Restorasyon Forum

Restorasyon Forum => Haberler => Konuyu başlatan: Restorasyon - 31 Ocak 2012, 21:17:35

Başlık: Haydarpaşa istasyon olarak kalacak
Gönderen: Restorasyon - 31 Ocak 2012, 21:17:35
Haydarpaşa istasyon olarak kalacak

Haydarpaşa Garı'nın yenilenmesi için başlatılan projenin yürütücüsü Prof. Dr. Atilla Dikbaş, İTÜ'nün restorasyon projesi ile ilgili, ''Biz hiç bir zaman tarihsel, kentsel ve işlevsel süreklilik kriterleri kapsamında buranın bir istasyon binası dışında her hangi bir işlevle restorasyon projesini yürütmedik. Burası bir istasyondu, istasyon olarak kalacak'' dedi.

(http://www.mimarsinan.gen.tr/wp-content/uploads/2011/05/haydarpasa.jpg)

Proje yürütücüsü ve Technobee Yönetim Kurulu Başkanı Dikbaş, proje çalışmaları hakkında Haydarpaşa Gar binası yakın çevresine yönelik yapılacak olan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin Danışma Kurulu Başkanı olduğunu söyledi.

Proje çalışmalarının, Haydarpaşa Gar Binası ve yakın çevresinin korunması, kültürel ve tarihi değerinin yaşatılması ve şehir hayatına daha etkin katılımının sağlanması amacıyla başlatıldığını dile getiren Dikbaş, bu projenin, özellikle Marmaray Projesi ve Haydarpaşa Port Projeleri çalışmalarından bağımsız olarak onun arasına sıkışmış bir proje olduğunu kaydetti.

(http://www.mimarsinan.gen.tr/wp-content/uploads/2012/01/haydarpasa.jpg)

A-A
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal