Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Elle kazıya Günay itirazı  (Okunma sayısı 2290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Restorasyon

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 824
  • Cinsiyet: Bay
Elle kazıya Günay itirazı
« : 14 Kasım 2012, 01:28:23 »
Bakan Ertuğrul Günay, Taksim projesini yavaşlatmadıklarını, eğer kültür varlığına rastlanırsa elle kazı yapılacağını söyledi.



Radikal ’in ‘Tarihi fren-Taksim elle kazılacak’ haberine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ’dan itiraz geldi. Günay, projede dalış tünellerinin bulunduğu Tarlabaşı ile Cumhuriyet caddelerinin kentsel sit kapsamında kaldığını belirterek, “Önce arkeologların nezaretinde iş makinesi girecek, kültür varlığına rastlanırsa o zaman arkeologlar elle kazacak” dedi.
Radikal önceki gün Taksim’de trafiğin yeraltına alınması projesiyle ilgili haberinde İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararına atfen ‘Projenin İstanbul Arkeoloji Müzesi denetiminde yapılacağını, iş makinelerindan önce el yordamıyla arkeologların sondaj kazısı yapacağını’ hatırlatmıştı. Kamuoyunda tartışma yaratan bu haber üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Radikal’i arayarak “Taksim projesine bakanlık engel oluyormuş şeklinde bir algının oluşmasından rahatsız olduğunu” belirtti. Belediye ile karşı karşıya gelmek gibi bir durumun olmadığını ifade eden Bakan Günay, İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkilileriyle görüştüğünü, müzenin uygulamasının yanlış anlaşıldığını kaydetti. Bakan Günay şunları söyledi:
“Burada müze sondaj kazısı yaparak projeye engel olacak, proje durdu diye bir şey söz konusu değil. Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararını müze uygulayacak. Müze çalışmalara arkeolog gönderecek ve her daim hafriyat çalışmalarının başında olacak. Ayrıca projeyi uygulayan firmayı müzeye çağırıp uygulamayı anlattık ve ‘Siz de arkeolog bulundurun, hafriyatın başında onlar da dursun’ dedik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizden arkeolog talep etti. Projeyi durdurmak ya da yavaşlatmak şeklinde bir durum söz konusu değil. Burası kentsel sit alanı. İş makineleri alana girerek hafriyata başlayacak. Arkeologlarımız gece gündüz hafriyatın başında duracak.”
Günay hafriyat sırasında kültür varlığına rastlanırsa müze uzmanlarının o zaman müdahale edeceğini belirterek, “O zaman gerek görülürse sondaj kazısı yapılacak. Projeyi uygulayan şirkete ‘İşi durdurun, önce biz elle kazacağız’ gibi bir tavır sergilemedik. Kültür varlığına rastlanılmazsa inşaat süresinde biter” dedi.

Zaman - ÖMER ERBİL

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[Dün, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[Dün, 18:54:22]


rmiljyhy Gönderen: generic tadalafil 2019
[Dün, 17:59:05]


RÖLÖVE-RESTİTÜSYON-RESTORASYON-PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETİ Gönderen: gül_can
[Dün, 17:13:10]


Restoratör Gönderen: emine
[Dün, 15:52:30]


Superlative Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: skrn_arc
[Dün, 12:32:18]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal