Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı


Yanıt gönder

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Doğrulama:
Resimde gördüğünüz harfleri giriniz
Harfleri dinle / Farklı bir resim göster

Resimde gördüğünüz harfleri giriniz:
Restorasyon kac harflidir ( Rakam yaziniz ):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: Restorasyon
« : 30 Temmuz 2010, 15:22:57 »

SLM ARKADASLAR NASIL INDIRECEZ DİLEKCEYI YARDIM EDERMISINIZ. TESEKKURLER
Dilekçeyi indirmek için tıklayınız.. yazan yere tekrar tıkla 30 saniye sayacak sonra indirebilirsin. Dosya silinmiş tekrar yükledim.
Gönderen: yahya altunsoy
« : 30 Temmuz 2010, 12:48:51 »

SLM ARKADASLAR NASIL INDIRECEZ DİLEKCEYI YARDIM EDERMISINIZ. TESEKKURLER
Gönderen: sinan yazıcı
« : 17 Mayıs 2010, 12:04:14 »

Restorasyon nedir? Neye göre ne kadar müdehale edilmelidir? Restöratör kimdir? Kim belirler? Tarihi Çevre ve yapısal kimlikleri kim belirler?
Mimar kimdir? Mimar restorasyonun neresindedir?

-Restorasyon, yapısal gerçeklere endüstri devrimiyle müdehale edilmeyen tarih saviyla desteklenebilecek, ilkten yani çağ öncesi ve söyleve istinaden doğanın üretmiş olduğu hammaddelerle sonuca varılmış olan doğal veyahutta insan vari emeklerle oluşturulmuş olan estetik ve güzelsanatlara hitaben günümüze ulaşa gelmiş.Tüm varlık niteliğinde eserlerin tarih ve medeniyet izlerinden arındırılmadan korunması, onarılması, yenilenmesi, modern çağın ileri ve aykırı nesnelerinden soyutlanarak sürekliliğini sağlaması işlemlerinin tümüdür.
-Yapısal bir gerçeği romantik savlarla sadece iletilmesi göz önünde bulunarak, kullanıla gelmişlikten sıyırıp sadece anıt kavramını ve içeriğini değiştirmeksizin yapılan, yapılmayan müdehaleler kişi ve toplum içinde durağanlığa, sonuç olarak terk edilmeye ve modern yapı değerlerinin anıt üzerinde tutulması gerçeğine mani olamayacağı, yapısal işlev kazandırma değer oluşumuna katkı sağlayacağı gerçeğinin bilinmesi, müdehale ile yapıların üzerinde öznel nitelikte işlev kazandırılması, örneğin tarihi kalelerin dinlenme, gezme alanlarına dönüştürülerek işlevsel bütünlük içinde kullanımının topluma özendirilmesi yapı üstünde gerçeklik yaratması değerli olma özelliğinin benimsenmesi anlamına geleceği bilinerek yapılan işlevsel müdehalleri kapsar. Bu tür işlev kazandırma, müdehalle ve yöntemlerin toplum kadar yapı özünde düşünülerek yapılması örneğin sarniç, hamam vs. mekansal olguların müze ve sergi alanlarına dönüştürülmesi gibi yanlış ve yerinde olmayan değere aykırı müdehallelerde farkında olarak, olmayarak öznelin yerine nesnel yaklaşımdan kaçınılmak doğru ve düzgün işlevin anıt üzerindeki etkisini aşıkari derecede artırdığı gibi azaltacağı anıtın dönüşüm içeriğindede bozulacağı göz önüne alınarak doğru tespitler ve savlarla müdehalle edilmesi gerçeğinin bilinmesi gerekmektedir.
-Yukarıda savunmakta olduğum savlarla müdehale, anıta değer katma, içerik yani işlevlik verebilme, nesnel olanı öznele çevirerek kullanılır olma özeliğini sağlayan kişi ve bireyler bütününe restöratör denir.

Kim belirler? Tarihi Çevre ve yapısal kimlikleri kim belirler?
Mimar kimdir? Mimar restorasyonun neresindedir?

yukarıda belirtmiş olduğum soruların cevaplarının siz meslekdaşlarım için ne anlam ve maiyette olduğunun bilinmesi dileğiyle
cevaplarınızı bekliyorum?
Gönderen: aslan38
« : 13 Aralık 2009, 17:31:33 »

arkadaşlar o zaman sizleri sevindirecek bir haber vereyim  Kütahya dumlupınar üniversitesi 2 hafta içinde yaklaşık 400 dilekçe göndermeyi hedefliyorum ben ve bana üniversitede destek veren
1.sınıf 1.öğretim  (faruk) 
1.sınıf 2.öğretim  (armağan, enes)
2.sınıf 1.öğretim  (mustafa)
2.sınıf 2.öğretim  (mustafa)
ve geçen seneden devreden dilekçelerle beraber toplam 400 buluyor...
arkadaşlarım sayesinde 2 hafta içersinde bu işi halledip döndereceğiz burdan yardımcı olan tüm DPU Restorasyon lulara teşekür ediyorum sağ olsunlar....
Gönderen: betigul
« : 13 Aralık 2009, 08:37:32 »

EVET ARKADAŞLAR MİMARİ RESTORASYON BÖLÜMÜ 4 YILA ÇIKARILMALI.DAHA DETAYLI EĞİTİM ALIP DONANIMLI BİR ŞEKİLDE TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM...HEPİMİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ  BİRAN EVVEL HAREKETE GEÇELİM...
Gönderen: Restorasyon
« : 04 Aralık 2009, 04:09:38 »

Dilekçe gönderiliyor hala çabalıyoruz ama nedense beklediğimiz desteği bulamadık. lütfen sizde dilekçe gönderin ve göndertin..!
Gönderen: emine.ulubahsi
« : 04 Aralık 2009, 01:51:24 »

slm hazırlamış olduğunuz dilekçe ve düşünce çok güzel yeni gördüm. Yapılan çalışmanın durumu hakkında bilgi almak istiyorum eğer sonuçlandı ise sonuç nedir ve hala dilekçe gönderiliyormu? şimdiden teşekkürler
Gönderen: a.can.y
« : 05 Ekim 2009, 18:54:36 »

Öyle gerçekten. O iki isim Safranbolu Restorasyonun Beyni.
son derce doğru ve de yerinde bir tesbit...evet onlar o okulun beyinleri..ne zaman içinden çıkılmaz bir durum olsa;müdür ve okul sekreteri dahil herkez onların peşinden koşarlar akıl danışmak için..
Gönderen: Sürmenaj
« : 03 Ekim 2009, 18:31:22 »

Öyle gerçekten. O iki isim Safranbolu Restorasyonun Beyni.
Gönderen: a.can.y
« : 01 Ekim 2009, 01:14:30 »

Safranbolu Meslek Yüksekokulu - Restorasyon 2009 mezunlarındanım. Karga tulumba "alelacele" birşeyler öğrendik, aslında çok şey de öğrendik ama neden 2 yıl daha okuyup "uzmanlaşmayalım ki" Tek aklımda olan şey restorasyonken, söz sahibi olabilmem için önce Mimarlık sonra da Restorasyon üzerine Yüksek lisans yapmam gerekiyor¿¿ Ben kulağımı başımın arkasından uzanarak tutmak istemiyorum. Böyle bir dilekçeden henüz haberim oldu. Pazartesi bende dilekçemi göndereceğim yetkili merciilere.

emin ol sen bu mesleği en iyilerinden ve de olabilecek sürede en iyi şekilde öğrendin senin yerinde olmak iseyecek birçok mimar tanıyorum....bizler çok şanslıyız....yavuz ve şeref hocalarım sayesinde.............
Gönderen: TEKNİKER
« : 08 Eylül 2009, 23:08:10 »

slm Sevgili Meslekdaşlarım

Konuşulan bu konunun ilk çıktığı dönemlerden beri takipçisiyim önce restorasyon bilincinin gelişmesini izledim sonra bölümlerin çoğalmasını gördüm daha çok insanın tercih ettiğine sevinerek şahit oldum sonucun iyi olcağına inancım çalıştığım kurumda stajlarını yaptırdığım bir çok öğrenci arkadaşın  özverilerini gördüğüm zamanlar dahada güçleniyo tabiki birlikten  geçen bi yol bu sonuç hemen gelmez gibi dursa bile şimdi bi sıkışma söz konusu y.ö.k ün  hükümetlerle sorunları arasında bu konuyu çözmesi yakın zamanda pek olası gözükmüyor ama çalışmalara devam hak ettiğimizi ispatlamak gerekir çalışmalarda daha iyi olmak için kendimizi geliştirmeye devam yılmadan,  piyasa şartlarını oluşturma aşamalarında daha etkin rollerde bulunmak lazım herkese kolay gelsin diyorum iyi çalışmalar ..
 
Gönderen: Sürmenaj
« : 01 Ağustos 2009, 15:31:22 »

Safranbolu Meslek Yüksekokulu - Restorasyon 2009 mezunlarındanım. Karga tulumba "alelacele" birşeyler öğrendik, aslında çok şey de öğrendik ama neden 2 yıl daha okuyup "uzmanlaşmayalım ki" Tek aklımda olan şey restorasyonken, söz sahibi olabilmem için önce Mimarlık sonra da Restorasyon üzerine Yüksek lisans yapmam gerekiyor¿¿ Ben kulağımı başımın arkasından uzanarak tutmak istemiyorum. Böyle bir dilekçeden henüz haberim oldu. Pazartesi bende dilekçemi göndereceğim yetkili merciilere.
Gönderen: İSMAİL
« : 22 Temmuz 2009, 15:14:46 »

evet arkadaşlar sonunda dilekçemiz hazır. bu bir fırsattır. bu fırsatı çok iyi değerlendirmelyiz. buda hep beraber hareket ederek olabilir ancak. ne kadar kalabalık olursak o kadar çok sesimiz çıkacaktır. lütfen bütün arkadaşlarımıza duyurabilmek için elimizden geleni yapalım. teşekkürler tüm ilgilenenlere.
Gönderen: nuraycakir
« : 21 Temmuz 2009, 15:10:53 »

Bİ YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU SANIRIM, BEN OKURKENDE RESTORASYONUN 2 SENEYE SIĞMADIĞINI HEP SÖYLERDİM Kİ HALA AYNI DÜŞÜNCEDEYİM. ELBETTE OKULUN 4 SENEYE TAMAMLANMASI DÜŞÜNCESİNDEYİM. BU DA KESİNLİKLE SINAVLA VE MEZUNİYET NOTUMUZ GÖZÖNÜNE ALINARAK YAPILMALI. RESTORASYON YAPMAK İSTERKEN MİMARLIK ADI ALTINDA OKUMAK İSTEMİYORUM. BEN RESTORASYON ÇATISINDA GEREKLİ ÖĞRENİMİMİ TAMAMLAMAK İSTİYORUM. MEZUN OLALI 8 SENE OLACAK Bİ 8 SENE DAHA GEÇSE DE BEN BİTİRMEK İSTİYORM. YANIMDA 3 DİLEKÇE VAR BEN DE TOPLUYORUM DAHA DA TOPLAYACAĞIM.. VAKİT AYIRDIĞINIZ VE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Gönderen: Restorasyon
« : 20 Temmuz 2009, 13:19:52 »

Nuray hanım bu dilekçeyi toplamamızın amacı 2 seneliklere imza yetkisi verilmesi değil.. Tabiki 2 seneliklerde yararlanabilir. 4 senelik bölümler açıldığında bizede okulumuzu 4 seneye tamamlamamız için dgs ile geçiş imkanı sağlanacaktır elbet, 3 seneden başlarız belki bir sene hazırlık okuduktan sonra bilmiyorum tam olarak neler olacak. Herkezden bu konuda bir zarf alıp postaneye gitmeye üşenmemelerini istiyoruz insanların üşengeç olduğunu bildiğim için ben şimdiden üşeneceğini düşündüğüm arkadaşlarımdan 40 dilekçe topladım postaneye gidip hepsini ben göndereceğim. Lütfen herkez bu konuda duyarlı olsunlar ki amacımıza ulaşalım..  
Gönderen: nuraycakir
« : 20 Temmuz 2009, 13:08:08 »

2000 girişli arkadaşlara ulaşmaya çalışıyorum. hadi lafta kalmasın... imza yetkisine sahip olabilmek için mimar olmak zorunda kalmayalım.  alkışla
Gönderen: gülay
« : 18 Temmuz 2009, 09:49:23 »

Mrb ben  listemde bulunan restorasyon mezunu 20 kişiye  dilekçeyi  gönderdim.Umarım bu dilekçeler Yüksek Öğretim Kurulu tarafından dikkate alınır.Böyle bir uygulamayı bşaltan arkadaşlarada çook teşekkür ederim.Elimden geldiği kadar destek vermeye çalışacağım.iyi günler........
Gönderen: nurtuna
« : 14 Temmuz 2009, 23:02:24 »

safranbolu restorasyonda okuyorum bende 4 yıl olması için dilekçe göndereceğim
Gönderen: honour007
« : 14 Temmuz 2009, 10:32:35 »

gerçekten ülkemizde verilen restorasyon eğitiminin yetersizliği ve bununla birlikte de tarihimizin aynası olan yapılara önem gösterilmemesi çok kötü bişey bunun önüne geçilmeli ve  bununla herkesin herkesin ilgilenmesini bekliyoruz .... sadece restorsayon meezunu arkadaslar değil herkesin ilgilenmesi gereken bir konu bence !!!
Gönderen: nakkash
« : 13 Temmuz 2009, 18:52:41 »

bende yıldızdan yavuz hocayla görüşürüm. bu konuda elinden geleni yapacağından eminim. hatta yıldız teknik restorasyon mail grubuna da  mail atarım.

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal