Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Aksaray'da Tarihi Evler Restore Ediliyor  (Okunma sayısı 3251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi
Aksaray'da Tarihi Evler Restore Ediliyor
« : 19 Şubat 2013, 21:21:15 »

Aksaray'da Tarihi Evler Restore Ediliyor

Aksaray Belediyesi yıllardır atıl vaziyette olan tarihi eserleri restore ettirerek yeniden Aksaray'a kazandırıyor. Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Konya Selçuk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Osman Nuri Dülgerler ile birlikte belediyeye ait tarihi Aksaray evlerinin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aksaray Belediyesi olarak tarihi yapılara ve eserlere büyük önem verdiklerini ve geçmişle geleceği bir arada buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Nevzat Palta, "Mülkiyeti Aksaray Belediyemize ait olan tarihi Aksaray evlerinin restorasyonu ile ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. İhalesini geçen yıl içerisinde yapmıştık. Tabi ki geçen yıl kış şartlarından dolayı belirli çalışmalarımız yapılmıştı ama bu seneye sarkmıştı. Şu anda da hızlı bir şekilde devam ediyor. Birinci kısımda incelemelerimizi yaptık. Son aşamalara geldi. İnşallah kısa bir süre içerisinde bitireceğiz. Bize verilen bilgiler onuncu ayın sonunda inşallah biter. İkinci kısım diğer evlerle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Tabi ki bu tarihi evler tahminen 100 yıllık veya daha üzerinde ev. Aksaray'ımıza özgü evler. Dolayısıyla biz burayı belediyeye kazandırdıktan sonra restorasyonla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bittikten sonra da Aksaray Belediyesi olarak güzel bir hizmet sunmak için burayı değerlendireceğiz. Çok büyük bir aksilik olmazsa onuncu 11. ayda biter diye düşünüyoruz" dedi.

Konya Selçuk Üniversitesinden Doç. Dr. Osman Nuri Dülgerler ise, evlerin, gençlik merkezi, eğitim merkezi ve özellikle genç üniversitelilerin eğitimine katkıda bulunacak bir merkez tarzında düşünüldüğünü belirterek, "Buradaki olacak olan hizmetlere bizim cevap vermemiz lazım. Aksi takdirde belirli bir kuralın veya belirli bir konulmuş olan katı kuralın çerçevesine girdiğimiz andan itibaren bir çözüme ulaşma şansımız olmayacak. Şu anda restorasyon belirli bir aşamaya geldi. İnşallah son rötuşlarla da Aksaray'ın günlük ihtiyacına cevap verebilecek net bir yapı tipini ortaya koymuş olacağız" diye konuştu.

İHS - Aksaray

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal