Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Biytaş Başkanı Gülçimen: Tarihi Eser Restorasyonu Ustalık İstiyor  (Okunma sayısı 3026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Tesisat sektöründe faaliyet gösteren Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, tarihi eserlerin restorasyonunun özen istediğini söyledi. Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, yüzme havuzu, gösteri havuzu, sauna, ısıtma, soğutma ve havalandırma uygulamalarının yanı sıra Biytaş olarak Mekanik Tesisat Projeleri ve Taahhüt işlerinde de uzman bir kadroya sahip olduklarını söyledi.

Son yıllarda tarihe eserlerin restorasyonuna Kültür Bakanlığı'nın ve belediyelerin ağırlık verdiğini kaydeden Suat Gülçimen, "Ülkemizde çeşitli uygarlıklara ait çok sayıda tarihi eser bulunuyor. Uzun yıllar ihmal edilen tarihi eserlerin son 10 yılda aslına uygun restore edilmesi için merkezi yönetim ve yerel yönetimler önemli bütçeler ayırmaya başladılar. Bu eserlerin günlük kullanımı sırasında ısıtma, soğutma ve havalandırmaları büyük önem taşıyor. Projelerin ve uygulamaların tarihi dokuya uygun yapılmaları gerekiyor. Bu konuda büyük deneyime sahip olan Biytaş, son dönemde hazırladığı projelerle aranan firma oldu" diye konuştu.

Suat Gülçimen binaların ısıtma, soğutma havalandırma ve yangın söndürme sistemi ile ilgili mekanik tesisat projelerinin uzmanlık gerektirdiğini belirtti. Binaların ısıtma soğutma havalandırmaları kadar yangın söndürme sistemlerinin çok önemli olduğunu kaydeden Gülçimen, "Özellikle tarihi eserlerde, tarihi dokunun korunarak projelendirilmesi gerekir. Bu konuda hazırlanan projelerde tarihi dokuya zıt malzeme kullanılmamalı. Kullanılacak malzemelerin geçiş noktaları iyi hesaplanmalı ve estetik görünüme önem verilmeli. Malzemenin büyük bölümü gizlenmeli. Bütün bunlarda uzmanlık gerektiren konulardır" dedi.

Biytaş tarafından son dönemde bitirilen projeleri de açıklayan Suat Gülçimen, Emir Sultan Hamamı, Balibey Hanı, Tahtakale İnebey El Yazması ve Eski Eserler Kütüphanesi, Kozahan, Bursa Kuyumcular Çarşısı İnegöl Ortaköy Kervansarayı, Bilecik Mihalgazi Hanı, Manisa Sart Arkeoloji Müzesi'nin restore çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. Gülçimen, "Bunun yanı sıra Uludağ Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin önemli projelerinde imzamız var. Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarı ile çok sayıda büyük otel ve hastane gibi uzmanlık gerektiren mekanik tesisat projelerini hazırladık ve proje danışmanlıklarını yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Suat Gülçimen, ayrıca, son dönemde eski Merinos fabrikasının yerine yapılan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Bursaspor Özlüce Tesisleri, Tofaş AR-GE binası, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi projelerinin Biytaş imzası taşıdığını sözlerine ekledi.

(CİHAN) 
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal