Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Autocadeki Çizimlerinizi Pdf Olarak Çıktı Alma  (Okunma sayısı 22529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JeoPardy

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 356
  • Cinsiyet: Bay

Çıktıyı Genellikle yazıcı olarak düşünürüz aslında. Ama değildir o yüzden değişik türlerde çıktı almakta mümkündür . AutoCAD de Farklı çıktı almamız için farklı versiyonlarda kullanabileceğimiz çıktı türlerine imkan sağlıyor.

Çıktı Türleri

1. Dekümantasyon .: Kağıt üzerine çıktı alınır genellikle ve kağıt şablon üzerine en düşük boyuttan en büyük kağıt metrajlık çıktılar almak mümkündür en sık kullanılan yöntemdir dekümantasyon. Gerekli araç : Yazıcı ,Plother ,

2. Jpg* Çıktı Formatı  Çizimleri Jpg Olarak Çıktı alabilirsiniz . Bu işlem bilgisayar Kullanıcıları için geliştirilmiş bir sistem olmakla birlikte değişik tasarım ve sistemler tarafından görüntülenebilmektedir. Bilgisayar ve vb. Aygıtlar üzerinden sanal olarak görüntülenmesine yarar.

JPG veya JPEG nedir?

JPG veya JPEG biçimi adını, bu standardı belirleyen komitenin orijinal adı olan Joint Photographic Experts Group'tan (Birleşik Fotoğraf Uzmanları Grubu) alır. Kesin anlamda JPEG bir biçim değil, bir sıkıştırma algoritmaları ailesidir. Biçim aslında JPEG File Interchange Format [8] (JPEG Dosya Alış Veriş Biçimi) anlamına gelen JFIF'tir ve genellikle 'JPG dosyası' bu anlamda kullanılır. JPG resimler tam renkli veya gri ölçekli olarak bilgileri piksel başına 24 bit olarak depolar ve olası 16 milyon renk verir. bu nedenle, 24 bit renk görüntüleme yeteneğine sahip donanımlarda JPG resimler çoğunlukla 8 bit, 256 renkli GIF'lere göre daha iyi görünür.

JPG 'kayıplı' bir sıkıştırma yöntemidir. Kullandığı algoritmalar, resmin insan gözü tarafından algılanışı bakımından daha az önemli bölümlerini atmak üzere Ayrık Kosinüs Dönüştürme işlemlerini temel alır. JPG kayıplı bir sıkıştırma olduğundan, her düzenlemeyle birlikte veri kaybı meydana gelir. Bunun da en dikkat çeken etkisi, herhangi bir resim düzenleme programında resimlerinize ne kadar düzenleme yaparsanız, fotoğraflarınızın kalitesinde de o kadar azalma meydana gelmesidir.

3.Png Çıktı Formatı Jpg Çıktı formatına yakındır .

PNG Nedir?
PNG, Portable Network Graphics, 1995 yılında geliştirilmeye başlanan ve kısa bir sürede geliştirilmesi tamamlanmış, şu an birçok program tarafından desteklenen bir resim formatıdır. GIF'in lisans sorunlarından dolayı, bu formata bir alternatif olarak üretilmiştir ve GIF'e göre birçok avantajı bulunmaktadır. Bu resim formatının neredeyse tüm programlar tarafından desteklenmesine ve GIF'e karşı büyük avantajları olmasına rağmen, benim gördüğüm kadarıyla, ne yazıkki pek fazla tanınmıyor ve kullanılmıyor.


4.Pdf Çıktı Formatı

PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir.

Birçok platform için bedava görüntüleyicinin olması nedeniyle PDF yazdırılabilir ve düzenlenmesi beklenmeyen belgelerin dağıtımı için tercih edilir. Dosya biçimi açıktır ve ISO standardı olma aşamasındadır.

PDF dosyaları, PostScript'in kısıtlı bir altkümesine karşılık gelen bir sayfa betimleme dilinde betimlenmiş grafiğin yanı sıra grafik elemanları veya belge ile ilişkilendirilmiş link, e-imza, anahtar kelime gibi m e t a datadan oluşur.

Uygun bir yazılım ile belge içeriğinin şifrelenmesi veya elektronik imzalanması mümkündür. Belgenin yazdırılması, düzenlenmesi veya içeriğinin kopyalanması kısıtlanabilir. PDF belgelerine formlar koyarak doldurulabilir ve Internet üstünden (POST/GET ile) gönderilebilir formlar yerleştirilebilir.

PDF Gösterici ve Düzenleyici Yazılımlar
Adobe Acrobat Reader ve Ghostscript tabanlı xpdf gibi uygulamalarla PDF içeriği görüntülemek mümkündür. Gösterici uygulamalar ücretsiz olarak edinilebilir.
Adobe Acrobat Distiller ve PDF995 gibi sanal yazıcı uygulamalarıyla herhangi diğer bir uygulamanın yazıcıya gönderdiği içerikten PDF dosyaları üretmek mümkündür. Bazı gerçek yazıcılar da doğrudan PDF'den baskı alma olanağı sunmaktadır. Bunun yanı sıra OpenOffice.org ve (ücretsiz bir eklenti ile) Microsoft Office 2007 PDF biçimine ihraç yeteneğine sahiptirler.
Adobe Acrobat ve Adobe Illustrator gibi uygulamalarla da yaratılmış PDF içerik üzerinde değişiklik yapmak mümkün olmaktadır.

Pdf Çıktı Yöntemini Anlatacağım Bildiğimiz Çıktı Yönteminin Aynısıdır. Bilmeyenler için..



Yazıcıyı Tıklıyoruz Kısa Yolu Ctrl+P



1. Preveus Plot giriyoruz Bu Sizin Yazıcınızı doğrudan çağırır daha önce tanımlanmış yazıcınıza hızlı bağlantı kurar..



2. Printer / Plother >> Ayarından Girip Yazıcı Türlerine Bakıyoruz .. DWG To PDF Formatını Seçiyoruz..



3. Paper Size  >> Kağıt Ölçülerinden Girip İstediğiniz Tür Kağıdı Büyük Küçük istediğiniz ölçekli kağıdı seçmeniz mümkündür.



4. Plot Style Tabla Ayarı İse Çizimdeki Kalem Kalınlıkları ve renk yönetimini kontrol etmek için.Window Seçip Çizimimiz Seçiyoruz.



5.Yeni Bir Window penceresi Seçip Çizimimiz Seçiyoruz.



6. Plot Ofset Çizim Çıktı Kağıt Alt Ve Üst Boşlukları ofset yani yazıcının cıktı alabilmesi için kenarlarda bırakılan boşluk miktarı genelde otomatik seçilir.Center the plot seçeneği

7.Plot Scale Ayarı Çizimin Kağıt Üzerine Scale Ayarı bir nevi ölçekleme ayarını burada alabildiğimiz en önemli merkezlerden birisidir. Fit to paper seçeneği çizimin ortalanıp kağıda şablona sıkıştırılması demektir.

8.Drawing oriantation Seçeneği ise Kağıt Düzlem ayarıdır Dik yada yatay ayarlarını burada ayarlamanız mümkündür..

9.4. Plot Style Tabla Ayarı İse Çizimdeki Kalem Kalınlıkları ve renk yönetimini kontrol etmek için.



10. Priview Seçeni tıkladıktan sonra yaptığımız bütün işlemleri görebiliriz kağıdımıza şablonumuza oturup oturmadığını kalem kalınlıklarını kontrol edebiliriz. Plot Diyerek Yazdır Seçeneğini aktif ettik



11.Çıkan ekranda farklı kaydet seçeneği ile dosyamızı istediğimiz yere kaydetmiş oldunuz.



Kolay Gelsin

rammel
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Autocadeki Çizimlerinizi Pdf Olarak Çıktı Alma
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2011, 16:46:35 »
merhaba, benim bir sorunum var, 2011 autocad kullanıyorum, pdf olarak dwg yi kaydettiğimde pdf te çizimdeki yazılar nokta nokta şeklinde çıkıyor...bunu nasıl düzeltebilirim?

SenNaToR
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 3
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Autocadeki Çizimlerinizi Pdf Olarak Çıktı Alma
« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2015, 11:11:45 »
AutoCad' den tek sayfa için PDF almakta sorun yok zaten içine gömülmüş vaziyette lakin diyelim ki 4 antetlik çıktımız var ve tek pdf dosyası altına çıktı almamız gerek. Bu işlemi nasıl yapabiliriz bilginiz var mı?

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal