Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Avrupalılardan Büyükşehir Belediyesinin Restore Çalışmalarına Övgü  (Okunma sayısı 3524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkeoloji

  • Restorasyon Forum
  • **
  • İleti: 89
Avrupalılardan Büyükşehir Belediyesinin Restore Çalışmalarına Övgü

İsviçre Teknoloji Enstitüsü'nde araştırma görevlisi Milo Hofmann, Fransız yer ve yapı araştırma görevlisi Annalisa Caimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.



Kocaeli'deki incelemelerinde, eski yöntemlerle tarihi yapıların gerçeğe çok yakın olarak restore edildiğini gören konuk araştırmacılar bu çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediyesi'nden bilgi aldı.

İsviçre Teknoloji Enstitüsü'nde araştırma görevlisi Milo Hofmann, Fransız yer ve yapı araştırma görevlisi Annalisa Caimi, depremin eski yapılar üzerine etkileri ve depremden sonra eski yapıların bugünkü durumunu incelemek üzere Kocaeli'ye geldi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar Şube Müdürlüğü'nün Tavşancıl, Saraylı, İzmit Ereğli ve Darıca'daki Osmanlı Dönemine ait geleneksel yapılardaki restorasyonunu inceleyen araştırmacılar merak ettiği konularda bilgiler aldı. Araştırmacılar, eski yöntemlerle tarihi yapıların gerçeğe çok yakın olarak restore edildiği çalışmaları çok beğendiklerini ifade etti.

Depremin tarihi yapılar üzerinde oluşturduğu etkilerin neler ve nasıl olduğu konusunda sorular soran araştırmacılar İzmit'e özgü bu yapıların inşa teknikleri ve malzemeleri hakkında bilgiler aldılar. Misafir araştırmacılar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmalarının kendilerini çok etkilediğini, eski yapıların eski sisteme çok yakın bir şekilde restore edilmesinin nasıl hayata geçirildiğini yetkililere sordu.

Büyükşehir Belediyesi KUDEB uzmanları çalışmalarda öncelikle malzeme analizlerini yaptıklarını dile getirerek bu bilgiler ışığında malzemeler çıkarttıklarını belirtti. Büyükşehir uzmanları, eski malzemeleri olduğu gibi kullandıklarını ifade ederek kullanılmaz olan malzemeleri ise analizler sonucu aslına en uygun şekilde imal edilerek yapılara uygulandığını söyledi. Araştırmacılar ise izlenimlerini bilimsel çalışmalarında kullanacaklarını ifade etti. -

HS - KOCAELİ

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[Dün, 14:36:55]


GAZİANTEP ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[Dün, 13:00:39]


Restoratör İş İlanı !!! Gönderen: Kübraercaggg
[Dün, 08:47:07]


N Gönderen: Williamsaf
[23 Nisan 2024, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[23 Nisan 2024, 16:21:55]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Females Gönderen: elifff5394
[23 Nisan 2024, 11:08:49]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal