Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Alacaklarını tahsil edemeyen işçiler, `tarihi eserlere giriş ücretlidir` yazısı  (Okunma sayısı 4004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Sivas`ta Şifahiye Medresesi ile Çifte Minareli Medrese`nin restorasyonunda çalışan ancak yüklenici firmadan maaşlarını alamayan işçiler, seslerini duyurabilmek için ilginç bir yol denedi.


Daha önce minareye çıkarak kendilerini yakma tehdidinde bulunan işçiler, bu sefer tarihi eserlerin girişine `Tarihi eserlere giriş ücretlidir` tabelası astı.


Ecdat yadigârı Çifte Minare ve Şifahiye Medresesi`nde sonunda bu da oldu. Çifte Minare ve Şifahiye Medresesi`nin restorasyonunda çalışan ve yüklenici firmadan maaş alacaklarını tahsil edemeyen restorasyon işçileri, ilginç bir olaya imza attı.


Aylardır maaşlarını alamayan ve mağdur oldukları için iş bırakan işçiler, eserlerin girişini ücretli hale getirdi. İşçiler, Çifte Minare ve Şifahiye Medresesi`nin giriş bölümüne `Tarihi eserlere giriş ücretlidir` tabelası dikti.


Aylardır maaş alamadıklarını belirten restorasyon işçileri, evlerine ekmek götürecek paralarının bile olmadığını bu nedenle Çifte Minare ve Şifahiye Medresesi`ni görüp gezmek isteyenlerden ücret talep etmeye karar verdiklerini söyledi.


Firma yetkililerinin kendilerini oyaladığını belirten restorasyon işçileri, `Firma yetkilileri defalarca alacaklarımızın ödeneceğini söylediler. Fakat 5-6 aydır firma yetkililerinden ne kimseyi gördük nede para alabildik. Buraya gelip gitmekten, buranın başını beklemekten bıktık, çoluk çocuk perişan olduk` diye konuştu.


Çifte Minare ve Şifahiye Medresesi`nin restorasyonunda çalışan ve yüklenici firmadan maaş alacaklarını alamayan restorasyon işçilerinden 2 kişi daha önce de restorasyonunu yaptıkları Çifte Minare`ye çıkarak kendilerini yakmak istemişlerdi. Bu işçiler polisin çabaları sonucu intihar etmekten vazgeçmişler ve eylemlerine son vermişlerdi.


Yaklaşık 70 işçinin yüklenici firmadan maaş alacağı olduğu öğrenildi.


YÜKLENİCİ FİRMAYA İHTAR GÖNDERİLDİ


Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nün, Çifte Minare ve Şifahiye Medresesi`nin onarım ihalesini yüklenen firmaya işin yavaş yürüdüğü ve iş bitim tarihi olan 31.12.2009 tarihine yetişmeyeceği gerekçesiyle ihtar tebligatı gönderdiği öğrenildi.


Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nün iş bitim tarihinden önce yüklenici firmaya karşı bir yaptırımı bulunmazken, şimdilik sadece uyarıda bulunabildi.


Yüklenici firma, Çifte Minare ve Şifahiye Medresesi`nin onarım işini aralık ayının sonuna kadar bitiremezse çok büyük cezalarla karşı karşıya kalacak
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

nazım

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 255
  • Cinsiyet: Bay
  • Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz
Nazım Can CİHAN
Restoratör
NCC Restorasyon Konservasyon Arkeoloji
----
Tüm Restoratörler ve Konservatörler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

rqazsdwc Gönderen: how to buy tadalafil
[Dün, 10:54:29]


hmukamur Gönderen: metformin generic
[Dün, 10:33:51]


İnşaat Mühendisi - Saha Şefi Gönderen: Erdim Mimarlık
[26 Nisan 2024, 20:48:51]


Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik" kapsamında pr Gönderen: mguclu
[26 Nisan 2024, 15:31:42]


Ynt: Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: nimeteliff
[25 Nisan 2024, 13:47:43]


Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[24 Nisan 2024, 14:36:55]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal