Restorasyon Forum

Restorasyon Forum => Haberler => Konuyu başlatan: Restorasyon - 05 Ocak 2010, 20:01:34

Başlık: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Restorasyon - 05 Ocak 2010, 20:01:34
YÖK, 2 Yıllık Meslek Yüksek Okulu Mezunlarına Kendi Branşlarında Yatay Geçiş İmkanı Getiriyor.

(https://www.restorasyonforum.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg145.imageshack.us%2Fimg145%2F8964%2F34419017.jpg&hash=28d1a47b32a0763159e6b7e3affe11795d32c658)

Yeni sisteme göre, meslek yüksek okulu mezunu, 2 yıllık eğitiminin ardından 2 yıl daha okursa 4 yıllık lisans diploması alabilecek.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, "Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olanlara lisan yapma imkanı tanıyacağız" açıklaması, gözleri 2+2 sisteminin ayrıntılarına çevirdi. YÖK'ün hazırlıklarını sürdürdüğü çalışmaya göre; Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olanlar, kendi branşlarında 4 yıllık lisans diploması alabilecek.

UZAKTAN EĞiTiM iMKANı

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "işyeri Tabanlı Eğitim Sistemi" olarak adlandırdıkları yeni formülle, artık isteyen öğrencilerin 2 yıllık eğitimin ardından aynı branşta 2 yıl daha örgün eğitim alarak 4 yıllık lisans diploması alabileceklerini söyledi.

2 yıllık okuldan mezun olup çalışma hayatına atılanlar ise internet üzerinde uzaktan eğitim alarak lisans eğitimlerini tamamlayabilecekler. Prof. Günay, çalışmaların hızla sürdüğünü, yeni formülün en geç 1 yıl içinde uygulanmaya başlanacağını dile getirdi. Günay, yeni sistemin Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olanlara kendi branşlarında lisans eğitimi için yatay geçiş imkanı vereceğini belirtti. Yeni sistemle, bilgisayar bölümünden mezun bir Yüksek Meslek Okulu mezunu, Bilgisayar Mühendisliği okuyabilecek.

KATSAYıYA 2+2 FORMULÜ

Üniversiteye girişte uygulanan katsayıdan dolayı sadece Meslek Yüksek Okulu'nu tercih etmek zorunda kalan öğrencilerin önündeki engel de 2+2 formülüyle aşılacak. YÖK'ün ÖSS'de 0.02'ye indirdiği katsayı uygulaması nedeniyle, meslek lisesinin bilgisayar bölümünde okuyan bir öğrenci, bilgisayar mühendisliğini tercih ettiği taktirde puanı düşüyordu. Yeni formül, eski katsayı uygulamasından mağdur olanlara da 4 yıllık lisans diploması almanın yolunu açacak. 


Son Dakika (http://sondakika.com/haber-on-lisans-mezunlarina-lisans-mujdesi-2-1866186)
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: mAveRan - 05 Ocak 2010, 20:35:25
Son günlerde duyduğum en güzel haber. alkışla
Buda demek oluyorki ,Muhtemelen restorasyon bölümüne girmek zorlaşacak çünkü mimarlığa giremeyenlerde restorasyon bölümü üzerinden mimarlığa geçmek için uğraşacaklar ve ciddi bi talep patlaması olacak buda rekabeti arttıracak.
İnşallah Bölümümüzde eğitim kalitesi dahada çok yükselir ve  hepimiz için hayırlı olur...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Emirhan - 05 Ocak 2010, 20:43:45
Vatana millete Hayırlı ola..
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: BMurtekin - 05 Ocak 2010, 20:49:15
Rekabet ve kalite durumu nasıl olur bilmiyorum ama; ben bu kadar sene restorasyon okuyup, dgs'den mimarlığı kazancam diye boşuna kendimi germişim. Bu her zaman böyle oluyor. Ne zaman ben bi yerleri kazansam ardından eğitime bi rahatlatma projesi yada kazıklaştırma projesi geliyor.

Yani demek istediğim, bir lise öğrencisinin, hem ne meslek seçmesi gerektiğinin hemde her sene şak diye değiştirilen sistemlerle nasıl başa çıkabileceğinin içinden çıkabilmesi gerekiyor.

Ben bile yazarken içinden çıkamıyorum. Allah gençlere kolaylık, şerefli MEB ve büyüklerimize akıl fikir versin...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: honour007 - 05 Ocak 2010, 20:54:52
katılıyorum sana kardeşim inşallah bu durumdan faydalanabilirler ama büyük bi yığılma olcak ve bence bu işin de altından kalkamıyacaklar ama restoratörler adına güzel ve büyük bi adım ! senin eğitim hayatında bahsettiğin olayların aynısından bende muzdaribim hatta abim (farklı bi branj ama örnek olsun diye söylüyorum ) 5 sene almanca öğretmenliğini okudu tam meezun olduğu sene atamalar durduruldu o kdar restoratör okuyup işsizdi şimdi o kişiler mimar olup işsiz olcak gibime geliyo allah sonumuzu hayır etsin ...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: apturco - 05 Ocak 2010, 21:02:09
demekki  kalite düşecek.... çok yazık .....
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: mAveRan - 05 Ocak 2010, 21:27:29
demekki  kalite düşecek.... çok yazık .....

kalite neden düşsün arkadaşlar.Evet bu sistemden bende zamnında çok madur oldum ama bu bahsedilen konu uygulamaya geçerse hepimiz için faydalı olur kanaatindeyim.Bu kadar olumlu bir habere bu karaltıyla bakmamak lazım diye düşünüyorum.
Bir kere ortada bi yanlış varsa en güzeli yanlışdan dönülmesi değilmi,bu açıdan değerlendirmek gerek.Ve Mimarlık okusakta modern mimariden ziyade bizler restoratör kökenli olarak bu alanda yoğunlaşırız ve istedğimiz mesleği mimar ünvanıylada hayli hayli yaparız.iseyen restoratör olarak devam eder,isteyen Restoratör mimar olur devam eder.

Dediğim gibi konu netleşsin bende çok merak ediyorum neye göre mimarlık bölümüne geçişler kabul edilecek yine dgs sınavıylamı olucak yoksa not ortalamasına göremi olucak ve intibak durumu ne olucak.
Haberden anladığım kadarıyla intibak olmıcak gibi geldi.Ayrıca Beykent ünv.öğrenci işleriyle ile konuştum muhtemelen vakıf üniversitelerinde ingilizce zorunluluğu kalkıcakmış dediler.
Bu haberle beraber ben intibakta kalkıcak gibi bi hava sezdim,çünkü 2+2 yıl deniyor.
Umarım bizler için en uygunu olur... vesselam
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: fatmagul - 05 Ocak 2010, 23:53:37
insaallah boyle bı olanak saglanır da yarım kalan egıtımımız devam eder ama o zamn da her yerde mımar olur heralde bnm gıbı testte basarılı olamayan kısıler ıcın onemlı bı olanak ınsaallah bır an once faalıyete gecer hadı bakalm hayırlısı
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: gülce - 06 Ocak 2010, 00:32:23
 yazık valla ya tüm yenilikler benden sonra mı yapılmak zorunda offff
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: sentimental - 06 Ocak 2010, 00:34:28
Proje gayet mantıklı bir proje. Çünkü yapılacak olan bu proje üniversitelerden ziya meslek liselerindeki azalmanın önüne geçilmek için uygulanacak bir proje bence.Bu yapılırsa tek sıkıntı şuan a kadar mezun olmuş meslek yüksek okulluların nasıl bir sistemle yerleştirilebileceği sıkntısını ortaya çıkartır.Burak kardeşim senin karşılaştığın çoğu sistemle karşılaştım hatta ilk 185 barajı sınavına sonra ilk iki bölümlü sınava 45 türkçe 45 matematikli öss ye vs birçok sınavlarda saçma sistemlerin mağduriyetini yaşadım.kİ bunu DGS de de yaşadım geçen sene 268 le girilebilinen yere bu sene 270 puan alarak bile yerleşemedim.Bu böyle geldi böyle gidecek değil. Bunu değiştirmek için ellerinden gelen çabayı gösterecek yeni MEB imiz inşaALLAH :)
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: nazım - 06 Ocak 2010, 11:05:54
Uygulama iyimi kötümü olur bilemem de, Restorasyon bölümleri gibi teknik programlar bu uygulama kapsamına giremez. Burada bahsi geçen ( yazıda anlatıldığı kadarıyla) teorik bölümler. Düşünün ki mezun oldunuz işe yerleştiniz, uzaktan hangi bölümü okuyablirsiniz. Mimarlık olabilirmi?
Yada Taşınabilir kültür varlıklarını koruma ve onarım bölümü uzaktan okunabilirmi. Restorasyondan geçiş yapılacaksa ilk akla gelen mimarlık oluyor. Ama DGS de dahi bu mimarlıkla sınırlı değildir ve diğer bölümlerde sade iki yıl okuma ile veya uzaktan okumayla bitirelecek bölümler değildir. ( geleneksel el sanatları- Eski çini onarımlar- iç mimarlık- vs...)
bazı restorasyon myo. larının 4 yıla çıkma hazırlığı olabilir ama nihayetinde teknik programdır. aradan kaynak yapılacak bölümler değildir. bu şekilde 2+2  gibi bir eğitim sistemi de şimdikinden daha düşük seviyeli mezunların ortalığa saçılması demektir. sebebide alt yapı eksikliği olacaktır. Myo ların eğitim durumu ortadadır.
Misal Edirne Restorasyon mezunu bir arkadaşımız( uygulama ağırlıklı olduğunu bildiğim için bu örneği veriyorum, yanılgıya yol açmasın)  2+2 hakkını kullandı ( tabi verilirse) ve mimarlık okumak üzere bir okula yerleşti. Gerisini düşünün. Herhalde 5. projeden okula başlayacaktır ( mimarlığa geçiş yapanlar düzeltmek isterse düzeltsin ben pek bilmem mimarlığın derslerini), sonuç pek iç açıcı olmaz herhalde.
Restorasyon bölümlerine şimdikinden daha hassas yaklaşmak gerekir. Eğitim Kadrolarını, bilimsel eğitim verecek düzeyde oluşturmalı veya düzenlemeler yapılmalıdır, Eğitimde branşlaşmaya gidilmelidir... Bunların da yapılabildiği bir restorasyon eğitimi çok çok başarılı olacak ve bir çok açığı kapatmaya yarayacaktır. Tabi en can yakıcı mesele olarak görülen imza yetkisi meselesi varlığını sürdürecektir. Bu mesele de restoratörlerin birlikte vereceği mücadele ile çözülebilir ve böylece amacı mimarlık okumak olan kişilerin meşgul etmeyeceği bölümler oluşturulmuş olur.  

Tüm restoratörler için güzel gelişmeler dileğiyle...
Sevgiler.


Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: aslan38 - 06 Ocak 2010, 11:59:16
arkadaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun :)
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: sedakspgl - 08 Ocak 2010, 13:01:16
İnşallah hepimiz için hayırlı olur gelişme olursa haberi olan mutlaka birşeyler yazsın...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Gülay güneş - 08 Ocak 2010, 15:34:26
Peki arkadaşlar bu uygulamanın bir sonuca varacağını düşünüyormusunuz.Her zman  ortaya birşeyler koyuyorlar ama sonuç hüsran oluyor.İnşallah olurda bizlerde gereksiz yere sınav stresi yaşamayız:)
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: uğur58 - 08 Ocak 2010, 17:02:58
kalitenin düşmesi değilde eğer faydalanabilirsek muhteşem bir haber bence
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: hülya akbaş - 09 Ocak 2010, 14:50:15
arkadaşlar böyle bir durum olursa tabiki her anlamda düzenlemeler yapılmalıdır ki kalite düşmesin.
bildiğiniz gibi restorasyon öğrencilerinin büyük bir kısmı össye girerek yerleşiyorlar bunun için meslek lisesi  çıkışlı arkadaşlar bu anlamda daha şanslı çünkü sınavsız geçiş var onlar için biz restoratör ve adayları için biraz daha farlı bir sistem uygulanmalı diye düşünüyorum mimarlar sürekli onların alanında devam edeceğimizi düşünüyorlar ben kendi adıma söyleyeyim ben restorasyon üzerine çalışmak istiyorum birçok arkadaşımızda böyle düşünüyor. bir arkadaş 5. projeden mi başlayacak diyor modern mimari proje bizde çiziyoruz ve birçoğumuz çok başarılıyız ikinci sınıfta bilgisayarlı proje çizmeyi öğreniyoruz bunlar boşa mı yapılıyor sanmıyorum uzattım baya umarım hepimiz için en iyisi olur
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 10 Ocak 2010, 21:59:14
pekı nasıl olcak bu calısma bence mımarlık bolumu cok kapsamlı bır bolum o zman herkes 2yıllık okur sonra yatay gecıs yapar.4yıllıgı kkazanmanın anlamı varmı hayır bence bu dıploma sıradan bır dıploma olur
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Restorasyon - 12 Ocak 2010, 19:48:01
pekı nasıl olcak bu calısma bence mımarlık bolumu cok kapsamlı bır bolum o zman herkes 2yıllık okur sonra yatay gecıs yapar.4yıllıgı kkazanmanın anlamı varmı hayır bence bu dıploma sıradan bır dıploma olur

Arkadaşlar bu başlıktaki mesajların çoğunda gördüğüm kadarıyla mimarlık bölümüne geçebilecekmiyiz tartışması var.. Ama biz burda Restorasyon bölümünü mimarlıktan nasıl ayırırız diye düşünmeliyiz.. nasıl peyzaj mimarlığı, iç mimarlık, harita planlama bölümleri mimarlıktan kopan bölümler ise, Türkiye'de kesinlikte restorasyon bölümüde mimarlıktan ayrılmalıdır çünkü bizim ülkemizdeki tarihi doku hiç bir yerde mevcut değildir, restorasyon bölümünün eğitimi yetersizdir.. Bunun çabasını uzun süredir veriyoruz ama bir sonuca ulaşmadı halen.. hepiniz bu konuda neler yapabiliriz araştırmalısınız okullarınıza ait dilekçeler yazıp bunları YÖK'e göndermelisiniz.. Böylece hem Restorasyon bölümü hakettiği yere gelecek hemde bizler kendi branşımızda devam edeceğiz, bölümümüzde uzmanlaşabileceğiz..
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: sahinbostan25 - 12 Ocak 2010, 20:05:00
gerçekten sevindirici bir haber.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Egemen - 12 Ocak 2010, 21:56:48
inşallah olurda kendi alanımızda artık söz sahibi oluruz.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: aslan38 - 12 Ocak 2010, 21:57:52
pekı nasıl olcak bu calısma bence mımarlık bolumu cok kapsamlı bır bolum o zman herkes 2yıllık okur sonra yatay gecıs yapar.4yıllıgı kkazanmanın anlamı varmı hayır bence bu dıploma sıradan bır dıploma olur

tamam sen sıradan bir diploma al o zaman olur mu ? ve sen restoratör de değilsin....
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: apturco - 12 Ocak 2010, 23:20:14
bence bir restorasyon 2 senelik öğrencisinin okulu bitirdikten sonra mimarlık bölümüne gelmesi ve okulun zorluğundan dolayı dersleri geçememesi durumunda ortada yine 2 senelik restorasyon bölümü öğrencileri gezinecektir. bu yüzden bence hiç kendilerini boş hayalere bağlamasınlar çünkü onların gördüğü eğitimle mimarlık öğrencilerinin gördüğü eğitim çok farklı bence..
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: sentimental - 12 Ocak 2010, 23:55:28
bence bir restorasyon 2 senelik öğrencisinin okulu bitirdikten sonra mimarlık bölümüne gelmesi ve okulun zorluğundan dolayı dersleri geçememesi durumunda ortada yine 2 senelik restorasyon bölümü öğrencileri gezinecektir. bu yüzden bence hiç kendilerini boş hayalere bağlamasınlar çünkü onların gördüğü eğitimle mimarlık öğrencilerinin gördüğü eğitim çok farklı bence..


siz iki eğitimide aldınız sanırım?
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: apturco - 13 Ocak 2010, 03:23:59
ben sadece mimarlık eğitimi aldım ve öyle dışarıda çok sevilecek  bakıldığı  gibi çok kolay denilemez...ama restorasyon işlerinde yer aldım.. iki senelik  restorayon okuyanların sadece uygulamacı olmaları taraftarıyımm....ancak mimarların farkı böyle anlaşılır...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Egemen - 13 Ocak 2010, 21:48:28
biraz fazla ön yargılısın bu kadar emin konuşma ...
ben sadece mimarlık eğitimi aldım ve öyle dışarıda çok sevilecek  bakıldığı  gibi çok kolay denilemez...ama restorasyon işlerinde yer aldım.. iki senelik  restorayon okuyanların sadece uygulamacı olmaları taraftarıyımm....ancak mimarların farkı böyle anlaşılır...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: sentimental - 13 Ocak 2010, 22:37:35
ben sadece mimarlık eğitimi aldım ve öyle dışarıda çok sevilecek  bakıldığı  gibi çok kolay denilemez...ama restorasyon işlerinde yer aldım.. iki senelik  restorayon okuyanların sadece uygulamacı olmaları taraftarıyımm....ancak mimarların farkı böyle anlaşılır...
bende iki eğitimden birini aldım birinide alıyorum ama restorasyon işi mimarlıktan zor ve daha kurallı bir iş bence.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: ONUR_ER - 13 Ocak 2010, 23:05:34
Süper  alkışla
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: dilekaral - 15 Ocak 2010, 10:02:40
anladığım kadarıyla o zaman restorasyonu da 4 yıllık fakülteye çevirecekler, ben mimarlığa geçişte bir basamak olabileceğini sanmıyorum arkadaşlar
Arkadaşlar bu başlıktaki mesajların çoğunda gördüğüm kadarıyla mimarlık bölümüne geçebilecekmiyiz tartışması var.. Ama biz burda Restorasyon bölümünü mimarlıktan nasıl ayırırız diye düşünmeliyiz.. nasıl peyzaj mimarlığı, iç mimarlık, harita planlama bölümleri mimarlıktan kopan bölümler ise, Türkiye'de kesinlikte restorasyon bölümüde mimarlıktan ayrılmalıdır çünkü bizim ülkemizdeki tarihi doku hiç bir yerde mevcut değildir, restorasyon bölümünün eğitimi yetersizdir.. Bunun çabasını uzun süredir veriyoruz ama bir sonuca ulaşmadı halen.. hepiniz bu konuda neler yapabiliriz araştırmalısınız okullarınıza ait dilekçeler yazıp bunları YÖK'e göndermelisiniz.. Böylece hem Restorasyon bölümü hakettiği yere gelecek hemde bizler kendi branşımızda devam edeceğiz, bölümümüzde uzmanlaşabileceğiz..
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: aslan38 - 15 Ocak 2010, 18:33:08
ben sadece mimarlık eğitimi aldım ve öyle dışarıda çok sevilecek  bakıldığı  gibi çok kolay denilemez...ama restorasyon işlerinde yer aldım.. iki senelik  restorayon okuyanların sadece uygulamacı olmaları taraftarıyımm....ancak mimarların farkı böyle anlaşılır...


bazı düşünceler her yerde söylenmez arkdaşım sen burda böylece diğer insanların düşüncelerini zorlamış oluyorsun kimseyi zor durumda bırakma ve bir daha üye bile olmadığın bir siteye yazma.. özellikle bu siteye sen ve senin gibileri çok gördük..
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: melodi - 21 Ocak 2010, 23:48:43
arkadaşlar sanırım uygulamalı teknik bilimler adı altında açılan yada mevcutta var olan fakültelerden bu 2+2 lisans tamamlama yapılabilecek.
ve ayrıca türkiyenin her yerinde de bu fakülteler yok ve her yerinede açılmayacak.
bir siteden alıntı olarak hangi okullarda açılacağını belirten bir yazı buldum kesinliği konusunda birşey söylemem mümkün değil :( sadece bulduğum bu bilgiyi paylaşmak istedim
 SAYGILARIMLA...

UYGULAMALI TEKNİK BİLİMLER FAKÜLTELERİ AÇILIYOR


" YÖK Genel Kurulu'nda, 'Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri'nin açılmasına karar verildi.


Karara göre, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan Teknik Eğitim Fakülteleri, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesine dönüştürülecek.


Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ Üniversiteleri bünyesinde Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri kurulacak.


Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bünyesinde yer alan Teknik Eğitim Fakülteleri, meslek liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitimine devam edecek ve bu iki üniversitede, Teknik Eğitim Fakültelerinin yanında, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri açılacak.


Böylece, 23 üniversitede, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesinin kurulmasına ve iki üniversitedeki Teknik Eğitim Fakültesinin de işlevini sürdürmesine karar verildi."
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: melodi - 21 Ocak 2010, 23:52:05
ARKADAŞLAR BU SİTEDEN BU KONU İLE İLGİLİ DETAYLI OLMASA BİLE BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ
http://yenisafak.com.tr/Gundem/?i=60747 (http://yenisafak.com.tr/Gundem/?i=60747)
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 22 Ocak 2010, 02:36:47
SONUCTA MIMARLIK EGITIMI ALMIS OLABILRSININZ AMA BASTA SIZDE HICBISEY BILMIYORDUNUNZ EN AZINDAN RESTORASYON MEZUNLARININ BILGILERI VAR CIZIM KONUSUNDA OYLE DEGILMI BIRAZ AVANTAJLI DEGILERMI?
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 22 Ocak 2010, 02:39:59
haklsınıınz ozman herkes okusun 2yıllık yatay gecıs yapsın hemen mımar dıploması alsın boyle sacmalık varmı?goreceksınınz bu uygulama restorasyondan mımarlıga gecıs ıcın uygulanmayacakk.....
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Restorasyon - 22 Ocak 2010, 02:59:48
haklsınıınz ozman herkes okusun 2yıllık yatay gecıs yapsın hemen mımar dıploması alsın boyle sacmalık varmı?goreceksınınz bu uygulama restorasyondan mımarlıga gecıs ıcın uygulanmayacakk.....
bende size katılıyorum.. mimarlığa geçiş hakkı tanınmamalı zaten.. bence restorasyon bölümleri 4 yıllığa çıkartılmalı, kaliteli ve bu işin eğitimini tam anlamıyla almış restoratörler yetiştirilmeli.. ahşap farklı malzeme, kagir farklı malzeme, betonarme ise çok daha farklı bir malzeme.. herkez kendi işini yapmalı.. yada size ben değil google açıklasın bu durumu..
googlede restore edilen bina çöktü yazın lütfen.. yada ben sizi hiç yormıyım aşağıdaki linke tıklayın..
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1W1ADFA_tr&q=restore+edilen+bina+%C3%A7%C3%B6kt%C3%BC&meta=&aq=f&oq= (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1W1ADFA_tr&q=restore+edilen+bina+%C3%A7%C3%B6kt%C3%BC&meta=&aq=f&oq=)

işte işini bilmeyenlerin yaptığı uygulamalar bunlar.. başka söze gerek varmıki? !
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 22 Ocak 2010, 15:50:19
bencede oyle olmalı restorasyon 4yıllığa cıkarılmalı ama bazı tanıdgım mımarlar var hıc restorasyon egıtımı almadan cok ıyı restorasyon ısı yapıyorlar.keske herkes ısını duzgun yapabılse ve duzgun restoratörler yetısıtırılse ve meslegımızn onemı artsa kalıte artsa....
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 22 Ocak 2010, 15:52:54
gercekten haberı okudum ne kadar uzucu durum kımse ısını bılmeden yaparsa sonuc bu olur herkes ısıne dortelle sarılsa bunların hıcbırı olmaz herkes ısını onemsenden yapıyor okumakla olmuyor bazen yazıkk hakkınınzla para almayı ogrenemıyor kımse....
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: aslan38 - 22 Ocak 2010, 18:16:33
bencede oyle olmalı restorasyon 4yıllığa cıkarılmalı ama bazı tanıdgım mımarlar var hıc restorasyon egıtımı almadan cok ıyı restorasyon ısı yapıyorlar.keske herkes ısını duzgun yapabılse ve duzgun restoratörler yetısıtırılse ve meslegımızn onemı artsa kalıte artsa....


ben bu konuya biraz farklı açıdan bakıyorum değerli arkadaşım bana göre hiçbir mimar restorasyon eğitimi almadan çok iyi restorasyon yapamaz... ya almıştır.. yada restorasyon yaptırdığı çizdirdiği elemanlar bu konu hakkında tecrübelidir... restorasyon eğitimi almadan restorasyon yapmak cinayet işlemektir kültür varlıklarına
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 22 Ocak 2010, 21:33:01
restorasyon egıtımı almamıs ama calıstgı yerlerde bunnunla ılgılı calısmlara yapmıs ve restorastörden daha ıyı roleve alıyor tanıdgım ksııı
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: sentimental - 22 Ocak 2010, 23:15:40
restorasyon egıtımı almamıs ama calıstgı yerlerde bunnunla ılgılı calısmlara yapmıs ve restorastörden daha ıyı roleve alıyor tanıdgım ksııı

ÖNCELİKLE ŞUNU DİYEYİM RESTORASYON=RÖLÖVE YADA ÖLÇÜ ALMK DEĞİL ÖLÇÜYÜ SOKAKTAN ADAM ÇEVİRSENİZ ODA ALIR....Kİ ŞU ANDA MAKİNELEŞMENİN GETİRDİĞİ CİHAZLAR VAR. BENCE RESTORASYONDA EN ÖNEMLİ OLAN ŞEY YAPININ İYİ ARAŞTIRILMASI İYİ ALGILANMASI İYİCE İNCELENİP SONRA YETERLİ BİR BİÇİMDE ARAŞTIRILMASI BULUNTULARA GÖREDE UYGULAMALARIN YAPILMASIDIR.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: aslan38 - 23 Ocak 2010, 09:21:47
ÖNCELİKLE ŞUNU DİYEYİM RESTORASYON=RÖLÖVE YADA ÖLÇÜ ALMK DEĞİL ÖLÇÜYÜ SOKAKTAN ADAM ÇEVİRSENİZ ODA ALIR....Kİ ŞU ANDA MAKİNELEŞMENİN GETİRDİĞİ CİHAZLAR VAR. BENCE RESTORASYONDA EN ÖNEMLİ OLAN ŞEY YAPININ İYİ ARAŞTIRILMASI İYİ ALGILANMASI İYİCE İNCELENİP SONRA YETERLİ BİR BİÇİMDE ARAŞTIRILMASI BULUNTULARA GÖREDE UYGULAMALARIN YAPILMASIDIR.

ben bu konuda santimental'e katılıyorum.. dediği gibi amaç ölçü almak yada çizmek değil yapının öncesinin iyi araştırılması ve sonrasında ne gibi değişiklikler yapılacağı. Sen tamam yapıyı yaptın herşey güzel . REstorasyon güzel fakat yaptığın yapı binanın çevre ile ilgili sülietinde bir bozukluk oluyorsa demekki bir şeyler eksik demektir. senin yaptığın restorasyon sadece yapı ile ilgili olmamalı aynı zamanda çevre ile ilişkisinide bozmamalı.

yinede üstüne basarak söylüyorum ki bu konuda kendimden eminim oldukça RESTORASYON eğitimi almamış bir mimar ne kadar da olsa bir restoratör kadar olamaz... zaten bizim kadar olsa bizlere ihityaçları olmazdı...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 23 Ocak 2010, 13:36:03
ama restorasyonun yapılması ııcn ıyı roleve alınması lazım degılmı bence herkes kolay kolay roleve alamaz. hatta sıze bır anımı anlatayım kayseırde bır kopru var koprunun rolevesını hıcbır restorastor cıkaramamıs ve benım tandgım mımar rolevesını cıkardı dusnunun bu onun ısı degıldı ama bır sekılde ogrenmıs ve restorartorden daha ıyı yapılmıs tabıkı her mımar restorasyon yapamaz ama yapanlarda var hemde restoratorden daha ıyı yapanlar
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: aslan38 - 23 Ocak 2010, 13:49:16
tamam değerli arkadaşım çok iyi rölöve almış olabilir eğer maksadın buysa sorun değil mimarlarda ölçü almayı biliyor... fakat mimarların eksiği bizim gibi restorasyonda uygulama eğitimi almıyorlar stajlarını mimarlık bürolarında yapıyorlar yoksa bizim mimarların ölçü alamaz gibi bir sözümü söz konusu bile olamaz...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 23 Ocak 2010, 13:56:01
evet sızde haklsınınz bu konuda super restorasyon yapamaz tabıkı egıtım almadan ama dusunun kı bır restorastor roleve cıkaramıyor ılk asama bu degılmıdır sızce komık olan bu ıste ısı mımara bırakmıslar degılmı ne uzucuu...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: aslan38 - 23 Ocak 2010, 15:04:28
evet bu konuda haklısın bazı kendini geliştirmeyen restoratör arkadaşlarımız malesef ki var masa başı iş isteyen, şantiyede çalışmam diyen; kardeşim bu meslekteysen sana ne iş veriliyorsa onu yapmak zorundasın. rölöve çıkartamayan restoratörlerde var ama bu her meslek grubunun sorunu yanlızca bizimle sınırlı değil....  hakkıyla işini yapan mimar da var restoratörde ama ben sana bir çok mimar sayabilirim  sadece adı mimar olanlardan. ha senin tanıdığın mimarı'da tebrik ederim kendini geliştirmiş bu iyi bir hadise çünkü her insan kendi mesleğinden fazlasını yapamayabiliyor...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 23 Ocak 2010, 18:51:58
evet aslında aynı seylerı dusunuyoruz ama yanlıs anladık bırbırımızı kısaca keske herkes meslegını adam gıbı yapabılse soyledgımım mımar baya kendını gelıstırmıs bırı herseyde bılgısıı var dusnun restorasyon kendı bolumu degıl ama bır restoratorden daha ıyı roleve alıyor...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: aslan38 - 23 Ocak 2010, 23:52:53
anlıyorum...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: sentimental - 24 Ocak 2010, 00:44:19
şöyle diyeyim istanbul yıldız teknik üniversitesi ve İTÜ de restorasyon eğitimi veriliyor mimaarlık bölümünde. diğer okullarda nasıl bilmiyorum.eğer o kişide bu okullardan birinden mezun yada mezun olduğu okulda bu eğitim verildi ise gayet normal.Hatta staj yaptığım yerdeki bir abi de yıldızdan mezun tek başına yaklaşık 2 dönümlük inşaat alanının rölövesini tek başına aldı... şok olmuştum...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: zühre - 26 Ocak 2010, 16:19:01
hayır bu kısıı okuldan egıtım almıs bırı degıl....kendısı calıstıgı yerlerden ogrenmıs..
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: nuraycakir - 26 Ocak 2010, 21:09:56
arkadaşlar, bu konuyu ciddi bir kaynaktan okuyan var mı yoksa sadece gazete haberi mi? bilen varsa kaynak göstererise sevinirim...
Çalışarak okuyabilmek hepimiz için büyük şans olur yoksa özel yada devlet okumak her iki şekildede imkansız. kalite piyasada kendini zaten gösteriyor, hepimiz için iyi olacak bi konuya bu şekilde ön yargılı yaklaşmak bence yanlış. 
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: EftelyA - 27 Ocak 2010, 20:18:12
Ben haberi çözemedim ya :S şimdi direk mimarlığamı alıncaz yoksa restorasyonu bitirince yine yapı ressamlığının girebileceği 2 yıllıklardan birine mi gireceğiz kafam karıştı
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: sentimental - 28 Ocak 2010, 00:58:49
Ben haberi çözemedim ya :S şimdi direk mimarlığamı alıncaz yoksa restorasyonu bitirince yine yapı ressamlığının girebileceği 2 yıllıklardan birine mi gireceğiz kafam karıştı

şöyle açıklayayım size mimarlık diye bir bölüme geçilmeyecek sadece daha önceki senlerde planlanmış ve 2007 yılında uygulamaya geçilecekken ve resmi gazetede yayınlanmasına rağmen daha sonra vazgeçilen restorasyon bölümü ve bir kaç tane daha teknik bölümün 4 yıllık olması söz konusu.yani restorasyon bölümü 2 sene değilde 4 sene okutulacak dgs ile yine mimarlık geçiş sınavı olacak.ve son olarak milli eğitim bakanı geçen senelere nazaran bu sene öss kontejanının %10 kadar DGS de öğrenci alma zorunluluğu getiriyor üniversitelere...
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: EftelyA - 28 Ocak 2010, 01:05:19
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler kafam karışık bu aralar
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Berrak Su - 01 Şubat 2010, 15:21:08
Gerçekten böyle birşey var ise çok ama çok iyi olacağına inanıyorum kendi  açımdan da fakat anlamadığım birşey var bütün bölümler için mi geçerli? (Ben makina resim kontrüksiyon mezunuyum 2 yıllık)
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: orhan 34 - 01 Şubat 2010, 20:00:59
inşallah 2+2 sistemi yürürlüğe geçerde bizimde yüzümüz güler bence bu sistem kaliteyi artırır ve türkiye kazanır gerçekten bu işi yapabilcek insanlarda ortaya fazlasıyla çıkar gibime geliyor çünkü kimleri sınavlarda başarılı olamıyor ama tasarım gücü yüksek olana kişiler bü özelliğini kullanamıyor bu durum gerçekleşirse müdendis ve mimarların kalitesi artar bence hayırlısı olur inşallah.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: ssvlyy - 02 Şubat 2010, 19:49:22
şöyle açıklayayım size mimarlık diye bir bölüme geçilmeyecek sadece daha önceki senlerde planlanmış ve 2007 yılında uygulamaya geçilecekken ve resmi gazetede yayınlanmasına rağmen daha sonra vazgeçilen restorasyon bölümü ve bir kaç tane daha teknik bölümün 4 yıllık olması söz konusu.yani restorasyon bölümü 2 sene değilde 4 sene okutulacak dgs ile yine mimarlık geçiş sınavı olacak.ve son olarak milli eğitim bakanı geçen senelere nazaran bu sene öss kontejanının %10 kadar DGS de öğrenci alma zorunluluğu getiriyor üniversitelere...

peki mesela 2 yıllk restorasyon okuyunca 4 yıllık restorasyona bi sınavla falanmı giricez.yani yoksa herkes girmek ister
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: JeoPardy - 03 Şubat 2010, 15:45:22
YÖK Genel Kurulu 04.02.2010 tarihinde toplanacak 
 
YÖK Genel Kurulu , YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanacak.

Toplantıda, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda yapılacak bazı değişiklikler ile Yatay Geçiş Yönetmelik taslağı ele alınacak.

Genel Kurul toplantısında bazı üniversitelerin fakültelerine dekan ataması da yapılacak.
 
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: byzaa - 03 Şubat 2010, 18:30:31
ee bu ne demek şimdi  bende geleneksel sanatlar mezunuyum sonuç ne olacak 4 e tammalıyacak mıyız
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: betüş - 13 Şubat 2010, 22:21:40
insallh herkes için hayrli olur  :)
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: yasmin - 13 Şubat 2010, 22:48:33
Süper bir haber. Hatta restorasyon 2 yıllıktan 4 yıllığa çıkmalı, kesinlikle sıkıştırılmış programla okunmaması gereken bir bölüm.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: vecih - 19 Şubat 2010, 15:18:40
Şu olay bi sonuca bağlansa güzel oLacak
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: adem baba - 02 Mart 2010, 15:44:07
muhteşem bir haber hepimiz için hayırlı olur inşallah
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: JeoPardy - 03 Mart 2010, 12:23:58
ÜNİVERSİTELERDE YATAY GEÇİŞ MÜJDESİ

Yök, üniversitelerde örgün öğretim programlarından ikinci öğretim ile ön lisans ve lisans programları arasında yatay geçişlerde esneklik sağlayan yönetmelik taslağı hazırladı.

Taslağa göre, üniversitelerde birinci öğretimden ikinci öğretime, öğretim ücreti farkını ödemek kaydıyla yatay geçiş yapılabilecek.

YÖK tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı, üniversitelerdeki önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programları arasındaki her türlü yatay geçişlere ilişkin hükümleri düzenliyor.

Buna göre, farklı yükseköğretim kurumlarının programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki programlar arasında, önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapılabilecek. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelerde kontenjan sınırlaması bulunmayan diploma programlarına geçişlerde de kontenjan sınırlaması uygulanmayacak.

Üniversiteler arasındaki yatay geçişlerde, önlisans programlarının ilk yarıyılına, lisans programlarının ilk iki yarıyılı ile önlisans programlarının son yarıyılı ile lisans programlarının son sınıfına yatay geçiş yapılamayacak.

Yükseköğretim kurumlarında birinci öğretimden, diğer birinci öğretim ile ikinci öğretim programlarına yatay geçiş yapılabilecek. Ancak, ikinci öğretim programına geçiş yapan öğrencilerin ikinci öğretim ücretini ödemesi gerekecek.

İkinci öğretimden ise sadece diğer ikinci öğretim programlarına yatay geçiş yapılabilecek. Ancak, ikinci öğretim programlarından bulunduğu sınıfın ilk yüzde 10'una girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler, birinci öğretim programlarına yatay geçiş yapma hakkı elde edebilecek.

Açık veya uzaktan öğretimden, sadece diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilecek. Birinci veya ikinci öğretim programlarından açık veya uzaktan eğitim veren programlara yatay geçiş olabilecek.

Kayıt dondurmuş olan öğrenciler de yatay geçiş başvurusunda bulunabilecek.

Programlar arasında geçiş başvuruları, sadece ilan edilen süre içerisinde yapılacak. Başvurular ile ilgili ön değerlendirme ilgili kurullar tarafından oluşturulan komisyonlarca yapılacak. Başvurular, adayların genel not ortalamasına göre sıralanarak değerlendirilecek. O programa ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanacak.

Değerlendirme sonuçları, üniversitenin internet sitesinde duyurulacak.

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ İMKANI

Yönetmelik taslağı, kurum içi programlar arasında da yatay geçiş yapma imkanı sağlıyor. Buna göre, bir üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki programlara yatay geçiş yapılabilecek.

Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokuluna kabul edilen öğrencilerin ön lisans veya lisans derecesi verilen bir programa geçmeden önce aynı üniversitede aldıkları derslerden oluşan “ortak programdan” sonra, programa geçiş uygulaması olan kurumların kurum içi geçiş kontenjanı belirlenmesinde bu programlar için senato tarafından belirlenmiş olan kontenjanlar esas alınacak.

Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde, fakat farklı merkezi yerleştirme puanı ile öğrenci kabul eden programlar arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer programların en düşük taban puanından az olmaması şartı aranacak.

Yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara kurum içi yatay geçişlerde yetenek sınavında da başarılı olma şartı getirilecek.

ÖSYM yerleştirme puan türü aynı olan bir programa kurum içi yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencinin merkezi yerleştirme puanı, geçiş yapmak istediği diploma programının yerleştirildiği yıl itibariyle taban puanından az olması halinde, öğrencinin gireceği sınıftan veya yarı yıldan önceki öğretim süresinde gireceği sınıfa veya yarı yıla geçiş notu dahil sağladığı genel not ortalamasının en az, 100 üzerinden 75 olması gerekecek.

Ancak öğrencinin yerleştirme puanı, geçiş yapmak istediği programın, öğrencinin sınava girdiği yıl itibariyle taban puanından yüksek olması halinde ise o döneme kadar aldığı derslerden başarılı olma şartı aranmayacak.

ÖSYM yerleştirme puan türü farklı bir diploma programına kurum içi yatay geçiş yapılabilmesi için taban puan şartının yanı sıra öğrencinin geçiş yapmak istediği dönem öncesi alması öngörülen zorunlu ve seçmeli derslerin hepsinden geçer not almış olması ve gireceği sınıfa veya yarı yıla geçiş notu dahil sağladığı genel not ortalamasının en az, 100 üzerinden 80 olması şartı aranacak.

KURUMLAR ARASI GEÇİŞ

Kurumlar arası yatay geçiş ise üniversitelerin eşdeğer programları arasında ve YÖK tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılacak.

Bu tür geçişte bulunabilmek için, öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait öğretim programında belirtilen tüm dersleri almış ve başarmış olması gerekecek. Gireceği sınıftan önceki öğretim süresinde, gireceği sınıfa veya yarı yıla geçiş notu dahil sağladığı genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 70 olması şartı aranacak.

Lisans derecesi verilen programlarda, 4 yıllık eğitim verenlerde 2 ve 3. sınıflar için; 5 yıllık eğitim verenlerde 2, 3 ve 4. sınıflar için; 6 yıllık eğitim verenlerde 2, 3, 4 ve 5. sınıflar için yatay geçiş başvurusu alınacak.

Tamamen veya kısmen yabancı dil eğitimi yapan üniversitelere yatay geçiş için ilgili üniversite tarafından yapılacak yabancı dil yeterlilik sınavından ya da uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından başarılı olma şartı aranacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Polis Akademisi ve bağlı yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans düzeyinde öğretime devam eden öğrenciler bu hükümler çerçevesinde diğer üniversitelere geçiş yapabilecek. Bu öğrencilerden, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 10. maddesinde yer alan fiiller nedeniyle, başarısızlık veya kendi isteği ile ilişiği kesilenler geçiş için başvuramayacak. Başka bir gerekçe ile ilişiği kesilenler ise 3 yıl içinde diğer üniversitelere geçişi için başvuruda bulunabilecek.

ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme olmaksızın Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrencilerin yatay geçişlerinde taban puan haricindeki diğer şartlar aranacak.

Türkiye'de hizmet görmekte olan yabancı diplomatların çocuklarının yükseköğretim kurumlarına başvurularında kontenjan şartı aranmayacak.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından yurt içindekilere yatay geçiş başvurusunda, gelinen üniversitenin denkliğinin tanınmasının yanı sıra, öğrencinin genel not ortalamasının da en az 100 üzerinden 70 olması gerekecek.

Kaynak: milliyet.com.tr
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: ELA - 10 Temmuz 2010, 15:42:41
SLM ARKDAŞLAR..BU HABERE ÇOK SEVNDM HEPİMİZ İÇİN SEVİNDİRİCİ Bİ DURUM  ::) YALNIZ GENELDE OKUDUĞUM TÜM  YORUMLAR RESTORASYON BÖLÜMÜ VE GEÇİŞİ ÜZERİNE YAZILMŞ..BEN GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ MEZUNU OLARAK MERAK EDİYORM..BU BÖLÜMDEN GEÇİŞ VARMI OLURSADA SADECE GIDA MÜHENDİSLİĞİNE OLUR ? YALNIZ HERKESİ BÖYLE ÖNÜNE GELENİ ALACAKLARINI SANMIYORM...İLLA Kİ BUNUNDA Bİ ŞARTI OLMASI GEREKİR DİE DÜŞÜNÜYORM KEŞKE OLMASA :( BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRM TŞKKÜRLER..
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: olivia - 05 Ağustos 2010, 18:02:00
Arkadaşlar,
Konu hakkında en sxağlıklı bilgiyi hangi kurumdan alabiliriz acaba? Başvurular başladı. DGS sınavına girmeden mi geçebileceğiz anlamadım. Yardımcı olurmusunuz lütfen.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: esmer - 27 Ağustos 2010, 16:16:18
şimdi ben iki yıllık inşaat teknikerliği okudum nasıl 4 e tamamlıcam yeni sisteme göre
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: fazilet - 06 Eylül 2010, 12:37:13
ben de mimari restorasyon bölümünü bu yıl bitirdim böle bi geçiş hakkı bizi de etkileyecekmi çok merak ediorum. ayrıca kendisini geliştirmiş bi restoratörün bi mimar dan daha iyibir restorasyon gerçekleştirebileceğini düşünüyorum.. umarım bu geçiş hakkı tüm restoratörler için hayırlı olur..
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: dgs maduru - 25 Eylül 2011, 04:31:56
yine karar değiştirdiler. oyuncakları olduk. bi 2 yıl okunacak diyorlar. insanlar ona göre hazırlanıyor. daha sonra 4 yıl diyorlar. yok böyle bir saçmalık.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: kafka77wagner - 26 Ekim 2011, 07:34:01
 alkışla bravo uzaktan eğitimde "hakediş" "iş bitirme" alabilecek misiniz?
Cevap hayır.
Kim kimi kandırıyor.Lütfen
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: mavis4 - 22 Kasım 2012, 13:57:26
ne oldu bu konu hala fizibilite çalışması mı ?
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: Kemal Çağlar - 30 Kasım 2012, 11:08:18
 >:(
Malesf Lisans tamamlama hakkında ki 2+2 MYO lisans tamamlama Sınavsız Lisans Tamam lama v.b.gibi haberlerin tümü Temenni den öteye gidememiştir.Siyasi İkbal Peşinde koşanların Materyali. Tüm MYO mezunlarının Defalarca Duygularını istismar etmiştir.Dünyanın Hiç bir Yerinde , İstisna Birkaç ülke hariç MYO diye-Ara eleman Diye Tarif edilen Saçmalık yoktur.Tamamen deli uydurması.Bu Yüzden Türkiye teknik Anlamda geri Bırakılmıştır.Eğer Teknik Anlamda katkı sağlanacaksa End.Mes.Lis leri 5 yıla çıkarırsın olur biter.Sonrada Teknik elemen (Teknisyen dersin) MYO tamamae siyasi oyundur.3-5 İlçeyi ili Kalkındırma Aldatmacasıdır.Bakın Düzen Nasıl çalıştı;İlahiyat,Sağlık ve Polis gibi 2 yıllık okul mezunlarına tamamlama yaptırılıyor diğerlerine Kol saati taktırılıyor.Niye Aldatmacaaaaa Anlaşılmasın.
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: gönye - 14 Aralık 2012, 08:09:24
gerçekten çok iyi haber de herkes nasıl geçecek kıstas ne olacak acep neyse inş. olur :)
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: gül_zey - 16 Ocak 2013, 20:34:16
bu konuda bilgi alan olursa buraya yazsın lütfen
eger dedikleri gibi olursa bu çok güzel bi haber
Başlık: Ynt: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi
Gönderen: PesimisT - 18 Ocak 2013, 13:25:10
Yalan oldu anlaşılan
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal