Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: İtü Öğrencileri Ödemiş Ve Bademli Rölöve Ve Restorasyon Projelerini Sergilediler  (Okunma sayısı 5505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
İtü Öğrencileri Ödemiş Ve Bademli Rölöve Ve Restorasyon Projelerini Sergilediler

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin 2010 yılında yaptıkları Ödemiş ve ilçeye bağlı Bademli beldesinde bulunan tarihi bina ve evlerin rölöve ve restorasyon projeleri Yıldız Kent Müzesi'nde sergilenmeye başladı.



Doç. Dr. Yegan Kahya, Yard. Doç. Dr. Yıldız Salman, Yard. Doç. Dr. Gülsün Tanyeli ve proje başkanı Dr. Nilüfer Yöney gözetiminde 21 mimarlık bölümü öğrencisinin katılımı ile 2010 yılında başlatılan projede, Ödemiş'teki Türk Hava Kurumu binası ve Kasap Hali ile Bademli beldesindeki Ethem Konağı ve 60 tarihi binanın sokak sağlıklaştırma projeleri hazırlanmıştı. Projeler düzenlenen kokteylle sergilendi. Projenin sergi açılışına Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Çekül koordinatörü Emin Başaranbilek, Belediye Meclis üyeleri, mimarlar, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Doç. Dr. Yegan Kahya açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: \"Dr. Nilüfer Yöney başkanlığında oluşturulan ekiple 2010 yılında başlattığımız çalışmaları tamamlayarak Ödemiş'e getirdik. Geçen yıl yapılan rölöve ve restorasyon projeleri için Ödemiş'te ve Bademli beldesinde öğrencilerimizle birlikte çalışma yaptık. Alan çalışmalarında THK binası, Ödemiş Belediyesi Kasap Hali, Bademli beldesindeki proje çalışmalarını tamamlayarak sürecin uygulama alanına geçilmesinde önemli olan projelerimiz hazır hale geldi. Bu sene 11 mimar arkadaşla bir aradayız. Geçen yıl ki çalışmalarda tek yapı çalışmaları, bu seneki çalışmalarda da doku çalışmalarına ağırlık vereceğiz.\" Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak da yaptığı konuşmada, \"Koruma amaçlı imar planı hazırlandı. Sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlayacak. Belediye adına kamulaştırma yaptık. 60 tescilli bina var. Ayrıca camilerimiz var. Tescil çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarda bize büyük destek veren İTÜ öğretim üyelerine ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum\" dedi.
Belediye Başkanı Bekir Keskin ise \"Belediye ve üniversite işbirliği ile çalışmaları kısa sürede ortaya çıkardık. Şimdi projeleri tek tek ele alıp gerçeğe dönüştüreceğiz. Kültür varlıkları ve değerli konutların ortaya çıkmasında akademik yansıma bizlere ışık tutacak. Projeler Ödemiş ve Bademli'ye hayırlı olsun.\"dedi.
Konuşmaların ardından sergiye gelen davetlilere öğrenciler tarafından projeler hakkında bilgi verildi.

Medya74
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Bugün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[Dün, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[Dün, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]


rmiljyhy Gönderen: generic tadalafil 2019
[16 Nisan 2024, 17:59:05]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal