Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Bakanı Günay: Yapılan işler bulunduğu yörenin özelliklerini taşımalı  (Okunma sayısı 4053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bartın`da bazı programlara katıldıktan sonra Ankara`ya giderken Karabük`te çay molası verdi. Bakan Günay, yapılan işlerin, bulunduğu yörenin özellikleri taşıması gerektiğinin altını çizdi. Günay, Hatay`da kafeterya olarak kullanılan Milli Meclis binasını alacaklarını belirtti.


Bartın`da bazı programlara katıldıktan sonra Ankara`ya dönmek üzere yola çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Remzi Gür`e ait RAMSEY hazır giyim fabrika satış mağazasında çay molası verdi. Bakan Günay burada, Karabük Valisi Nurullah Çakır, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çuhacı ve Safranbolu AK Partili Belediye Başkanı Nihat Cebeci ile bir süre sohbet etti. Vali Nurullah Çakır, Safranbolu ilçesi Kıranköy mevkiinde bulunan ve eskiden Rum Mektebi olarak kullanılan Skalion binasının restorasyonunun yapımı ve kamulaştırılması projesi için destek isteğinde bulundu. Projeyi inceleyen Günay, şu anda yeterli bütçe olmadığını belirterek, şunları söyledi: `Bakın biz bazen kazılar yapıyoruz. Bunun yanı sıra Hatay`da Milli Meclis binası, Türkiye`ye katılma kararının verildiği bina, şu anda özel bir şirket tarafından kafeterya olarak kullanılıyor. Ayıp, geçen gördüm, ne burası dedim, şu anda kafeterya olarak kullanılıyor dediler. Çok ayıp, buranın alınmasını istedim. Şimdi orayı alacağız. Böyle acil işler çıkıyor, paraları oralara harcıyoruz. Hakikaten Türkiye`nin itibarı için acil bir iş. Bir çaresine bakarız.`


Yapılan işlerin bulunduğu yörenin özelliklerini taşıması gerektiğini vurgulayan Bakan Günay, `Yapılan işlerin o yöreye ait olması lazım. Bakın Bartın`da yapılan kültür merkezi, karkaz şeklinde duruyor. Yapılan binaların bölgeye uygun olması gerekiyor. Birinin cephesinde ahşap kullanırsın, birinde taş kullanırsın. Hele Kültür Bakanlığı`nın yaptığı kamu binalarında. Nevşehir Hacıbektaş`ta bir anfi tiyatro yapmışlar. Hacıbektaş Külliyesi, 800 yıldır ayakta dururken,1994 yılında yapılan anfi tiyatroda kötü bir beton dökmüşler, üstüne de mermer koymuşlar. Beton çürümüş, mermer dökülüyor. Yapsana Nevşehir taşı ile evladiyelik olsun` dedi.


Bir gazetecinin, `Bütçenin kısıtlı olmasından yakınıyorsunuz, restorasyon işlerini askıya mı alacaksınız` sorusuna Bakan Günay, `Bizim yapacağımız işlerin kapsamı çok geniş; bütçemiz iki kat olsa yine yetmez diyeceğim ama olanla da idare edeceğiz. İyi şeyler yapmaya gayret ediyoruz. İmkanlarımız ne kadar çok olursa o kadar çok yardım ederiz. Bakın burada bir kamulaştırma projesi önümüze geldi, gezdiğimiz yerler de proje yardımları bekliyor. Ama biz de ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız` dedi.


Bakan Günay ve konvoyu, daha sonra Ankara`ya hareket etti.


Kaynak :Karabük Cihan Tarih :05 Mart 2009, Perşembe
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal