Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: 8 asırlık Kılıçarslan Köşkü ayağa kaldırılacak  (Okunma sayısı 15106 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Selçuklu Sultanı 2. Kılıçarslan döneminde yapılan 820 yıllık Kılıçarslan Köşkü restore edilerek turizme kazandırılacak. Ayrıca, Konya`ya yeni bir il halk kütüphanesi yapılması kararlaştırıldı.



Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan tarihi eserlerin zenginliği nedeniyle bir açık hava müzesi konumundaki Konya`da tarihi eserler tek tek ayağa kaldırılıyor.

Konya Alaaddin Tepesi`ndeki Kılıçarslan köşkünün restoresi ve yeni bir il halk kütüphanesi inşaatı için Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında bir protokol yapıldı. Yapılan protokolde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kılıçarslan Köşkü`nün ayakta kalan kısımlarının aslına uygun restoresi için proje yaptıklarını açıkladı.

Selçuklu Sarayı`nın seyir köşkünün asırlardır ayakta kaldığını aktaran Başkan Akyürek, valilik, kültür ve turizm müdürlüğü ile anıtlar yüksek kurulu ile işbirliği halinde çalışmaları yürüttüklerini anlattı.

Başkan Akyürek, ayrıca Konya`ya yeni bir halk kütüphanesi kazandırmak için Kültürpark`ta çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Belediye tarafından yapılacak il halk kütüphanesinin 6 milyon TL`ye mal olacağını bildiren Akyürek, bakanlığın 1 milyon 500 bin TL katkı yapacağını ifade etti.

Konya Valisi Osman Aydın ise Anadolu`nun her şehrinde cami, kervansaray, şifahane gibi Selçuklu eserlerinin varlığına dikkat çekti.

Selçuklu döneminden kalma tarihi yapıtların çok azının kullanılabilir olduğunun altını çizen Vali Aydın, Kılıçarslan Köşkü ve Kubadabad Sarayı`nın kullanılabilen iki eser olduğunu açıkladı.

Her 2 tarihi eserinde Konya`da bulunduğunu aktaran Aydın, Kılıçarslan Köşkü`nün aslına uygun olarak yeniden yapılması için belediyenin çalışmalarının olduğunu hatırlattı.

Öte yandan Kılıçarslan Köşkü`nün restoresi için Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın 1 milyon TL ödenek ayırdığı öğrenildi.

Öte yandan yapılan konuşmaların ardından Kılıçarslan Köşkü`nün restorasyonu ve Kültürpark`ta il halk kütüphanesinin yapımına ilişkin protokol imzaladı.

Kaynak : cihan.com.tr Tarih : 20 Mayıs 2009, Çarşamba
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal