Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Mustafa Kemal Sokak Restore ediliyor  (Okunma sayısı 3160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Egemen

  • Restorasyon Forum
  • **
  • İleti: 78
  • Cinsiyet: Bay
Mustafa Kemal Sokak Restore ediliyor
« : 25 Haziran 2012, 15:47:36 »
Mustafa Kemal Sokak Restore ediliyor

Kozan’ın tarihi evlerinin bulunduğu mekanlardan olan Mustafa Kemal Sokak turizm amaçlı restore ediliyor



        Adana Valiliği İl Özel İdaresi’nin destekleri ve Kozan Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile ilgili Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Mustafa Kemal Sokak’ta basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen, Kozan ve Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı (KOZVAK) Başkanı Duru Çifçi ve sokak sakinleri de katıldı.

        Kozan’ın tarihi değerlerinin ortaya çıkarılacağını ve eskiyle uyumlu bir hale getirilene kadar restore çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, şunları söyledi: “Bu çalışmalarımızın tamamı ilçemizde tarihi kimliğin ortaya çıkarılması noktasında bir paketti. Bunun ilki Yaverin Konağı’nın hayata kazandırılmasıydı. Yaverin Konağı ve Aşağı Yukarı Çarşı’daki çalışmalarımız İstanbul Üniversitesi’nde görevli arkadaşlarımızın projeleri arasındaydı. Sayın Valimizin ilçemizde tarihi doku üzerinde gerçekleştirdiğimiz birçok hizmetimizde katkısı bulunmaktadır. Sayın Valimiz bizlerden proje beklemektedir. Bizlerde ilçemizin tarihi ve turizm alanında ilerlemesi için sürekli proje hazırlamaktayız. Mustafa Kemal Sokağın sağlıklaştırma çalışması da bunlardan bir tanesiydi. Sayın Valimizin ilçemizi ziyareti sırasında bu sokağımızı gezmişti. Bizler de kendisine sokağımız hakkındaki projeyi sunduk ve kendisi de bu projeyi kabul etti. Bugün görüldüğü üzere sokak üzerinde bulunan 10 evimizde restorasyon çalışmamız gerçekleşmektedir. Bu sokağın restorasyonu 741 bin Türk Lirası ile ihale edildi. Kent Konseyi Başkanımız ve KOZVAK Başkanımız da bu projeyi sonuna kadar desteklemektedirler. Bu sokak üzerinde çok sayıda güzel konağımız olacak. Bizler tarihi kültürümüze sahip çıkarak onları gelecek kuşaklara aktarma noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Dağılcak Sosyal Tesislerine İstanbul ve Afyon’dan gruplar gelmişler. Sordum ilçemize neden geldiklerini, televizyonda görmüşler ve hayran kalmışlar. Bugün bir takım kesim Kozan’da turist görmediklerini söylüyorlar. Oysa turizm sadece yabancı turistlerle olmuyor. Bizler ilçemizde iç turizmi oldukça canlandırdık. Bugün Adana’dan dahi bir misafirimizin ilçemizi gelip görmesi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Kozan Adana’da bir lokomotif görevi alan bir ilçedir. Kozan’da fiziksel oluşumlar devam ediyor. Bakınız bugün Gold Film ilçemizde Kötü Yol isimli dizi çekimini gerçekleştiriyor. Yönetmen ile sohbet ettik. Kendileri, 'Eğer ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin bu kadar güzel olduğunu bilseydik Hanımın Çiftliğini de burada çekerdik' dediler. Bu demek oluyor ki Kozan artık değişiyor ve gelişiyor.”



        Sokağın turizm amaçlı restore edildiğini belirten Başkan Özgan, Mustafa Kemal Sokak’ta belediye olarak kendilerinin de bir ev aldıklarını söyledi. Başkan Özgan, “Kozan’ın tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Mustafa Kemal Sokak aslını koruyarak restore edilecek ve bizde Belediye olarak bu sokakta ikinci bir butik oteli yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

        Kozan Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen, doğal güzellikleri yanı sıra tarihi dokusuyla da oldukça güzel bir ilçe olduğunu söyledi. "Son yıllarda Kozan’da tarihi dokuya verilen önem oldukça arttı." diyen Sezen, şöyle konuştu: "Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile Anavarza Antik Kentinde yakında bir kazı çalışması gerçekleşecek. Bu proje ülkemizin tamamını ilgilendiriyor. Bu kazı ile Adana ve Kozan’da hizmet sektörü canlanacak. Bu kazı ile ülkemiz ikinci Efes’e sahip olacak. Kozan kültür ve turizm noktasında iyi yol almaya devam ediyor. Bu çalışmaların ilçemiz halkına faydasını ileride tüm halkımız görecektir.”

        KOZVAK Başkanı Duru Çifçi de şunları ifade etti: “Kozan gerçekten yöresinin başkenti olmuş bir şehir. Bizler turist deyince genelde yabancı insanlar aklımıza geliyor. Oysa turizmde gelir sadece yabancı turistlerden değil iç turizmden de elde ediliyor. Bugün Kozan’da iç turizmin oldukça geliştiğini gördüm. Bizlerin amacı çevre il ve ilçelerden yılda beş yüz bin yerli turisti ilçemizde ağırlamaktır. Bu çalışmalarda başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

        Tarihi Kozan Çarşılarının restorasyonunu gerçekleştiren müteahhit firma yetkilisi Zülfikar Tümer, “Kozan tarihi dokusu ve turizm açısından almış olduğu hizmetlerle büyük mesafe kat etti. Artık Adana’da yaşayıp da hiç Kozan’a gelmeyen insanlar bile sürekli Kozan’a gelmeye başladılar. Bugün gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmasının tamamlanması ile sokağımız daha da güzel bir hal alacaktır.” dedi.
   
        Başkan Özgan daha sonra sokak sakinleriyle sohbet ederek, çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

stargundem

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

N Gönderen: Williamsaf
[Dün, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[Dün, 16:21:55]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Females Gönderen: elifff5394
[Dün, 11:08:49]


zpcclfaw Gönderen: lisinopril 10 mg prices
[Dün, 03:02:49]


ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[22 Nisan 2024, 14:40:20]


Supreme Ğ¡asual Dating - Authentic Maidens Gönderen: arcis
[22 Nisan 2024, 14:31:04]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal