Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Konaklarda restorasyon başladı  (Okunma sayısı 4116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Restorasyon

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 824
  • Cinsiyet: Bay
Konaklarda restorasyon başladı
« : 11 Mart 2011, 06:11:16 »
Konaklarda restorasyon başladı

İzmit Belediyesi’nin Tarih Koridoru Projesi kapsamında bulunan Hacıhasan Mahallesi’ndeki Sarı (Sirkeciler) Konak ve Yeşil Konak’larda restorasyon çalışması başladı.



 Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın gayretleri sonucu startı verilen restorasyon çalışması TOKİ tarafından yapılıyor. Başkan Doğan, restorasyon çalışması yapılan Sarı ve Yeşil Konaklar’da incelemelerde bulundu.
Türkiye’nin projesi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Doğan, göreve geldikleri ilk günden itibaren tarihi değerleri gün ışığına çıkarma çabası içinde olduklarını belirterek “Tarih Koridoru Projesi bunun en önemli ayağını oluşturuyor. Proje kapsamında 87 tarihi eseri restore edip halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Tarih Koridoru Projesi, İzmit’in hatta Türkiye’nin projesidir. Şu anda kentimizde büyük bir restorasyon çalışması vardır. Camiler, hamamlar,evler aslına uygun olarak onarılıp gelecek nesillere aktarılacaktır” dedi.



Tarihi yapılara kilit vurulmaz

İzmit’teki tarihi yapıların restorasyonu konusunda devletin bütün birimlerini harekete geçirdiklerini de söyleyen Doğan, “Tarihi değerler hepimizin. Onlara hepimizin sahip çıkması gerekir. Hangi tarihi değer varsa hepsini çivisine kadar koruyup gün ışığına çıkarma çabası içindeyiz. Restore edilen yapıların halkımızın hizmetine sunulmasından yanayız. Amacımız, restore edip yapıların kapılarına kilit vurmak değil onları canlı tutmaktır. Tarih, içinde yaşanılırsa değeri olur. Saatçi Ali Efendi Konağı’nda olduğu gibi restore edilecek bütün yapıları İzmitlilerin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu. Başkan Doğan, Sarı ve Yeşil Konaklar’daki restorasyon çalışmasının yıl sonuna kadar tamamlanacağını da ifade ederek” Aslında bu iki yapıdaki restorasyon işi çok önceden başlayacaktır. Bütün prosedürler tamamlanmış işe başlanacağı zaman Sarı Konak’ta yangın çıkmıştı. Yangın yüzünden restorasyon işi biraz aksadı” dedi.

Hacıhasan Mahallesi’ndeki Sarı Konak (Sirkeciler), 1870 yılında 3 katlı olarak yapılmış, 309 metrekarelik bir alan üzerine sahip yapı İzmit Körfezi’ne hakim bir noktada yer alıyor. Yeşil Konak’ta 372 metrekare bir alan üzerinde 3 katlı olarak 1920 yılında yapılmış ve Osmanlı mimarisinin son örneklerini taşıyor. TOKİ tarafından restore edilen her iki yapının 893 bin liraya  malolacağı öğrenildi. Her iki konağın da mülkiyeti İzmit Belediyesi’ne ait.



Özgür Kocaeli

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

rqazsdwc Gönderen: how to buy tadalafil
[Dün, 10:54:29]


hmukamur Gönderen: metformin generic
[Dün, 10:33:51]


İnşaat Mühendisi - Saha Şefi Gönderen: Erdim Mimarlık
[26 Nisan 2024, 20:48:51]


Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik" kapsamında pr Gönderen: mguclu
[26 Nisan 2024, 15:31:42]


Ynt: Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: nimeteliff
[25 Nisan 2024, 13:47:43]


Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[24 Nisan 2024, 14:36:55]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal