Tarihi Eser projeleriniz için; Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon projelendirme konusunda uzman, Restoratör ve Mimarlardan oluşan ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz..
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
22 Mayıs 2012, 07:26:12


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: cilt sanatı üzerine  (Okunma Sayısı 610 defa)
rosemoon

Restorasyon Forum
***

Üye No: 312
Kayıt tarihi 04 Şubat 2009, 14:29:48
Nerden: istanbul
Yaş: 24
Cinsiyet: Bayan
Okul: marmara üniversitesi
Meslek: geleneksel türk el sanatları öğrencisi
Mesaj Sayısı: 162


WWW
« : 06 Temmuz 2009, 23:28:02 »

Sanatçı konuşmaz, eseri konuşur

Dünyanın en iyi restoratörlerinden biri olan, cilt sanatının duayenlerinden Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Cilt Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi İslam Seçen, İSMEK Üsküdar Türk-İslam Sanatları İhtisas Merkezi’nde sanatının inceliklerini anlattı. Sanatın rüyasını görmeden sanatta ilerlenemeyeceğini, bunun da insanın bütün benliği ile kendini işine vermekle mümkün olabileceğini belirten usta, sabrın çok önemli olduğunun da altını çizdi. Cilt sanatının zor bir sanat olduğunu söyleyen Seçen, “Modern sanatı herkes öğrenebilir, ama klasik sanat öyle değil. Cilt deyince kapak işte deyip küçümsüyorlar, çoğu öğrenci merak sardı, ama sonu fiyasko oldu, kaçıp gittiler. Bir altın ezmesi iki saat olunca sabredemediler. Sanatın detayları çoktur. Güzellikler geniş zamanlarda çıkar ortaya. Hem sanatçı az da konuşur. Büyük sanatkârlar dikkat edin hiç konuşmaz, konuşmayı da bilmem zaten, eser konuşur” dedi. Cilt sanatı Cilt sanatının tarihinin çok eskilere dayandığı biliniyor. Her bir cilt, döneminin mücellitleri tarafından, büyük bir sanat ve ustalıkla meydana getirilmiş birer sanat eseri. Kitap sanatlarının ilk dönemlerinde kapak yüzeylerine uygulanan süsler, basit demir ve/veya kemik malzemeler kullanılarak elde edilen geometrik desenler. “Şemse cilt, cihar-guşe cilt, zerbahar cilt, lake cilt, işlemeli cilt, yazma cilt, şükufe cilt, sedef kaplama cilt, murassa cilt ve yaldız baskı ciltler, Osmanlı döneminde kullanılan süsleme teknikleri. Toplumdaki teknoloji geliştikçe bu uygulamalı sanatları da etkilemiş malzeme çeşitliliğini artırmış. (iha)

kaynak;kalemguzeli.net
Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle
Moderatöre Bildir   Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  
 
Gitmek istediğiniz yer:  



MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Restorasyon Forum Türkiye Restorasyon ve Konservasyon Mezunları'nın Yardımlaşma Platformudur..
Sitemap | Sitemaps | Mimar Sinan
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Restorasyon, Restarasyon, Restitüsyon, Rölöve, Röleve, smyo, safranbolu restorasyon, safranbolu myo, ayvalık restorasyon, bergama myo, bergama restorasyon, mimari restorasyon bölümü, mimari restorasyon, ilke eğitim ve sağlık vakfı, restorasyon merkezi, erzincan mimari restorasyon, van restorasyon, kütahya restorasyon, detay çizimleri, mimari terimler, restorasyon sözlük, tezyinat, harran restorasyon, muğla restorasyon