Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Papazın evi müftülüğe devredildi  (Okunma sayısı 3532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Papazın evi müftülüğe devredildi
« : 17 Şubat 2009, 16:48:48 »
Kars`ta uzun yıllardır belediye bünyesinde bulunan atıl durumdaki Papaz`ın Evi restorasyon çalışmalarının ardından 25 yıllığına İl Müftülüğü`ne devredildi.

Müftülük bundan böyle burayı Kültür Evi olarak hizmete sokacak.

Kars Kalesi`nin eteğinde bulunan tarihi 12 Havariler Kilisesi`nin bahçesindeki Papaz`ın Evi, geçtiğimiz yıl belediye tarafından restore edildi ve Kars Belediyesi Kültür Evi olarak hizmete açılması düşünüldü. İnanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Papaz`ın Evi, Belediye Meclisi`nin oy birliğiyle 25 yıllığına İl Müftülüğü`ne devredildi.

Bugün de Papaz`ın Evi önünde devir-teslim imza töreni düzenlendi. Törende konuşan CHP Kars Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, 25 yıllığına İl Müftülüğü`ne devredilen binanın, inanç turizminin önemli bir parçası olacağına inandığını söyledi. Alibeyoğlu, `Burası bugünkü Kümbet Camii eski 12 Havariler Kilisesi`nin arkasında kalan ve Papaz`ın Evi diye bilinen bir yerde gerçekten de son derece içler acısı bir durumdaydı. Tamamıyla yıkılmıştı ve iki duvarı kalmıştı. Burayı restore ettirdik ve şimdi de Belediye Meclisimizin kararıyla 25 yıllığına Müftülüğe devrettik. Buradan Belediye Meclisimize de teşekkür ediyorum. İnanç turizminin büyük bir parçası olarak buranın daha iyi sahiplenilmesi, daha güzel korunması adına, Kars Kalesi`nden başlayan bu inanç turizmi koridorunun önemli bir konuma getirilmesi adına Müftülüğe teslim ediyoruz. Böyle emin ellere bırakmanın mutluluğu ve saadeti içindeyiz`` dedi.

İl Müftüsü Hasan Başiş ise Belediye Meclisi`nin verdiği karardan memnun olduklarını ifade ederek, `Sayın Başkanınız Alibeyoğlu`na, Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. İki hafta önce bu güzel il`e müftü olarak atandım. Kars`ımızı çok güzel gördüm. Hakikaten Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Külliyesi ve çevresi çok güzel düzenlenmiş. Bu güzel külliyenin içerisinde Belediyemizin böyle güzel bir konuk evi var. Bu konuk evini de 25 yıllığına Müftülüğümüze tahsis ettiler. Ben de bundan çok memnun oldum. İnşallah burayı en iyi ve en güzel şekilde koruyacağız. Burasını bir Kültür Evi, bir kütüphane olarak kullanacağız. İl Müftülüğü olarak bu evi, Kars`ın tanıtımı amacıyla kullanacağız. Kültür Evi ve kütüphane yapacağız. Kars`ın tanıtımı için inanç turizminin önemli bir merkezi olacak. Sayın Başkanımız zaten her zaman yanımızda ve bundan böyle yanımızda olacağına inanıyoruz` diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Alibeyoğlu ile İl Müftüsü Başiş tarafından devir-teslim protokolü imzalandı. Bu arada ilginç bir olay yaşandı ve evi gezmek isteyen Alibeyoğlu ve Başiş, anahtarın azizliğine uğradı. Müftülük görevlisi evin anahtarını getirmeyi unutunca Alibeyoğlu ile Başiş, yaklaşık 10 dakika kapıda beklemek zorunda kaldı. Anahtarın gelmesiyle Kültür Evi` gezildi.

Kaynak : IHA Tarih :2009-02-17 Salı
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal