Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Ordu Kabakdağı köyünde tarihi evler restore edilecek  (Okunma sayısı 4661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Restorasyon

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 824
  • Cinsiyet: Bay
Kültür varlıkları yönünden zengin bir yerleşime sahip olan Ordu`nun Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı köyünde tarihi evler restore edilerek eko-turizme kazandırılacak. İlk olarak 3 tarihi evin restorasyonu yapılacak.



Restorasyon çalışmalarını değerlendiren Vali Orhan Düzgün, `Kabakdağı sahip olduğu kültür varlıklarıyla tescilli binalarıyla özel bir yer. Onun dışında çok güzel bir doğası var. Ulaşım bakımından birçok yere göre daha rahat. Kabakdağı, turizme açılmak için son derece elverişli imkanlara sahip. İnşallah bu yaz yollarında bir takım iyileştirmeler yapmak suretiyle burayı daha kolay ulaşılabilir bir yer haline getireceğiz.` dedi.


Tescilli binaların restorasyonu yapılması amacıyla bu yıl 5 bina sahibinin başvurusu yaptığını hatırlatan Düzgün, `Eskiden o birimin genel müdürlüğünü yaptığım için yılda ortalama 3 bin tane başvuru yapılır ve 300 tanesi kabul görür. Bu 5 binanın 3`ü Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü`nce oluşturulan komisyonca değerlendirmeye layık bulundu. Bu yıl bu binaların restorasyon projelerinin hazırlanması için ödenek miktarı çıktı. Buraların restorasyon projelerini hazırlatıp önümüzdeki yıllarda konaklama ve yeme-içme amaçlı pansiyonlara dönüştürülmesi için gayret göstereceğiz.` diye konuştu.


Vali Düzgün, köy yolunun hemen kenarında yaklaşık 80 yıllık bir bina olan Kabakdağı Okulu`nun da aynı şekilde kullandırılması için kaymakamlığın gerekli çalışmaları yürüteceğini sözlerine ekledi.

Ordu Cihan Haber

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[Dün, 14:36:55]


GAZİANTEP ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[Dün, 13:00:39]


Restoratör İş İlanı !!! Gönderen: Kübraercaggg
[Dün, 08:47:07]


N Gönderen: Williamsaf
[23 Nisan 2024, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[23 Nisan 2024, 16:21:55]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Females Gönderen: elifff5394
[23 Nisan 2024, 11:08:49]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal