Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Doğu Anadolu`nun 8 ilinde tarihi eserler restore ediliyor  (Okunma sayısı 2923 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Doğu Anadolu Bölgesi`ndeki 8 ilde tarihi taşınmaz eserlerin restorasyon ve rölöve çalışmalarının tam hız devam ettiği bildirildi.


Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müze Müdürü Suat Bakır, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Artvin, Baybut, Kars ve Iğdır`da 11 tarihi eserin restorasyon ve rölövesinin başlatıldığını ifade etti. Suat Bakır, Erzurum Yakutiye Türk İslam Eserleri Etnografya Müzesi, Erzincan vilayet binası, Taşçı Hamamı, Kemaliye sokak sağlıklaştırma projesi, Kars Ani`de Eba Menuçer Camii ile Boyalı Kilisesi, Artvin Yusufeli İşhan Kilisesi, Ardanuç Kalesi ve Ağrı İshakpaşa Sarayı`nda restorasyon çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.


Bakır, bu projelerden Eba Menuçer Camii ile Boyalı Kilise`nin restorasyonunun yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti.


Röleve ve Anıtlar Müze Müdürü Bakır, İshak Paşa Sarayı`nın çatı kısmının sera etkisi yapmayacak olan `Damperli cam` ile kaplanacağını dile getirdi.


Yakutiye Medresesi`nin zeminden ısıtmalı hale getirileceğini ve elektrik pano ve kablolarının da yeraltına taşınacağına işaret eden Bakır, bu çalışma için İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkezi`nden uzman bir ekibin geldiğini anlattı.


Ardanuç ve Yusufeli`ndeki restorasyon proje çalışmaların da yıl içerisinde tamamlanacağına vurgu yapan Bakır, `Sorumluluk bölgemizde restorasyon uygulamaları tam hız devam etmekte.` dedi.


HARP TARİHİ MÜZESİ İÇİN KAYNAK GELDİ, PROJE HAZIRLANIYOR


Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır ayrıca Erzurum Harp Tarihi Müzesi restorasyon, teşhir, tanzimi, elektrik, makine teçhizi ve çevre düzenleme projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan İl Özel İdaresi`ne 230 bin TL aktarıldığını söyledi.


Bakır, 2009 yılı yatırım programında da söz konusu projeye 30 bin TL daha gelmesinin planlandığını kaydetti.


Harp Tarihi Müzesi`nin uygulama projesi için de 700 bin TL`nin gönderildiğini dile getiren Bakır, önümüzdeki günlerde 300 bin TL daha kaynak aktarılacağının altını çizdi.


Harp Tarihi Müzesi`nin proje ve uygulama çalışmalarına start verilmediğine dikkat çeken Bakır, `Gerekli ödenekler gönderildi. Ancak Bilimsel Danışma Kurulu ve Tarih Kurumu`nun Harp Tarihi Müzesi`ni ses ve ışık efekti, panaromik düzenlemesi, maketli canlandırma ve bilgisayar panoları ile bilgisayar destekli bilgi sunumları gibi materyallerin kullanım imkanları tespit edildikten sonra projeye start verilecek. Önümüzdeki yıllarda da Harp Tarihi Müzesi`nin uygulamasına başlanacağını ümit ediyoruz.` diye konuştu.


Kaynak : Cihan Haber Ajansı Tarih : 9 Haziran 2009, Salı
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

N Gönderen: Williamsaf
[Dün, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[Dün, 16:21:55]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Females Gönderen: elifff5394
[Dün, 11:08:49]


zpcclfaw Gönderen: lisinopril 10 mg prices
[Dün, 03:02:49]


ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[22 Nisan 2024, 14:40:20]


Supreme Ğ¡asual Dating - Authentic Maidens Gönderen: arcis
[22 Nisan 2024, 14:31:04]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal