Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Fatih`in tarihi eserleri yeniden hayata dönüyor  (Okunma sayısı 4275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Fatih Belediyesi`nde 2004 yılından bugüne kadar geçen beş yılda 212 projeye imza atıldı. Bu çalışmalarla Fatih Belediyesi, üst üste iki kez vatandaş ...

Fatih Belediyesi`nde 2004 yılından bugüne kadar geçen beş yılda 212 projeye imza atıldı. Bu çalışmalarla Fatih Belediyesi, üst üste iki kez vatandaş memnuniyeti sıralamasında Türkiye birincisi oldu. 50 yıllık bütçeye denk yatırımı ilçeye getiren belediyenin çalışmaları kapsamında onlarca tarihi eser yeniden İstanbul`a kazandırıldı. Projeler kapsamında halk arasında Sulukule diye adlandırılan Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerindeki yenileme projesinde uygulama aşamasına gelindi. Dünya kültür varlığı olarak önemli mimarlık örneklerimiz arasındaki Zeyrek Evleri`nden bazıları onarılarak sahiplerine teslim edildi. Fatih`in Piyer Loti`si olarak adlandırılan Molla Aşkı mahallesindeki Şehir Terası`nın yapımı tamamlandı. Çeşmelerin restorasyonu için kaynak ayrılması, aralarında Emir Buhari Tekkesi, İbrahim Paşa Medresesi, Tekfur Sarayı gibi birçok önemli eski eserin bulunduğu onlarca restorasyon projesi gerçekleştirildi. 14 bin m2`lik alanda yapılan düzenlemeler arasında Saray Meydanları, Samatya iç ve dış meydanlar, Küçük Hamam Meydanı, Haseki Külliyesi ve civarı, Darüşşafaka caddesi ve Hırka-i Şerif caddesi de bulunuyor.

Kaynak :
  Sabah Tarih : 19-02-2009 Perşembe
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal