Tarihi Eser projeleriniz için; Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon projelendirme konusunda uzman, Restoratör ve Mimarlardan oluşan ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz..
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
23 Mayıs 2012, 13:54:10


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Osmanlı eseri Taşhan'da Restorasyon Çalışmaları  (Okunma Sayısı 1460 defa)
Restorasyon

Admin
Restorasyon Forum
******

Üye No: 12
Kayıt tarihi 22 Ocak 2009, 03:09:23
Nerden: istanbul
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 783


« : 31 Temmuz 2011, 00:00:26 »

Osmanlı eseri Taşhan'da Restorasyon Çalışmaları

Amasya kent merkezinde yer alan Osmanlı eseri Taşhan'ın restorasyon çalışmalarınını başlaması dolayısıyla, Taşhan'da bir tören düzenlendi.



Vali Daşöz, burada yaptığı konuşmada Amasya'nın tarihi eserler bakımdan zengin bir şehir olduğunu ve Amasyalıların bu eserlere sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Valilik ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilecek Taşhan'ın restorasyon çalışmalarının tarihe sahip çıkmanın bir örneği olduğunu ifade eden Aksoy, Taşhan'ın restorasyonu tamamlanınca şehrin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Vali Daşöz, şunları kaydetti:

"Amasya ecdadımızın bize bıraktığı çok özel bir şehir. Amasya'da yaşayan ve görev yapan insanların büyük sorumluluğu var. Bizler atalarımızın bize emanet ettiği bu eserlere sahip çıkmak, yaşatmak ve geleceğe taşıma yükümlülüğü altındayız. Ama sadece bununla da yetinmeden ecdadımızdan devraldığımız eserleri daha da zenginleştirerek, daha ileriye, daha güçlü bir şekilde bu şehre bırakmak sorumluluğumuz var. Bu şehirde yapılacak çok iş var. Taşhan'daki çalışmalar son aşamaya geldi. Ümit ediyorum gelecek yıl bu iş bitmiş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amasya'mıza hayırlı olsun. "

Törene, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

Taşhan :
Dere Mahallesi’nde bulunan Taş Hanı, Amasya Mutasarrıfı Ruhtavan Hacı Mehmet Paşa tarafından Mimar Mehmet Kalfa’ya 1758 yılında yaptırılmıştır.

İki katlı olan Taş han’ın beden duvarları kesme taş ve tuğladan yapılmıştır. Dikdörtgen planlı hanın iç avlusu duvarlarla çevrilmiştir. Batı cephesindeki giriş kapısı hanın duvarlarından ileriye doğru çıkıntı oluşturmaktadır. Hanın kapısı üzerinde ince uzun bir dikdörtgen içerisinde 2 satırlık yapım kitabesi yer almaktadır. Kemerin kilit taşı ile kitabenin orta kısmında da bir rozet yerleştirilmiştir. Portalin her iki tarafında da tonozlu dükkanlar sıralanmıştır.

Hanın iç avlusu hafif sivri kemerlerle çevrilmiş, bunların üzerine de ikinci kat yerleştirilmiştir. Günümüzde bu han oldukça harap durumdadır.

 AMASYA
Anadolu Ajansı
Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle
Moderatöre Bildir   Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
MARDİN'DE RESTORASYON ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
Haberler
vecih 1 604 Son Mesaj 11 Ekim 2011, 21:31:43
Gönderen: orik71
ARNAVUTLUK`TAKİ OSMANLI DÖNEMİ TÜRK ESERLERİNİN RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Haberler
vecih 0 510 Son Mesaj 28 Nisan 2009, 09:36:15
Gönderen: vecih
AHŞAP RESTORASYON ÇALIŞMALARI VE KISMİ RESTORASYON
Restorasyon Şirketleri
ilkerormanürünleri 1 1158 Son Mesaj 09 Mart 2011, 03:20:29
Gönderen: turgay_torunlar
Eski Van Şehrinde Restorasyon Çalışmaları
Haberler
istanbuL 1 1340 Son Mesaj 15 Eylül 2011, 12:11:55
Gönderen: dogan65
350 yıllık tarihi Taşhan'da kadınlar meslek öğrenecek
Haberler
Restorasyon 0 399 Son Mesaj 04 Eylül 2011, 19:47:53
Gönderen: Restorasyon

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Restorasyon Forum Türkiye Restorasyon ve Konservasyon Mezunları'nın Yardımlaşma Platformudur..
Sitemap | Sitemaps | Mimar Sinan
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Restorasyon, Restarasyon, Restitüsyon, Rölöve, Röleve, smyo, safranbolu restorasyon, safranbolu myo, ayvalık restorasyon, bergama myo, bergama restorasyon, mimari restorasyon bölümü, mimari restorasyon, ilke eğitim ve sağlık vakfı, restorasyon merkezi, erzincan mimari restorasyon, van restorasyon, kütahya restorasyon, detay çizimleri, mimari terimler, restorasyon sözlük, tezyinat, harran restorasyon, muğla restorasyon