Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Kars Rus turistleri bekliyor  (Okunma sayısı 4569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Kars Rus turistleri bekliyor
« : 19 Mart 2009, 14:14:44 »
Kars Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, Kars`ta Rus turistlerin çok ilgisini çekecek tarihi mekanların olduğunu söyledi. Rus turistleri Karsa davet eden Doğan Demirdaş, `Moskova Fuarı Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı için çok önemli. Bizim Kars bölgesi olarak buraya katılmamızı da önemli buluyoruz. Çünkü bizler için bir umut. Bugün ilk kez Kars ilimiz Moskova Fuarı`na katılıyor. İlk kez katılarak ilke gerçekleştirmek istiyoruz. Sarıkamış kayak merkezi, Kars merkezi, tarihi mimari yerleri, Ani ören yeri ve başka anıtlar Rus vatandaşların ilgisini çekecek mekanlar.` dedi.


Sarıkamış`ta Çar 2. Nikolay`a ait Katarina av köşkünün bulunduğunu kaydeden Demirtaş şu şekilde konuştu: `Şimdi bakanlık söz konusu köşkün ve Ruslara ait eski tarihi binaların restorasyonuyla ilgili çalışmalar hazırlıyor. İnanıyorum ki, bu gibi tarihi yerler Rusların ilgi odağı olacak. Bugün Kars`ta halen kökleri Rusya İmparatorluğu`na dayanan Rus kökenli aileler yaşamakta. Valilik ve Özel İdaremiz bu projeye özel destek veriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın programı çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bu anlamda 15 ilden biriyiz. Bu amaçla İngilizce, Rusça Kars`ı tanıtan kitap ve CD hazırladık. Kars ilimiz turizm alanında var olduğunu ispatlamaya çalışacağız. Tüm Rusları Kars`a bekliyoruz` dedi.


ESKİ RUS BÜYÜKELÇİSİ: RUSLAR KARS`I SEVECEK


Rusya`nın eski Ankara Büyükelçisi Aleksandr Lebedev de Rusların Kars`ı gidip görmelerini tavsiye etti. Lebedev, `Ben elçi görevinde bulunduğum yıllarda Kars`a gittim. Belki Kars`a giden ilk Rus büyükelçisi oldum. Kars ve Rusya arasında tarihi bağlar bulunuyor. Ben Kars`taki Rus mimari yapılarının hepsini gezdim. Eski Rus konsolosluk binasını da gördüm. Kars bize Puşkin`i, ünlü Rus yazarın `Erzurum`a Yolculuk` eserini hatırlatır. Ki eserde Kars da anılıyor. Sarıkamış`ta çok sayıda Rus ve Türk askerinin ölmesi de bizlerin acı tarihi. Ortak tarihimiz. İnanıyorum ki yukarıda bahsettiğim nedenler ve kış turizmi açısından Kars Rus turistler için güzel tatil merkezi olabilir. Ayrıca bu bölge turizmi Erzurum`la birleştirilebilir.` şeklinde konuştu.


(CİHAN) 19.03.2009

Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: nimeteliff
[Dün, 13:47:43]


Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[24 Nisan 2024, 14:36:55]


GAZİANTEP ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[24 Nisan 2024, 13:00:39]


Restoratör İş İlanı !!! Gönderen: Kübraercaggg
[24 Nisan 2024, 08:47:07]


N Gönderen: Williamsaf
[23 Nisan 2024, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[23 Nisan 2024, 16:21:55]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal