Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Ankara Kalesi burçlarında tarihi Bursa Evi  (Okunma sayısı 4904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Restorasyon

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 824
  • Cinsiyet: Bay
Ankara Kalesi burçlarında tarihi ‘Bursa Evi‘

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da yer alan tarihi ‘Bursa Evi’ni restore ediyor. Proje sayesinde, Bursa rüzgarı başkent semalarında esecek.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara’da incelemelerde bulunduğu Bursa Evi’nin restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Projenin önemine değinen Başkan Altepe, “Kentimizin kültürünü diğer insanlarla buluşturmak Bursa’nın tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Bu noktada Ankara Kalesi burçlarında bulunan tarihi ‘Bursa Evi’ni genişleterek vatandaşların hizmetine kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Daha önce 144 metrekarelik alanda yer alan Bursa Evi’nin, yanındaki arazileri de satın alarak projeyi 550 metrekare genişliğinde bir alana yaydıklarını ifade eden Başkan Altepe, projenin Ankara’da yaşayan Bursalılar açısından çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Altepe, Ankara’da 8 bin 500 Bursalının yaşadığına dikkat çekerek, projeyle, bu vatandaşların kendilerini Bursa’da gibi hissedecekleri bir sosyal tesise kısa zamanda kavuşacaklarını ifade etti.



‘Bursa Evi’ projesi hayata geçirildiğinde, sosyal tesisin Bursalılar ile Ankaralıların buluşma noktası haline geleceğini kaydeden Başkan Altepe, burada gerçekleştirilecek aktiviteler sayesinde Bursa rüzgarının başkent semalarında eseceğini ve Ankara’daki Bursa lobisinin gücüne güç katacağını belirtti. Bölgede yıkım çalışmalarının birkaç gün içinde başlayacağını dile getiren Başkan Altepe, Bursa’nın tanıtımı açısından önem arz eden bu projeyle, Bursa kültürünün Ankara’da en güzel şekilde tanıtılacağına inandığını ifade etti.

CİHAN

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[Dün, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[Dün, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]


rmiljyhy Gönderen: generic tadalafil 2019
[16 Nisan 2024, 17:59:05]


RÖLÖVE-RESTİTÜSYON-RESTORASYON-PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETİ Gönderen: gül_can
[16 Nisan 2024, 17:13:10]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal