Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Makedonya`nın Kalkandelen kentindeki tarihi saat kulesini Konya Belediyesi...  (Okunma sayısı 4098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Makedonya`nın Kalkandelen kentindeki tarihi saat kulesini Konya Belediyesi restore edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Makedonya`nın Kalkandelen şehrindeki yıkık tarihi saat kulesini restore edecek. Başkan Tahir Akyürek, Balkanlar`daki Osmanlı mirasının yeniden ihyasına katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balkanlar`daki Osmanlı eserlerini korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Ata yadigarı yapılardan restorasyon ihtiyacı olanları belirleyen bakanlık, Balkanlar`daki birçok eserin restorasyonunu taahhüt etti. Bakanlığın belirlediği eserlerin restorasyonuna talip olan Konya Büyükşehir Belediyesi, Makedonya`nın Kalkandelen şehrinde yıkık haldeki tarihi saat kulesini aslına uygun olarak restore edecek.

Makedonya Kültür Varlıklarını Koruma Kurumu Genel Müdürü Behicüddin Şehabi, saat kulesinin restorasyonu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek`i ziyaret etti. Türkiye`nin Makedonya`ya gösterdiği ilgiye ve Konya`nın desteğine teşekkür eden Şehabi, bu desteğin kendilerine güç verdiğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Makedonya ile Türkiye`nin yakın ilişkileri bulunduğunu hatırlattı. Konya ile Makedonya şehirlerinin de yakın dostluğu ve kardeşliği olduğunu söyleyen Akyürek, Konya`nın kardeş şehri olan Kalkandelen`deki saat kulesinin yeniden ihyası konusunda Behicüddin Şehabi ile bir değerlendirme yaptıklarını kaydetti.

Şu anda Üsküp, Kalkandelen ve Gostivar`da Konya Büyükşehir Belediyesi`nin meslek edindirme kurslarının hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Akyürek, `Bu kurslarımıza yüzlerce Makedonyalı kardeşimiz ilgi gösteriyor. Bunların yanında saat kulesinin ihyası konusunda da işbirliği kararı aldık. Yakın bir zamanda saat kulesinin restorasyonunu gerçekleştireceğiz.` dedi.

Kalkandelen`deki saat kulesinin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlayacak olan belediye, kulenin bir benzerini de Konya`da inşa edecek.

Kaynak :  CİHAN Tarih : 19-02-2009-02 Perşembe
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal