Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Alanya`da restore edilen yapılar turist bekliyor  (Okunma sayısı 3378 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Aslına uygun bir şekilde restorasyonu gerçekleştirilerek turizme kazandırılan yapılarla birlikte Antalya`nın Alanya ilçesini 1 milyon 500 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Alanya`da tarihi ve turistik mekanların turizm adına daha verimli kullanılması amacıyla bazı çalışmalar başlatıldı. Belediyenin öncülük ettiği çalışmalar kapsamında tarihi mekanlar aslına uygun olarak restore edilerek daha fazla turist çekilmesi için kullanılacak. Turizmin çeşitlendirilmesi adına ilçedeki kültürel mirastan yararlanılması hedefleniyor. Bugüne kadar deniz, kum ve güneş için gelen turistin yanı sıra tarih ve kültür yönünden de zengin olan ilçedeki kaynakların kullanılarak yeni yeni turizm pazarları oluşturulması hedefleniyor. Bu çerçevede yapılan çalışmaları değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, özellikle Tophane Mahallesi`ndeki tarihi yapılarla, Alanya Kalesi`ne turistlerin büyük ilgi gösterdiğine işaret etti.


Tarihi varlıkları ziyaret eden turist sayısının 1.5 milyon`u bulacağına inanan Sipahioğlu, Deniz Müzesi gibi tarihi yapılarla ilgili projeleri de en kısa zamanda hayata geçirmenin çabası içerisinden olduklarını anlattı. Restore ettikleri yapılarla hem tarihe hem de atalara vefa borçlarını ödemeye çalıştıklarını dile getiren Sipahioğlu, kent içindeki bütün tarihi yapıları turizme kazandırmak istediklerini ifade etti. Kültür odaklı turizmle Alanya`nın daha çok turisti ağırlayan bir kent olacağını vurgulayan Sipahioğlu, `Bir süre önce 3 bin yıllık mescidi restore ederek turizme kazandırdık. Çok büyük bir özveri. Yeniden canlandırılan tarihi mescit, turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Mescidi bu yıl yerli ve yabancı olmak üzere 500 bin turistin ziyaret etmesini bekliyoruz. ` dedi. 2011 yılında Alanya Kalesi ve çevresinin UNESCO Kültür Varlıkları Mirası Listesi`nde yer alacağının altını çizen Sipahioğlu, bu şekilde Alanya ve tarihi yerlerinin dünyada daha fazla tanınacağını kaydetti. Sipahioğlu, Alanya Kalesi`nin günümüze kadar yaşayan tek Selçuklu Kalesi olduğunu vurguladı. 


İlçeye gelen turistlerin otel dışına çıkma gereksinimi duymadığını anlatan Sipahioğlu, turistlerin otel dışına çıkabilmesi için tarihi yerlerin turizme açılması ve kültür turizmine ağırlık verilmesi gerektiğini anlattı. Sipahioğlu, otel dışına çıkan turistlerin esnaflara büyük katkısının olacağını söyledi. ALANYA CİHAN

Kaynak :http://www.zaman.com.tr  Tarih :15 Mayıs 2009, Cuma

Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[18 Nisan 2024, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[18 Nisan 2024, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal