Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Kadıköy`e hakettiği değeri biz vereceğiz  (Okunma sayısı 4279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Restorasyon çalışmalarıyla birçok tarihi yapıya yeniden hayat veren AK Parti`nin Kadıköy Belediye Başkan adayı mimar Sinan Genim, `Hakettiği değeri göremiyor` dediği Kadıköy`ü İstanbul`un en çok gezilen merkezi haline getireceğini söyledi.

PERA Müzesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Büyükada Anadolu Klübü restorasyonu gibi çok önemli çalışmalara imza atan AK Parti Kadıköy Belediye Başkan adayı Mimar Sinan Genim Kadıköy`de ezber bozacak projeler vaat ediyor. Kadıköy`ün yıllardır hak ettiği değeri göremediğini belirten Sinan Genim, `Kadıköy her yönüyle İstanbul`un en gözde ilçesi. Ancak İstanbul`a gelen bir tek turist bile Kadıköy`e uğramıyor. Bunu sosyal ve kültürel projelerimizle tersine çevireceğiz. Kadıköy İstanbullular ve turistler için en çok ziyaret edilen ilçe olacak` diyor.


ENSTİTÜLER KURACAĞIZ

KADIKÖY`Ü hak ettiği yere getirmek için kültürel, sosyal ve şehir plancılığı alanında hazırladığı 40 projeyi ilçenin çehresini bozmadan hayata geçireceklerini söyleyen Genim, `İlk olarak bir düşünce grubu oluşturacağız. Bu düşünce grubuyla projelerimizi tartışıp en iyi olanını uygulayacağız` diye konuştu. `İnsanların hem kendileriyle hem çevreleriyle barışık olmaları lazım. Bu nedenle enstitüler kuracağız` diyen Genim `Bunlardan ilki `tasarım enstitüsü`. Sokak dokusu, kaldırım, bank, çöp kovası tüm bunlar orda tartışılıp yaratıcı fikirler sonucu yapılacak. İkinci `Engelliler Enstitüsü`, Bu binaları engellilerin de fikrini alarak yeniden yapılandıracağız. Ve Kadıköy Araştırmaları Enstitüsü. Burada 8-12 yaş arasında çocuklar da yer alacak. Çünkü çocuklar bildiklerini ve düşündüklerini direk söylerler` şeklinde konuştu. Kısa sürede 21 mahalle muhtarlığı binasını yenileyeceklerini ifade eden mimar Sinan Genim, `Bütün sahil boyunda büyük bir yeşil alan var. Orada her ekonomik gruba hitap edecek piknik alanı yapacağız. Kimse mangal yakmayacak. Piknik demek mangal demek değil. Pikniğe bütün dünyada soğuk bir sepetle gidilir. Mangalla dumanlar içinde gidilmez. Bu şehirli olmanın getirdiği bir zorunluktur.` MUSTAFA MEYDAN


Mimar Genim`in projeleri

l Kadıköy Vapur İskelesi, Et ve Balık Kurumu Arası, Şaşkınbakkal ve Altıyol Meydan Düzenlemesi. Bağdat Caddesi Turizm Merkezi. Caddebostan-Bostancı Arası Sahil Düzenlemesi.

l Erenköy, Kızıltoprak ve Şaşkınbakkal Cadde Altı Mekanik Otopark projesi.

l Göztepe ve Selamiçeşme Özgürlük Parkı Koruma Projesi, Tarım Parkı, Moda Parkı ve Kuşdili Çayırı Etkinlik Alanı ile Çok Katlı Otopark Projesi.

l Hasanpaşa Gazhanesi Yeni Kullanım ve Çevre Düzenlemesi ile Cumhuriyet Müzesi Projesi.

l Caddebostan Su Sporları Merkezi, DMO Kapalı Spor Kompleksi ve Çevre Düzenlemesi, Şenesevler Lisesi Kapalı Spor Salonu Projesi.

l STK İrtibat Merkezleri Rehabilitasyonu, Kültür Evleri ve Semt Kitaplığı ve Kadıköy Kulüpleri Projesi.

l Bağdat, Minibüs, Söğütlüçeşme, Rıhtım ve Org. Şahap Gürler Caddesi Cephe Rehabilitasyonu. l Sağlık Ocakları ve Mahalle Evleri Projesi.

l Atık Toplama Ünitelerini İyileştirme, Büfe ve Gazete Satış Birimleri, Genel WC`leri İyileştirme, Trafo Binalarını Güzelleştirme ile Alt ve Üst Geçit Projeleri. Taksi duraklarını ve Muhtarlık binalarını yenileştirme projesi.

Kaynak : Star Tarih :06 Mart 2009 Cuma
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal