Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı


Yanıt gönder

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Doğrulama:
Resimde gördüğünüz harfleri giriniz
Harfleri dinle / Farklı bir resim göster

Resimde gördüğünüz harfleri giriniz:
Restorasyon kac harflidir ( Rakam yaziniz ):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: ddamla29
« : 22 Mart 2010, 17:43:20 »


Konya'da, Dubai Cuma Macid Kültür Merkezi Başkanlığı ile Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliği içerisinde restorasyon kursu düzenleniyor. Yaklaşık 15 gün sürecek olan kursa Türkiye'nin çeşitli kütüphanelerinden 27 kişi katıldı.

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü ile Cuma Macid Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde restorasyon kursu başladı. Restorasyon ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen kursa Ankara Milli Kütüphane Başkanlığı, Tapu Arşiv Daire Başkanlığı, Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi ve Manisa İl Halk Kütüphanesi, Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi müdürlüklerinden 27 kişi katıldı. Tüm masrafların Cuma El Macid Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından karşılanan kursun bitiminde kursiyerler, tarihi eser niteliği taşıyan belgeleri daha da iyi onarabilecek.

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Türkiye'de ilk kez böyle bir kurs yapıldığını belirtti. Katılımcıların kurs süresince önemli bilgiler edineceğini aktaran Bekir Şahin, "Kursiyerler; yazma eserlerin, nadir matbu eserlerin, belgelerin ve eski tarihi gazetelerin restorasyon, bakım ve onarımı konusunda bilgilendirilecek. Burada Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kütüphanelerde bulunan yaklaşık 400 bine yakın kitabın tamir, bakım ve onarım işleri öğretilecek.'' dedi.

Kursta özellikle makinelerle restorasyonun gösterildiğine değinen Şahin, el ile aylar sürecek işin makinelerle kısa sürede yapıldığını ifade etti.

Cuma Macid Kültür Merkezi Restorasyon Bölüm Başkanı Dr. Bessam Dağıstani ise Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geniş katılımlı bir kurs olduğunu aktaran Bessam Dağıstani, iki tür restorasyon yapacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi elektronik restorasyon, gerek yazma eserler için gerekse matbu eserler için çok önemli bir işlemdir. İkincisi sadece gazetelere ve matbu kitaplara özel bir restorasyon olacak. Vakit kalırsa tozlanma ve kirlenmede temizliği göstereceğiz.


Kaynak: Arkeo Haber 2010-03-22 - 16:21

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal