Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Cemil Meriçin Doğduğu Ev Restorasyon Sonrası Müze Olacak  (Okunma sayısı 2896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ

Cemil Meriç'in Doğduğu Ev Restorasyon Sonrası Müze Olacak

Şair yazar Cemil Meriç'in Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan evinin, restorasyon çalışmalarının ardından müzeye dönüştürülmesi planlanıyor.

Şair yazar Cemil Meriç'in Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan evinin, restorasyon çalışmalarının ardından müzeye dönüştürülmesi planlanıyor.

Binanın şu anki sahipleri Suat-Eşref Karaca çifti ile görüşen Vali Celalettin Lekesiz, ünlü yazar Merhum Cemil Meriç'in bu evde gözlerini dünyaya açmış olduğunu aktardı. Lekesiz "İnsanlığın ortak tarihine çok fazla katkıda bulunmuş bir millet olduğumuz halde ne yazık ki, kendi değerlerimizin yeterince farkında değiliz. Ülkemizin yetiştirdiği büyük bir şair, yazar ve düşünür Cemil Meriç'in doğduğu bu evin müze haline getirilmesi; gençlerimizin değerli büyüklerimizi tanımaları, Reyhanlı ilçemizde ilk müze olması ve ilçemizin gelişmesine katkı sağlaması, sahip olduğumuz değerlerin ortaya çıkarılması açısından büyük önem taşıyacaktır." diye konuştu.

Vali Lekesiz ayrıca Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Özerli Mahallesi'nde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden 'İlk Kurşun Müzesi ve Atatürkevi"nde incelemelerde bulundu.

Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Lekesiz, tarihi binanın mimari dokusunun korunarak restore edilmesine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Müzede, milli mücadelede Dörtyol'da ilk kurşunun atılmasında öncü olan kişilerin balmumu heykellerinin yanı sıra döneme özgü materyallerinde sergilenmesi planlanıyor.

Cihan Haber
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal