Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Hacı Bayram için geri sayım  (Okunma sayısı 4326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Hacı Bayram için geri sayım
« : 03 Mart 2009, 19:56:28 »
Ankara`nın en eski yerleşim merkezi olan Ulus`u tekrar görkemli günlerine kavuşturmak isteyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ulus Tarihi Kent Projesi`ne start vermek için son hazırlıkları yapıyor.

Yeni dönemde Hacı Bayram ve çevresinin mutlaka restore edileceğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu sayede bölgedeki inanç turizminin de canlanacağını söyledi.

Projenin birinci etabı olan Hacı Bayram Camii ve çevre etabı 187 bin metrekareden oluşuyor. Proje kapsamanda meydan düzenlenmesi, bina giydirmeleri, bölgede bulunan kitapçılar için yeni dükkânlar, bin 300 kişilik kongre merkezi ve 700 kişilik salon yapılacak. Bölgede bulunan evlerin restorasyonu, sokak iyileştirilmesi ve Ulus Semt Hali`nin dolmuş duraklarıyla bir araya getirilmesi de proje kapsamı içerisinde.

GÖKÇEK: ULUS TARİHİ GÜNLERİNE DÖNECEK

`Hacı Bayram Veli hazretleri Ankara`nın manevi mimarı olarak tanımlanan bir şahsiyettir` diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Romalılar döneminde yapılan Augustus Tapınağı`nın ve Julianus Sütunu`nun da aynı yerde bulunduğunu hatırlatarak `Projenin tamamlanmasının ardından bölgede inanç turizmi gelişecek. Çalışmaları büyük bir titizlik içerisinde yürüteceğiz. Proje kapsamında kamulaştırılacak yapılar aslına uygun olarak dokuları bozulmadan restore edilecek. Trafiğe kapalı alanda bir de ticaret merkezi yapacağız. Ulus tarihi günlerine kısa bir süre sonra kavuşacak` dedi.

Kaynak : birincikuvvet.com Tarih : 3 Mart 2009 Salı
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal