Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Kastamonu Konaklarını yabancılar restore edecek  (Okunma sayısı 4011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Yurt içi ve Yurt dışından yatırımcılar, son yıllarda Türk mimarisinin en güzel örneklerini sunan tarihi Kastamonu Konaklarına  yoğun ilgi gösteriyor.



Son beş yılda 50'den dazla tarihi konak, yeniden restore edilerek, bir kısmı turizm amaçlı, diğer kısmı konut amaçlı kullanılmaya başlandı 7 bin yıllık tarihe sahip olan şehirde restore edilebilecek yaklaşık 350'ye yakın konak bulunurken yerli yatırımcılar yanı sıra Frnsız, Alman ve Hollandalı yatırımcılar da yakından ilgilenmeye başladı. Kasyamunu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun verdiği bilgiye göre, şu an Fransız-Türk ortaklı bir grup, bölgede konak satın almak için fizibilite çalışmalarına başladı.

Bir liraya alınan bir konağın değerinin restore edildikten sonra çok yükseldiğine dikkat çeken Topçuoğlu, Kastamonu'da özellikle tarihi bölgeye yapılacak yatırımlar için her türlü kolaylığı salayarak, altyapının yanı sora restorasyon projelerinin hızlandırılması konusunda da destek verdiklerini açıkladı. Kastamonu'ya ilk kez gelenlerin ve bir de gidecek olanların "ağladığına" işaret eden Topçuoğlu, "İlk kez gelenler", Niye geliyorum? diye ağlar. Gidecek olanlar da, ilimizi çok sevdiği için giderken Niye gidiyorum? diye ağlar." diye konuştu.

Kurşunlu Eko-Turizm Çiftliği kurulacak

Kastamonu Kurşunuhan Hotel'de, kamu ve yerel yöneticileri ile Merlin Trvel Group'un üst düzey yetkililerinin katılımıyla, turizm potansiyelinin değelendirildiği bir toplantı gerçekleşti. 600 yıllık tarihi olan Kurşunluhan'ı, yeniden restore ederek, 2008 yılında Kastamonu turizmine kazandırdıklarını belirten Merlin Trvel Group Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, önümüzdeki günlerde yine sahibi olduğu Tivoli Turizm'in bir şubesini açacağını duyurdu. 2010'da, yaklaşık 110 dönümlük bir arazide, 'eko-turizm' yapılması için 'Kurşunlu Eko - Turizm Çiftliği' kuracaklarını açıklayan Çelebioğlu, gelecek yıl inşaatına başlanıp 3 yıl içinde tamamlanacak olan ve yaklaşık 40 ahşap barakanın bulunacağı çiftliğin, ortalama 1 milyon dolara mal olacağını kaydetti.

Kaynak: Zaman Tarih: 10 Ağustos 2009, Pazartesi
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

aslan38

  • Mimar
  • Admin
  • ******
  • İleti: 828
  • Cinsiyet: Bay
  • Ya en iyi olacaksın! Yada en iyilerden olacaksın!
  • Okul: Kutahya Dumlupinar University - Azerbaijan University of Architecture and Construction
Ynt: Kastamonu Konaklarını yabancılar restore edecek
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2009, 19:20:52 »
gerçekleştiği zaman  Türkiyenin en büyük Restorasyon müzesi olabilecek kapasitede bir il kastamonu.... bizlerede ekmek kapısı artıkın ne yapalım :)
ZArifoglu
Sinan'in izinden giden mimar.

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: nimeteliff
[Dün, 13:47:43]


Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[24 Nisan 2024, 14:36:55]


GAZİANTEP ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[24 Nisan 2024, 13:00:39]


Restoratör İş İlanı !!! Gönderen: Kübraercaggg
[24 Nisan 2024, 08:47:07]


N Gönderen: Williamsaf
[23 Nisan 2024, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[23 Nisan 2024, 16:21:55]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal