Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Alanya`da 13. yüzyıla ait tarihi hamam turizme kazandırıldı  (Okunma sayısı 4145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Absolut
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 13
Antalya`nın Alanya ilçesinde, Kızılkule yanında 13. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen tarihi hamam restore edilerek turizme kazandırıldı. Çevre düzenlemesi ve yürüyüş yolu yapıldıktan sonra tarihi hamamı yerli ve yabancı turistler ziyaret edebilecek.


Alanya Kalesi Koruma ve Geliştirme İmar Planı çerçevesinde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, hedeflerinin bütün tarihi yapıları turizme kazandırmak olduğunu söyledi. Tarihi hamamın bulunduğu binanın çevre düzenlemesi ve yürüyüş yolları için çalışmaların başlatıldığını aktaran Sipahioğlu, Tarihi hamama yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi göstereceğinin altını çizdi.


Alanya Tersanesi`nde oluşturulacak Denizcilik ve Gemicilik Müzesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Sipahioğlu, Kızılkule-Tophane Ekseni Projesi kapsamında, tarihi tersanenin, Denizcilik ve Gemicilik Müzesi olarak yeniden düzenleneceğini aktardı.


Müze projesinin hayata geçmesi için Alanya Belediyesi olarak çok çaba sarf ettiklerinin altını çizen Sipahioğlu, `Denizcilik ve Gemicilik Müzesi projemiz, bakanlık ve belediyemiz arasında ortak bir koordinasyonun sağlanmasıyla hayata geçirildi. Projemiz sadece Alanya`ya değil, Türkiye turizm potansiyeline ve kültürüne hizmet edecektir. Çalışmalarımız yavaş ama verimli bir şekilde sürmektedir.` dedi.


Kızılkule, Liman Surları, Tersane ve Tophane gibi unsurlar öne çıkarılarak projenin uygulanacağını kaydeden Sipahioğlu, Alanya Kalesi Etkileme Geçiş Alanı ve Kıyı Bandı Kentsel Tasarım Projesiyle birlikte hayata geçirilecek olan müze projesinin, şehrin kimliğine ve imajına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Müzenin daha çok ziyaret edilmesi içim günübirlik gezinti ve sergi alanları oluşturacaklarını anlatan Sipahioğlu, Denizcilik ve Gemicilik Müzesi`nin tarihi ve kültürel değerlerin korunarak dünyaya tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Tarih:30.06.2009 Kaynak:Cihan Haber Ajansı

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[18 Nisan 2024, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[18 Nisan 2024, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal