Adıyaman`ın çehresini değiştirecek Kale projesi tamamlanma aşamasına geldi. Projeye çok önem verdiğini kaydeden Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, şehrin gözbebeği konumundaki Adıyaman Kalesi`ne her çıktığında ayrı bir haz aldığını ve tatlı bir heyecan duyduğunu söyledi.
Büyükaslan, kaleyi restore etmenin ve güzel bir görüntüye kavuşturmanın gelmiş-geçmiş bütün belediye başkanların hedefinde olduğunu dile getirdi. `Ama hiç birine nasip olmazken, Cenab-ı Hak bize nasip etti.` diyen Büyükaslan, en kısa zamanda burayı restore ederek kentin cazibe merkezi haline getireceklerini kaydetti.
Kalenin en büyük özelliğinin taşıma topraklarla yapılması olduğunu belirten Başkan Büyükaslan, burası için İstanbul Teknik Üniversitesi Restorasyon Bölümü`yle işbirliği yaparak çağa uygun, modern bir proje hazırladıklarını bildirdi. Projenin yüzde 95`ini bitirdiklerini, şu anda zemin çalışmaları kapsamında çim ekilecek alanlara toprak dolgusu yapıldığını anlatan Büyükaslan, bir an önce tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini belirtti. Proje tamamlandığında Adıyaman Kalesi`nin şehrin akciğeri konumunda olacağını ifade eden Başkan M. Necip Büyükaslan, projede restorant, çeşitli ahşap yapılar, hediyelik eşyaların satılacağı birçok alışveriş merkezi, kafeterya, eğlence parkı ve seyir yerleri gibi birçok ayrıntıların yer aldığına değindi.
Kalenin, seyir güzelliği açısından da ayrı bir yer olacağını belirten Başkan Büyükaslan, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olacağını söyledi. Yüksek olması nedeniyle kaleye çıkanların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başta şehir merkezi olmak üzere Ali Dağı, Atatürk Barajı ve Karadağ`ı çok rahatlıkla görebileceklerine işaret eden Büyükaslan, `Kısacası hangi yöne bakarsanız bakın şehre hâkim bir yer burası.` şeklinde konuştu. Esintili bir alan ve harika bir mekân olan kalenin, yeni projeyle birlikte daha da güzelleşeceğini vurgulayan Büyükaslan, proje tamamlandığında bu vesileyle en büyük hayalinin gerçekleşmiş olacağını ifade etti.
Kaynak :Adıyaman Cihan Tarih : 22 Mayıs Cuma, 2009