Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Mardin beton evlerden temizleniyor  (Okunma sayısı 3963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Mardin beton evlerden temizleniyor
« : 17 Şubat 2009, 16:51:35 »
Kentsel rehabilitasyonu çalışmaları kapsamında Mardin`de beton evlerin yıkım çalışması devam ediyor.

Özellikle Gül Mahallesi`nde bulunan eski hükümet konağı ile Sabancı Kent Müzesi çevresinde çalışmalar yoğunlaştı.

İlk yıkımı eski belediye binasında başlatan Vali Hasan Duruer, kenti beton binalardan arındıracaklarını belirterek, 7 bin yıllık geçmişi bulunan Mardin`i dünya kenti yapacaklarını söyledi.

Kudüs ve Venedik`ten sonra dünyanın üçüncü SİT alanı içinde bulunan Mardin`in son yıllarda turizm alanında göstermiş olduğu başarıyı devam ettirmek için beton binaların yıkımını hızlandırdıklarını ifade eden Duruer, `Türkiye`nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesini Mardin`de gerçekleştireceğiz. Mardin Valiliği ve Belediyesi`nin TOKİ ile imzaladığı Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü kapsamında 7 bin yıllık tarihi kentin çehresi değiştireceğiz. İlk çalışmayı eski hükümet konağındaki beton binalardan başladık. Bir ay içinde 13`e yakın beton binayı yıkıp, tarihi binaları gün yüzüne çıkardık. Kentsel rehabilitasyon projesi kapsamında daha önce yapılan çalışmalar kapsamında tespit edilen 2 bin 500 beton binanın yıkımı için bu yıl belirlenen ilk 500 bina yıkımına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bu proje Mardin`i betondan tamamen arındıracak ve kenti yeniden aslına dönüşmesine vesile olacaktır. Bir yandan yıkımı devam ederken, diğer yandan restorasyon çalışmaları hızlandırdık.` diye konuştu.

Diğer yandan tarihi evlerdeki restorasyon çalışmaları da devam ediyor.

Kaynak : CİHAN Tarih : 2009-02-17 Salı
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal