Tarihi Eser projeleriniz için; Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon projelendirme konusunda uzman, Restoratör ve Mimarlardan oluşan ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz..
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
23 Mayıs 2012, 03:41:11


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: İstanbul'un silüeti tartışmalarına açıklama  (Okunma Sayısı 741 defa)
Restorasyon

Admin
Restorasyon Forum
******

Üye No: 12
Kayıt tarihi 22 Ocak 2009, 03:09:23
Nerden: istanbul
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 783


« : 28 Eylül 2011, 00:38:54 »

"İstanbul'un silüeti tartışmalarına" açıklama

Mimar ve Mühendisler Grubu İstanbul'da eçen yıl başlanan ve Mart 2012'de hizmete açılması planlanan üç gökdelen hakkında 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu'ndan bilgi istedi.



Mimar ve Mühendisler Grubu, İstanbul'da yükselen gökdelenlerin şehrin siluetini bozduğunu belirterek, ''Zeytinburnu'ndaki inşaat, park otel örneğinde olduğu gibi bir an önce durdurulmalı ve siluete müdahale eden katların yapılmasına müsaade edilmemeli'' açıklamasında bulundu.
Grubun yaptığı yazılı açıklamada, Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından, geçen yıl nisan ayında başlanan ve Mart 2012'de hizmete açılması planlanan üç gökdelen hakkında 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu'ndan bilgi istendi.
İki uzmanın yerinde yaptığı inceleme sonucunda hazırlanan raporda, ''Müdürlüğümüz arşivinde yapılan incelemede parsele ilişkin işlem dosyası bulunmadığı, Koruma Bölge Kurulu tarafından alınan bir karara rastlanmadığı, parsele ait tescil kaydının olmadığı, sit alanı içinde olmayan parsele ilişkin plan yapma, onama yetkisinin İstanbul Büyükşehir ve Zeytinburnu belediyelerinde olduğu, inşaat faaliyetlerinin devam ettiği, alanın İstanbul'un Marmara silueti kapsamında kalmakta olduğu, Tarihi Yarımada'ya çok yakın bir noktada bulunan parseldeki yapılaşmanın İstanbul'un siluetini olumsuz etkilediğinin tespit edildiği, konunun Koruma Bölge Kurulunca da değerlendirilmesi gerektiği'' ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, projenin kurulun onayına sunulmadığı ve hafriyatta Arkeoloji Müzesi uzmanlarının yer almadığı ifade edilerek, yüzlerce yılda oluşmuş tarihi siluete müdahale etmeye, onu tahrip etmeye hiç kimsenin ve hiçbir kurumun hakkı olmadığı belirtildi.
Yanlıştan bir an önce dönülmesi için başta Zeytinburnu ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere Çevre ve Şehircilik ile Kültür ve Turizm Bakanlığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü göreve çağıran Mimar ve Mühendisler Grubu, ''İstanbul'un siluetine giren bu ucube yapılar, İstanbul'un bağrına saplanmış bir hançerdir. Her türlü çarpık kentleşmeye ve talana karşı direnen ve medeniyetimizin en güzide şehirlerinden biri olan dünya incisi İstanbul'umuza sahip çıkmamızın, vicdani ve tarihi bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Mimar ve Mühendisler Grubu Yönetim Kurulu olarak, yetkililerimizi tarihi mirasımıza sahip çıkmaya ve bütün İstanbulluları bu konuda hassas olmaya davet ediyoruz'' açıklamasında bulundu.

A-A
Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle
Moderatöre Bildir   Logged

asimkurgan

Yeni Üye
*
Avatar Yok

Üye No: 2270
Kayıt tarihi 23 Ekim 2009, 21:18:55
Nerden: afyonkarahisar
Yaş: 24
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1


« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2011, 09:48:37 »

      Gökyüzüne yükselen bu kulelerin bölgenin tarihi yanında kendini kanıtlama , büyüklük taslama  , azametlik gösterisinde bulunma görmekteyim.Bunlar tarihe , estetiğe , mimariye yapılan çok büyük saygısızlıktır.
Bunlara kesinlikle göz yumulmamalıdır.
Ünlü Mimar Turgut CANSEVER hocamında geçmişteki söylemlerinde çok katlı yerleşimleri modernlik, zamanın olmazsa olmazı olarak görmemizin temelini ta Tanzimat’ın yanlışlarından biri  Fransızların vazgeçtiği şeyi bizim körü körüne taklit etmemiz olduğunu ifade ediyor.
Moderatöre Bildir   Logged

Cankan®

Yönetici
Restorasyon Forum
*****

E PLURIBUS UNUM iiiİiii ANNUIT COEPTIS
Üye No: 16513
Kayıt tarihi 13 Mart 2011, 16:42:33
Nerden: 38° 24.0'N - 27° 09.0'E
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 102


« Yanıtla #2 : 04 Ekim 2011, 10:21:06 »

Konuya rant amaçlı şehir planlama bilgisinden uzak bir düşünce ve uygulama olarak bakmak istiyorum.
Gelişmiş ülkeler nedense yeni yerleşim alanları planlarken şehrin tarihi dokusunu etkilemiyecek mesafede planlama yapmakta ve şehri orada geliştirmekte. Fransada, Almanyada bunun örnekleri görülmekte.
Ülkemizde şehir plancıların, mimarların farklı düşündüğüne inanmıyorum.
Oba kültürü ve günübirlik çözümler hala kurtulamadıklarımızdan olsa gerek ki yarını planlarken elimizdeki değerlerin etkilenmemesi için yeterli kafa patlatmıyoruz!!!
 
Moderatöre Bildir   Logged

"THINK GLOBALLY, CONSTRUCT LOCALLY"
Powered by EMÜLZER ®
Likit Yalıtım Teknolojisi
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
İstanbul Yalıları
Istanbul
istanbuL 6 10160 Son Mesaj 27 Nisan 2011, 22:01:21
Gönderen: 1204
İstanbul Kütüphaneleri
Istanbul
istanbuL 0 3021 Son Mesaj 27 Ocak 2009, 16:42:52
Gönderen: istanbuL
Prof. Dr. Siebold`dan Açıklama
Haberler
istanbuL 0 211 Son Mesaj 14 Mart 2009, 02:24:58
Gönderen: istanbuL
Giresun'da Sokak Silüeti
Restorasyon ve Mimari Projeler
mdy 6 3243 Son Mesaj 15 Aralık 2009, 04:03:14
Gönderen: mdy
100 yıl önce 100 yıl sonra İstanbul - II. Abdülhamid İstanbul'undan 21. Yüzyıla'
Haberler
maviş 0 610 Son Mesaj 22 Ekim 2010, 22:26:12
Gönderen: maviş

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Restorasyon Forum Türkiye Restorasyon ve Konservasyon Mezunları'nın Yardımlaşma Platformudur..
Sitemap | Sitemaps | Mimar Sinan
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Restorasyon, Restarasyon, Restitüsyon, Rölöve, Röleve, smyo, safranbolu restorasyon, safranbolu myo, ayvalık restorasyon, bergama myo, bergama restorasyon, mimari restorasyon bölümü, mimari restorasyon, ilke eğitim ve sağlık vakfı, restorasyon merkezi, erzincan mimari restorasyon, van restorasyon, kütahya restorasyon, detay çizimleri, mimari terimler, restorasyon sözlük, tezyinat, harran restorasyon, muğla restorasyon