Restorasyon Forum

Restorasyon Forum => Haberler => Konuyu başlatan: İSMAİL - 23 Şubat 2013, 18:33:19

Başlık: Bayezıd-i Bestami Türbesi’ndeki Restorasyon Çalışması Sürüyor
Gönderen: İSMAİL - 23 Şubat 2013, 18:33:19
(http://www.restorasyon.info/wp-content/uploads/2013/02/bayezid-i-bestami-turbesi-ndeki-restorasyon-4283765_o.jpg)
Bayezıd-i Bestami Türbesi’ndeki Restorasyon Çalışması Sürüyor

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan ve inanç turizmi açısından önemli merkezlerden birisi olan, Bayezıd-i Bestami Türbesi’nde restorasyon çalışmaları titizlikle devam ediyor. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Bayezıd-i Bestami Türbesi’nde incelemelerde bulunarak, restorasyon çalışmaları hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Daha sonra bir değerlendirme yapan Vali Lekesiz, inanç dünyası açısından önemli merkezlerden biri olan yapının, bununla paralel bir disipline, düzene ve kaliteye kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, ‘Burası aynı zamanda bir kale. Bu anlamda da çok önemli bir kültür mirası. Restorasyon çalışmaları kapsamında şu ana kadar yapılan işler son derece memnuniyet verici. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Vali Lekesiz, çalışmaların tamamlanması ile söz konusu tarihi yapının, ilimizin inanç turizmine büyük katkısı olacağını ve böylesine değerli bir kültür varlığının korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanacağını söyledi.

Restorasyon çalışmaları kapsamında; sonradan eklenen niteliksiz yapılar sökülerek, tarihi Bayezid-i Bistami Türbesi, türbedar evi, su sarnıcı, wc, abdest alma yeri, büfe ve avlu restore edildi. Çevre düzenlemesi, yol genişletme çalışmaları, otopark düzenlemesi, engelli asansörü, iki adet sosyal konut, kurban kesim yeri, mutfak ve depo yapımı çalışmaları ise devam ediyor.

Cihan
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal