Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Restore ediliyor  (Okunma sayısı 5836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkeoloji

  • Restorasyon Forum
  • **
  • İleti: 89
Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Restore ediliyor

Dünyanın ilk mağara kilisesi ve Hıristiyanların en önemli ibadet mekanlarından olan Antakya'daki St. Pierre Kilisesi, Adana Anıtlar Bölge Müdürlüğü tarafından kabul edilen proje sonrasında aslına uygun olarak restore ediliyor.



Adalet Bakanı Sadullah Ergin, restorasyon çalışmalarını, eline aldığı balyoz ile çiviyi kilise duvarına çakarak temsili olarak başlattı. Yaklaşık bir yıl sürecek yenileme çalışmaları sonucunda kilise, aslına uygun olarak şeffaf cam yüzeyle kaplanarak turistlerin beğenisine sunulacak.

Kilisenin, sadece restorasyonu değil, aynı zamanda çevre düzenlemesinin de yapılacağını söyleyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, "Adını Habib-i Neccar'dan alan dağın eteğinde kurulu olan kilisenin restorasyonu, sadece restorasyonu değil, çevre düzenlemesiyle beraber kapsamlı şekilde ele alınıp, insanlığın ortak macerasında oynadığı rolle mütenasip hale getirilmesi için yapılacak çalışmalara bugün başlangıç yapmak için bir aradayız. Kilisenin mevcut hali içimize sinmeyen, sahip olduğu tarihi derinlikle başta Hristiyan vatandaşlarımız ve Hristiyan dünyası olmak üzere, insanlığın ortak öyküsüyle bağdaşmayan fiziksel şartlara haizdi. Ancak yapılacak olan çalışmalarla beraber, inşallah burası özelde ilimizin genelde ülkemizin insana, insanlığa farklılıklara bakışıyla doğrudan orantılı hale gelecek." dedi.



St. Pierre Kilisesi'nin restorasyon çalışmalarını başlatmak üzere bölgede bulunduklarını ifade eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bugün burada, bu kilisenin restorasyon çalışmalarını başlatmak için bulunuyoruz. Hıristiyanların ilk mağara kiliselerinden birisi olan St. Pierre'deyiz. Burası orijinaline, aslına uygun değil. Gelen misafirlerini ağırlamak için müsait değil. Uzunca zamandır eksikliğini hissettiğimiz bu çalışmaları yapmak üzere ince bir işçilik yapıldı. Burada gördüğünüz yapay tüm unsurlar kaldırılacak ve orijinaline dönülerek, aslına uygun, aslına sadakatle yapılacak bir restorasyonla bundan sonraki ziyaretçilerinin hizmetine sunulacak. Tabi yapıda yapılacak imalatlar, restorasyonlardan daha ziyade çevrede yapılacak çalışmalar da önem arzediyor. Gelen misafirlere hizmet edecek otoparkından her türlü sosyal hizmet verecek tesislere kadar. Bizim gündemimiz bu. Hatay'ın gündemi bu. Dostluğu, barışı, kardeşliği daha da pekiştirerek geleceğe taşımanın adımlarını atmak. Bu şehir, kendi içinde çok büyük zenginlikleri barındırıyor. Ama bize düşen bu zenginlikleri işleyerek insanlığın hizmetine sunmak." diye konuştu.

Müze ve kilisenin yapılmasıyla Hatay'ın gelişeceğini vurgulayan Ergin, şöyle devam etti: "Bir yandan müzemizin inşa edilmesi, bir yandan seneye, bu zamanlarda St. Pierre'in çevre düzenlemesiyle otoparkıyla bizzat mağara kilisenin restorasyonu ve bakımıyla beraber burası ayrı bir varış yeri alanı olacak. Yine Habib-i Neccar dağlarının zirvesini kaplayan Antakya Kalesi'nin surları var. O surların proje ihalesi yapılmıştı, şu anda projesi yapılıyor. Proje aşaması bittiğinde yapımına başlanacak."

Sabah

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal