Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Osmanlı köprüsü kurtarıldı  (Okunma sayısı 3855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkeoloji

  • Restorasyon Forum
  • **
  • İleti: 89
Osmanlı köprüsü kurtarıldı
« : 30 Eylül 2012, 22:53:50 »
Osmanlı köprüsü kurtarıldı

Tarihi eserler için yürütülen restorasyon çalışmalarına bir halka da Uşak’ta eklendi. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş günlerinde inşa edilen tarihi köprü, yıl sonunda tamamlanacak.



UŞAK, yüzölçümüne düşen tarihi varlık açısından Türkiye’nin önde gelen illeri arasında gösteriliyor. Kentteki eserler; özellikle Beylikler ve Osmanlı İmparatorluğu dönemi açısından yoğunluk gösteriyor. Tarihi varlıklarda görülen yıpranma, yıkılma, hasar ve tahribatlar tespit edilerek, Kültür Bakanlığı Anıtlar Müzeler Bölge Müdürlüğü, Uşak Valiliği ve belediyenin işbirliğiyle restore ediliyor. Yürütülen restorasyan çalışmaları kapsamında imar tarihi Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk dönemlerine kadar uzanan ve Uşak Beylerhan Köyü sınırları içerisinde yer alan Sarıkız, Beylerhan, Güre ve Köprübaşı isimleriyle de bilinen tarihi köprüde restorasyon çalışması başlatıldı.

1894 yılında restore edilen ve bugüne kadar defalarca tarihi eser yağmacıları tarafından tahrip edilen Beylerhan Köprüsü’nde, Kültür Bakanlığı Anıtlar Müzeler Genel Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ortak girişimleriyle müteahhit bir firma tarafından restorosyan çalışması başlatıldı. Üçü küçük, üçü ise büyük 6 kemerli gözden oluşan 50 metre uzunluğunda, 3.5 metre genişliğindeki Beylerhan Köprüsü’ndeki restorasyon çalışmalarına mayıs ayında başlayan müteahhit firma, 2012 yılı sonuna kadar tarihi köprüdeki çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor.

stargazete

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal