Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI KORUMA KURULU MEZAR VE HAZİRELERE SAHİP ÇIKTI  (Okunma sayısı 3454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Tarihi Mezarların ve Cami Bahçesindeki Hazirelerin Sahipsizliğe Terk Edildiği Yönünde Basında Yer Alan Haberler Üzerine Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü Harekete Geçti.


Tarihi mezarların ve cami bahçesindeki hazirelerin sahipsizliğe terk edildiği yönünde basında yer alan haberler üzerine Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü harekete geçti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'ne resmi yazı yazarak haberin içeriği hakkında ayrıntılı bilgi talep etti. Bakanlık, varsa ihmal ve eksiklikler bunların da raporla bildirilmesini istedi.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürü Ulvi Özel, söz konusu haberde isimleri geçen Narmanlı Camii Haziresi, Ahi Tuman Baba Türbesi ile Veyisefendi Mahallesi'ndeki mezar ve hazirelerin iki sanat tarihçisi tarafından incelendiğini söyledi. Özer, incelenen bu yerler hakkında düzenlenecek raporun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili resmi kurumlara iletileceğini söyledi. Kurum olarak, tescil edilmeyen mezarlık varsa bunları kayıt altına alacaklarını dile getiren Özer, "Haberde ismi geçen yerlerde araştırma yaptık. Bu mezarlık ve hazirelerin sorumlu olduğu resmi kurumlar kimlerdir, ilgili eserler tescilli midir diye araştırma yaptık. Uzman sanat tarihçilerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda bir çalışma yapacağız. Kurum olarak görevimiz, varsa tarihi eserleri tescil etmek." diye konuştu.

Tarihçi- Yazar Muzaffer Taşyürek ise tarihe eserlere, mezarlıklara ve mezar taşlarına sahip çıkılmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti. Taşyürek, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun basında yer alan haberde ismi geçen yerlerde inceleme yapmasının, kurumun ve bakanlığın tarihi eserlere ne kadar yakın ilgi duyduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Kaynak : (Cihan Haber Ajansı) 02.02.2009
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal