Tarihi Eser projeleriniz için; Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon projelendirme konusunda uzman, Restoratör ve Mimarlardan oluşan ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz..
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
23 Mayıs 2012, 13:08:07


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Mardin'de Restorasyon Sonrası Tarihi Dokusuna Yeniden Kavuşuyor  (Okunma Sayısı 1069 defa)
Restorasyon

Admin
Restorasyon Forum
******

Üye No: 12
Kayıt tarihi 22 Ocak 2009, 03:09:23
Nerden: istanbul
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 783


« : 19 Mayıs 2010, 17:58:54 »

Turist akınına uğrayan Mardin'de, tarihi ve kültürel mekânların restorasyonları devam ediyor. Kent tarihi dokusuna yeniden kavuşacak.



Son iki yılda Mardin Valiliği ve Belediye işbirliği ile yapılan çalışmalar kapsamında, Mardin'de bir çok tarihi bina ve sokak restorasyonları devam ediyor.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, tarihi kenti aslına döndürmek için adeta seferberlik başlattıklarını belirtti. Ayanoğlu, eski hükümet konağı, ambaralar ve bir çok tarihi binanın restorasyon ve sokak ıslahını tamamlamak üzere olduklarını söyledi.

Mardin'de beton binalara karşı savaş başlattıklarını ifade eden Ayanoğlu, "Kentsel Rehabilitasyon Dönüş Projesi kapsamında yıkılması planlanan beton binalar bir bir yıkılıyor. Eski Bağkur binası yıkıldı. Cumhuriyet Meydanı alanı içinde bulunun bütün beton binaları önümüzdeki günlerde yıkılacak. 7 bin yıllık tarihi kentin içinde beton bina görmek istemiyoruz. Mardin şehrini tıpkı bir Venedik, bir Toledo şehri gibi turizm merkezi yapmak istiyoruz." dedi

Mardin'de tarihi ve mimari yapıların aslına uygun bir biçimde bakım ve onarımlarının gerçekleştirildiğini ifade eden Ayanoğlu, şöyle devam etti: "İnanç ve kültür turizmi bağlamında büyük bir hareketlilik kazanan şehirde turizm potansyeli her geçen yıl daha da gelişmektedir. Ortalama her yıl 700 ile 1 milyon arasında yerli yabancı turist kentimizi ziyaret ediyor. Bu da ekonominin canlanmasına vesile oluyor. Artık turist, sahil yerine tarihi ve turistik yerleri gezmeyi tercih ediyor. Mardin'i 2015 yılına hazırlıyoruz. Tarihi binaların üstünde yapılan yaklaşık 500 beton binayı bu yıl içinde yıkmayı hedefliyoruz. Şehre gelen turist, beton binaları değil tarihi yerleri gezmek istiyor."

İki yıl sonra Mardin'in, kimsenin tanımayacağı konuma geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Ayanoğlu, "İnanç ve kültür turizmine hazırlanın tarihi Mardin kentinin ihtişamlı yapısına, konumuna, yöre insanının misafirperverliğine gelen yerli ve yabancı turistlerin hayran kalacağı bir antik kenti ortaya çıkaracağız. Bizim tek isteğimiz, bu konuda vatandaşlarımızın ve esnafımızın desteğini bekliyoruz. Yapılacak restorasyon ve beton binaların yıkımında biraz daha duyarlı olmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak : internet haber Tarih : 17 Mayıs 2010 Pazartesi
Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle
Moderatöre Bildir   Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  
 
Gitmek istediğiniz yer:  



MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Restorasyon Forum Türkiye Restorasyon ve Konservasyon Mezunları'nın Yardımlaşma Platformudur..
Sitemap | Sitemaps | Mimar Sinan
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Restorasyon, Restarasyon, Restitüsyon, Rölöve, Röleve, smyo, safranbolu restorasyon, safranbolu myo, ayvalık restorasyon, bergama myo, bergama restorasyon, mimari restorasyon bölümü, mimari restorasyon, ilke eğitim ve sağlık vakfı, restorasyon merkezi, erzincan mimari restorasyon, van restorasyon, kütahya restorasyon, detay çizimleri, mimari terimler, restorasyon sözlük, tezyinat, harran restorasyon, muğla restorasyon