Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Taksim'deki tarihi kalıntılar için karar verildi!  (Okunma sayısı 2877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi

Taksim'deki tarihi kalıntılar için karar verildi!

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Taksim Meydanı'ndaki kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan tarihi kalıntıların kaldırılmasına karar verildiği duyuruldu. Bölgenin yayalaştırma projesi çerçevesindeki çalışmalar devam edecek.

Söz konusu karar şu ifadelerin yer aldığı yazılı açıklamayla duyuruldu.
"Bilindiği üzere Taksim Meydanındaki Yayalaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar esnasında birtakım buluntulara rastlanılmıştı. II Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu yaptığı incelemeler sonucunda dün konuyu karara bağlamak amacıyla toplandı. Akşam saatlerinde sona eren toplantı neticesinde Geç Osmanlı dönemine ait olan buluntuların kaldırılması yönünde karar alındı.


Karar şu şekilde açıklandı:
"…İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda tespit edilen ve Geç Osmanlı dönemine tarihlenen set duvarı özelliği gösteren duvar kalıntısı ile gider kanalı olduğu düşünülen kalıntılara ilişkin İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğünün raporu ile rölövenin Kurulumuzca incelendiğine; kalıntıların inşa tekniğini anlayabilmek için harç ve sıva örneklerinin alınarak, hazırlanacak rapor ile düzenli duvar örgüsü gösteren kesimde (duvar kalıntısının kuzey ucundan başlayarak yaklaşık 10 m.lik kısım) duvar yapım morfolojisini belgeleyen analitik rölövenin hazırlanmasına, ayrıca harita üzerinde kalıntıların konumunu sabitleyen ölçümlerin yapılmasına, kazılan alanın doğu kesiti içinde görülen duvar parçasının da plana işlenmesine, söz konusu belgelerin Kurulumuza iletilmesinden sonra İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü denetiminde kalıntıların kaldırılabileceğine karar verildi."


DHA

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

A Gönderen: İrem yıldız
[Bugün, 11:49:13]


Restoratör iş arıyorum Gönderen: İrem yıldız
[Bugün, 07:54:33]


Staj yeri arıyorum Gönderen: hierdal
[Bugün, 03:16:56]


rqazsdwc Gönderen: how to buy tadalafil
[27 Nisan 2024, 10:54:29]


hmukamur Gönderen: metformin generic
[27 Nisan 2024, 10:33:51]


İnşaat Mühendisi - Saha Şefi Gönderen: Erdim Mimarlık
[26 Nisan 2024, 20:48:51]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal