Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: İzmit İmaret Camii’nde restorasyon  (Okunma sayısı 7267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zuu83

  • Restorasyon Forum
  • **
  • İleti: 68
  • Cinsiyet: Bayan
İzmit İmaret Camii’nde restorasyon
« : 13 Mart 2011, 00:28:58 »
İmaret Camii’nde restorasyon

İzmit şehir merkezindeki en eski camilerden biri olan Tepecik mahallesi İmaret Yokuşu’nda, eski Kolordu binası arkasındaki İmaret Camii’nde Vakıflar 2 nci Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı restorasyon çalışması devam ediyor.



Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Tepesi projesi içinde yer alan İmaret Camii’nin tamamen yıkılıp, yeniden yapılması da gündemde. İmaret Camii,  Mimar Sinan eseri. 1776 depreminde yıkıldıktan sonra  1872’de yeniden yapılmıştı.

ÖZEL İDAREYE 30 MİLYON TL EK ÖDENEK

Bağçeşme meydanında esnafları ve kıraathaneleri ziyaret ederek programa başlayan Işık meydandaki çınaraltında vatandaşla sohbet etti, soruları cevapladı, mahalle ile ilgili talepleri dinledi. Işık Bağçeşme meydanında yaptığı konuşmada “ Bugün Orhan ve Akçakoca mahallelerimizi ziyaret ederek sizin görüş ve önerilerinizi dinlemek, sohbet etmek istedim. Buradan sonra devam eden restorasyon projelerini yerlerinde inceleyeceğiz. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Özel idare imkânlarıyla son 8 yılda bir  çok tarihi yapıyı ayağa kaldırdık. Kocaeli’nin sorunlarını hem yerelde hem Ankara’da adım adım takip ederek çözüme kavuşturuyoruz. Başta Sn. Bakanımız Nihat Ergün, Milletvekili arkadaşlarımız, Valimiz  ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla sadece geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde 2010 bütçesi için Kocaeli Özel İdare’sine 30 Milyon(Trilyon) TL ek ödenek gönderildi. Havaalanı, Mobese, Afet Merkezi, restorasyon projeleri ve eğitim tesisleri için gönderilen bu ek ödeneklerle kısa zamanda söz konusu projeleri tamamlayacağız” dedi.


İZMİT’İN EN ESKİ CAMİSİ RESTORE EDİLİYOR

Kocaeli Milletvekili milli eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu üyesi Fikri Işık Bağçeşme meydanındaki programın ardından Orhan Camii ve restorasyonu devam eden Akçakoca(Dere) camiindeki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Işık burada yaptığı açıklamada  “Geçtiğimiz yıl Ankara’da Vakıflar Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler sonunda Akçakoca(Dere) Camii, İmaret Camii ve Kandıra-Orhan Camii için restorasyon ihaleleri yapıldı ve çalışmalar başladı. İzmit’in en eski camisi olan ve İzmit’i fetheden Akçakoca tarafından 1327 yılında yaptırılan camiyi restore etmek bize nasip oldu. Sadece bu 3 eserin restorasyon maliyeti yaklaşık 2.2 Milyon TL’dir. Kocaeli halkına şimdiden hayırlı olsun” dedi.



IŞIK ”YILLARCA UNUTULAN ESERLERİ TEK TEK AYAĞA KALDIRIYORUZ”

Bağçeşme’den Kolordu’ya kadar sırasıyla restorasyonları devam eden Süleyman Paşa Hamamı, Sırrı Paşa Konağı restorasyonu biten Portakal Mescidini, TOKİ’nin ihalesini yaptığı Sirkeci Konağını ve proje çalışmaları devam eden Zıbıncı Mescidini ziyaret eden Işık “ Ak Parti iktidarında; yıllarca unutulan ve kaderine terk edilmiş tarihi eserleri tek tek ayağa kaldırıp milletimizin hizmetine sunuyoruz. Örnek vermek gerekirse Vakıflar Genel Müdürlüğü 1996-2002 yılı arası sadece 56 eser restore etmişken, Ak Parti iktidarında; 2003-2010 döneminde 3484 eseri restore ederek ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunmuştur. Bundan sonra da tarihi mirasımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönem İzmit’te ve Gebze’de yeni restorasyon çalışmalarımız olacak” dedi.



Gazete Kocaeli

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal