Tarihi Eser projeleriniz için; Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon projelendirme konusunda uzman, Restoratör ve Mimarlardan oluşan ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz..
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
23 Mayıs 2012, 01:51:42


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Başbakan Erdoğan restore edilen Bağdat Köşkü`nün açılışını yaptı  (Okunma Sayısı 581 defa)
istanbuL

Yönetici
Restorasyon Forum
*****

Üye No: 2
Kayıt tarihi 21 Ocak 2009, 00:22:53
Nerden: istanbul
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 611


« : 11 Şubat 2009, 02:47:54 »

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yapılan Topkapı Sarayı içindeki Bağdat Köşkü`nün açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan`ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ve çok sayıda davetli katıldı.


Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasının Türkiye ve İstanbul için taşıdığı önemin yanında dünya için de büyük bir fırsatı beraberinde getirdiğini ifade etti. İstanbul ve Türkiye`nin tanınmasının Avrupa ve dünya barışı için de ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, `İstanbul`un tanınması Avrupa ve Dünya için çok önemli bir fırsattır. İstanbul üzerinden dünyaya vereceğimiz çok önemli mesajlar var. İstanbul`un tarihi ve kültürünün tanınması bu günlerde dünyanın ihtiyacı olan barış ve hoşgörüye büyük katkı sağlayacaktır. ` şeklinde konuştu.


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarını bir yıllık değil daha uzun vadeli düşündüklerini belirten Erdoğan, `İstanbul`a yaptığımız en küçük bir yatırımın dünya kültür mirasına yapılmış yatırım olduğunu unutmuyoruz. Bu anlayış neticesindedir ki İstanbul bir çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Bunları alnının akıyla tamamladı.` diye konuştu.


2004 yılında gerçekleştirilen NATO zirvesinin ardından Topkapı Sarayı`nda katılımcılar onuruna verdikleri yemeği hatırlatan Erdoğan, zirvenin ardından bir araya geldiği bütün devlet başkanlarının yemek ve mehter marşının gösterisini unutamadığını söylediklerini aktardı.


`TARİHTEN GELECEĞE YENİ KÖPRÜLER KURMAYA DEVAM EDİYORUZ`


Şubat ayı başında açılışını yaptıkları Panorama 1453 tarih müzesinin önemine dikkat çeken ve fırsatı olan herkesi müzeyi ziyarete davet eden Başbakan Erdoğan, `Bugünün insanını büyük fetihle tanıştırıyor. Bu ruhu, atmosferi 21. yüzyıla, gelecek nesillerle buluşturuyor.` dedi.


Kendi dönemlerine kadar 46 eserin restorasyonunun yapıldığını aktaran Erdoğan, göreve geldikleri tarihten itibaren 3 bin 360 eserin restorasyon çalışmasını tamamladıklarını belirtti. Erdoğan, `Tarihten geleceğe yeni köprüler kurmaya devam ediyoruz. Bu eserler ortaya çıktığında ne kadar köklü bir medeniyete sahip olduğumuz çok açık ve net, delilleriyle ortaya çıkıyor. Tarihte kalmış bir medeniyet değil, bütün zamanlara hitap eden bir zevk ve inceliğe sahip bir kültüre de hep birlikte şahitlik yapmış oluyoruz.` şeklinde konuştu.


`İLİM, İRFAN VE MEDENİYETTEN YOKSUN EKONOMİK VE TEKNİK BAŞARI KALICI OLAMAZ`


Topkapı Sarayı`nı görmeyen ve Topkapı Sarayı`ndan İstanbul`a bakmayan bir neslin Türkiye`nin geçmişini anlamakta ve geleceğini tasarlamada eksik kalacağını belirten Erdoğan, `Muasır medeniyetler seviyesine sadece ekonomik, teknik kalkınma şeklinde anlayanlar olabilir, bu hataya asla düşmememiz gerekiyor. İlimle, irfanla, medeniyetle bir arada yürümeyen bir ekonomik ilerleme kalıcı bir ilerlemeye tekabül etmeyecektir. Hayatı oluşturan, bütün değerleri aynı anda sahiplemeyen, sorunların çözümüne ortak bir perspektifle yaklaşmayan anlayışlar bizi daha ileri noktalara ulaştıramaz. Bu şekilde kısa soluklu başarılar elde edebiliriz ama kalıcı ve istikrarlı bir ilerlemeden bahsetmek mümkün olamaz. ` diye konuştu.


İstanbul`un tarihi mekanlarını miras bırakan ecdada yakışır bir şekilde yeniden ayağa kaldırmaya çalıştıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2006 yılında projesini yaptıkları Bağdat Köşkü`nün restorasyonunu tamamladıklarını belirtti. Topkapı Sarayı`nda önceki yılların ihmaliyle bir çok kurumun yerleştiğini ve kullandığını belirten Günay, bu kurumlar tarafından kullanılan mekanların boşaltılmaya başlandığını ifade etti.


Topkapı Sarayı`nın İstanbul ve dünyanın en özel mekanlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Günay, Necip Fazıl Kısakürek`in `Canım İstanbul` adlı şiirinden dörtlük okuyarak konuşmasını tamamladı.


Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Prof. Dr. İlber Ortaylı köşkün açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra Bağdat Köşkü`ne girerek incelemede bulundu.

Kaynak : CİHAN / 2009-02-09
Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle
Moderatöre Bildir   Logged

Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..
ipek

Yeni Üye
*
Avatar Yok

Kayıt tarihi 30 Ocak 2009, 18:02:54
Nerden:
Cinsiyet:
Mesaj Sayısı: 2


« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2009, 20:16:08 »

bagdat köşkünün restorasyon çalışmaları sırasında stajer olarak görev aldım....
çok büyük bir emek ve zevkle yapıldı....emeği gecen herkeze tesekkürler
ama keşke kıymeti bilinse
Moderatöre Bildir   Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Restore edilen cami açılmıyor!
Haberler
istanbuL 1 543 Son Mesaj 23 Şubat 2009, 02:25:09
Gönderen: MaviMoR
Alanya`da restore edilen yapılar turist bekliyor
Haberler
istanbuL 0 923 Son Mesaj 15 Mayıs 2009, 19:13:17
Gönderen: istanbuL
Restore Edilen Namık Paksoy Konağı Kültür Evi Olsun önerisi..
Haberler
İSMAİL 0 531 Son Mesaj 18 Haziran 2009, 12:37:48
Gönderen: İSMAİL
Kadıköy' de Restore Edilen Bina Çöktü
Haberler
JeoPardy 2 549 Son Mesaj 13 Ağustos 2009, 13:55:37
Gönderen: aslan38
bağdat köşkü
Yardımlaşma – Soru & Cevap
derin 6 769 Son Mesaj 17 Eylül 2009, 16:25:11
Gönderen: derin

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Restorasyon Forum Türkiye Restorasyon ve Konservasyon Mezunları'nın Yardımlaşma Platformudur..
Sitemap | Sitemaps | Mimar Sinan
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Restorasyon, Restarasyon, Restitüsyon, Rölöve, Röleve, smyo, safranbolu restorasyon, safranbolu myo, ayvalık restorasyon, bergama myo, bergama restorasyon, mimari restorasyon bölümü, mimari restorasyon, ilke eğitim ve sağlık vakfı, restorasyon merkezi, erzincan mimari restorasyon, van restorasyon, kütahya restorasyon, detay çizimleri, mimari terimler, restorasyon sözlük, tezyinat, harran restorasyon, muğla restorasyon