Tarihi Eser projeleriniz için; Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon projelendirme konusunda uzman, Restoratör ve Mimarlardan oluşan ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz..
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
23 Mayıs 2012, 15:31:04


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Tarihi Milas Evi Restore Edildi  (Okunma Sayısı 626 defa)
rest..

Restorasyon Forum
***

Üye No: 1443
Kayıt tarihi 17 Ağustos 2009, 10:31:42
Nerden:
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 121


« : 30 Ekim 2009, 10:14:21 »

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan tarihi 'Milas Evi' restore edilerek ilçeye, gelecek kuşaklara ve Mimarlar Odası Milas Şubesine kazandırıldı.

Tarihi Milas Evi restore edilerek ilçeye, Mimarlar Odası Milas Şubesi'ne ve gelecek kuşaklara kazandırıldı.Hoca Bedrettin Mahallesi 1. Sakarya Sokak'ta yer alan tarihi Milas evinin haziran ayı içinde başlayan restorasyon çalışmaları bitirildi ve gerçekten görülmeye değer bir hale geldi. Restorasyon çalışmaları tamamlanan binanın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Mimarlar Odası Milas Şube Başkanı Mustafa Sinemce tarafından yapıldı. Gerçekleştirilen açılış törenine il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mimarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurdele kesiminin ardından davetliler restorasyon çalışmaları biten ve Mimarlar Odası Milas Şubesi olan binayı gezdiler. Davetliler binanın çok güzel restore edilmiş olduğunu belirttiler.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mimarlar Odası Milas Şube Başkanı Mustafa Sinemce: "9 yıl önce Fatih Abban arkadaşımız burasını odamıza kazandırmış. Odamızın imkanları kısıtlı olduğu için o süreç içinde buraya el atılamamış. Birkaç yıl denenmiş ama bir sonuç vermemiş. Ben, Sekreter üyemiz Lütfi Şengül ve Sayman üyemiz Abdullah Altunsay buraya atamayla geldik seçilmiş olarak gelmedik. Arkadaşlarımız aralık ayında yapılacak seçimlere kadar görev süremizi uzattılar. Bu süreçte binamız vardı, odamızın parası da vardı yani helvayı karmak için birileri gerekiyordu. Biz de kolları sıvadık bu işe giriştik. 3.5ay gibi kısa bir zamanda bunu tamamlandık. Biz binayı projelere ve aslına uygun olarak restore ettik. Çok küçük değişikler yapıldı ancak bunlarda yasalara uygun olarak yapıldı. Bu binayı restore ederek Milaslılara kazandırdık, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

kaynak:haberfx
Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle
Moderatöre Bildir   Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
3 Bin Yıllık Tarihi Mescit Restore Edildi
Haberler
vecih 2 786 Son Mesaj 05 Şubat 2009, 14:19:16
Gönderen: nazım
Tarihi Kilise restore edildi.
Haberler
Sürmenaj 1 553 Son Mesaj 26 Ekim 2009, 13:10:03
Gönderen: Sürmenaj
ASIRLIK TARİHİ BİNA RESTORE EDİLDİ.
Kastamonu
damla.. 0 781 Son Mesaj 20 Nisan 2011, 12:18:28
Gönderen: damla..
Denizli'deki tarihî Abdiloğlu Evi restore edildi
Haberler
Restorasyon 0 433 Son Mesaj 04 Temmuz 2011, 10:42:04
Gönderen: Restorasyon
Tarihi Malatya evlerinden 44'ü restore edildi
Haberler
yase 2 480 Son Mesaj 14 Aralık 2011, 21:00:00
Gönderen: y.ayaz

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Restorasyon Forum Türkiye Restorasyon ve Konservasyon Mezunları'nın Yardımlaşma Platformudur..
Sitemap | Sitemaps | Mimar Sinan
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Restorasyon, Restarasyon, Restitüsyon, Rölöve, Röleve, smyo, safranbolu restorasyon, safranbolu myo, ayvalık restorasyon, bergama myo, bergama restorasyon, mimari restorasyon bölümü, mimari restorasyon, ilke eğitim ve sağlık vakfı, restorasyon merkezi, erzincan mimari restorasyon, van restorasyon, kütahya restorasyon, detay çizimleri, mimari terimler, restorasyon sözlük, tezyinat, harran restorasyon, muğla restorasyon