Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Muradiye Külliyesi restore ediliyor  (Okunma sayısı 3540 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Muradiye Külliyesi restore ediliyor
« : 12 Haziran 2009, 02:54:47 »
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, hafta içerisinde Bursa ve Kocaeli`nde yaptığı görüşmelerde önemli projelerle ilgili ciddi ilerlemeler kat etti. Başkan Oral`ın gündemindeki en önemli konular Ova Bölgesi için hazırlanan kanalizasyon projesi, Belediyesi İş Merkezi ve tarihi eserler oldu.


Başkan Oral, ilk olarak İller Bankası`nda Bursa İller Bankası 2`inci Bölge Müdürü Yakup Koç ile bir araya geldi. Ova Bölgesi`nde yapılacak olan kanalizasyon çalışması için proje hazırlayan Bursa İller Bankası Bölge Müdürlüğü`ne bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Oral, burada 2. Bölge Müdürü Yakup Koç ile bir araya geldi. Kanalizasyon projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunan Başkan Oral ve Bölge Müdürü Yakup Koç, önümüzdeki günlerde Bursa İller Bankası Bölge Müdürlüğü yetkililerinin Ova Bölgesi`nde inceleme çalışmalar yapmak üzere ilçemize gelmesi konusunu kararlaştırdılar. Başkan Oral ve 2`inci Bölge Müdürü Yakup Koç, daha sonra da, Altınova Belediyesi adına yaptırılması planlanan Belediye İş Merkezi hakkında temaslarda bulundular. Bursa İller Bankası Bölge Müdürlüğü`ndeki ziyaretinin ardından Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü`ne geçerek, Şube Müdürü Uğur Çelik`i ziyaret etti. Yaklaşık 7 ay önce restorasyonu tamamlanan Hersekzade Ahmet Paşa Camii`nde bulunan Ahmet Paşa Külliyesi`nin restorasyonu hakkında sohbet eden Başkan Oral ve Şube Müdürü Uğur Çelik, tarihin birçok izlerinin bulunduğu ilçemizde tarihi eserleri koruyabilmenin ve bu eserlere sahip çıkılması gerektiğinin önemine ilişkin sohbet ettiler.


TARİHİ ESERLERİN RESTORASYONU

Bursa`da bir dizi ziyaretlerde bulunan Başkan Oral, daha sonra Kocaeli`ye doğru hareket etti. Kocaeli İzmit`te ilk durağı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Taner Aksoy ile bir araya gelen Başkan Oral`ın gündemi Hersek Gölü Projesi ve ilçemiz sınırları içerisinde bulunan tarihi eserlerin restorasyonuydu. Tarihi eserlerin restorasyonu hakkında görüş alış verişinde bulunan Başkan Oral`ın son ziyareti ise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Y. Sanat Tarihçi- Tarihçi Volkan Şenel ile bir araya geldi. Burada da tarihi eserlerin restorasyonu hakkında görüş alışverişinde bulunan Başkan Oral, daha sonra Altınova`ya döndü.


Kaynak : Yeni şafak Tarih : 10 Haziran 2009, Perşembe

İSMAİL HAKKI YOĞURTÇU/ BURSA

Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal