Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi el sanatlarının yaşatılması için iş garantili kursta usta yetiştirilecek  (Okunma sayısı 4066 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Restorasyon

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 824
  • Cinsiyet: Bay
Konya Büyükşehir Belediyesi`nin kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması için hazırladığı `Kent Atölyesi` projesinin protokolü imzalandı. Proje kapsamında dülgerlik, ağaç işleri, soğuk demircilik, taş işçiliği, duvar ve kerpiç ile sıva ve boya işçiliği olmak üzere 6 alanda toplam 175 usta yetiştirilecek. Kurs süresince İş-Kur`dan günlük 15 TL alacak kursiyerlerin istihdamları da sağlanacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı(ÇEKÜL) Konya Temsilcisi Prof. Dr. Haşim Karpuz ve İş-Kur İl Müdürü Tahsin Güven işbirliği protokolü imza töreninde buluştu.

Belediyenin toplantı salonunda yapılan törende konuşan Başkan Akyürek, çeşitli kurum ve kuruluşların çabaları sayesinde ülke genelinde tarihi dokuların tek tek kurtarılmaya başlandığını ifade etti. Tarihi mirasa daha fazla sahip çıkıldığını belirten Akyürek, belediye olarak son yıllarda bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

İlçe belediyelerinin bu alandaki çalışmalarından da övgüyle sözeden Tahir Akyürek, `Bugün Konya tarihi açısından önemli, farklı bir çalışmaya imza atıyoruz.`` dedi.

Ülkede ve kentte kaybolmakta olan geleneksel yapı sanatlarını yeniden ortaya çıkarmayı amaçladıklarını bildiren Başkan Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: `İkinci bir amacımız da bundan sonra yapacağımız onlarca tarihi eser restorasyonu için ehil, liyakatli, yetişmiş elemanlar ve restorasyon ustaları bulmak. Bu amaçla İl Özel İdaresince tahsis edilen Sille`deki eski cephanelik binası düzenlendi. Fakat kamuoyu buranın ne olarak kullanılacağı konusunda fazla bilgi sahibi olmamıştı. Orayı hep birlikte bu konuda duyarlılığı olan insanlar olarak kent atölyesine dönüştürüyoruz. İstihdam garantili kurslar düzenleyeceğiz. Bu atölyede dülger ustalığı, ağaç işleri, soğuk demircilik, taş işçiliği, duvar ve kerpiç ile sıva ve boya işçiliği olmak üzere 6 bölümde toplam 175 usta yetiştirilecek.`

Tahir Akyürek, kursların iş garantili olacağını ve kursiyerlerin İş-Kur ile imzalanan protokol gereğince kurs boyunca günlük 15 TL ücret alacaklarını vurguladı.

Öte yandan, basın mensuplarının, ulusal ve yerel basında `Konya`da bilim merkezine Darwin`in heykelinin dikileceği` iddialarını hatırlatması üzerine Tahir Akyürek,`Böyle bir şey söz konusu değil. TÜBİTAK`taki dergi olayıyla ilgili bir tartışma içine belli çevreler Konya`yı çekmeye çalışıyor. Burada kurulacak bilim merkezinin içeriğini TÜBİTAK belirliyor, sergileri o düzenliyor. Ancak bizim öyle bir beyanatımız olmadı, benim de bilgim olmadı` cevabını verdi.

Kaynak : Cihan Tarih :16 Mart 2009 Pazartesi

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

rqazsdwc Gönderen: how to buy tadalafil
[Dün, 10:54:29]


hmukamur Gönderen: metformin generic
[Dün, 10:33:51]


İnşaat Mühendisi - Saha Şefi Gönderen: Erdim Mimarlık
[26 Nisan 2024, 20:48:51]


Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik" kapsamında pr Gönderen: mguclu
[26 Nisan 2024, 15:31:42]


Ynt: Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: nimeteliff
[25 Nisan 2024, 13:47:43]


Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[24 Nisan 2024, 14:36:55]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal