Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Restorasyonu tamamlanan Gazimihal Köprüsü trafiğe açıldı  (Okunma sayısı 3555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739


Kapıkule yolu üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü restore edilerek hizmete açıldı. 31 Ekim 2008 günü trafiğe kapatılarak onarıma alınan tarihi köprü çalışmaların tamamlanmasının ardından faaliyete geçti.


Gazmihal Köprüsü`nde yapılan restorasyon çalışmalarında 700 metreküp beton, asfalt ve toprağın temizlendiği belirtildi. 16 kemerden oluşan ve 181 metre uzunluğundaki tarihi Gazmihal Köprüsü`nde 700 metreküp taş kullanılarak zemini yenilendi. Edirne Valisi Mustafa Büyük, şehir merkezindeki 8 köprünün restorasyonu ile ilgili 2 yılı aşan bir süreçte devam eden çalışmaların bugün bir aşamasını da tamamlamış olduklarını söyledi. Büyük, `Gazimihal Köprüsü ismiyle ve kendisiyle meşhur bir köprümüz. Hem Cami`siyle, hamamıyla ve çevresiyle tarihte de önemli bir köprü olarak görev yapmıştır. Biz de şimdi restorasyonunu tamamlayarak kamu hizmetine açılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Onarım tamamlanır tamamlanmaz uygun tedbirlerle trafiğe açıyoruz.` dedi.


Vali Büyük, şu anda tonaj uygulaması konusunda Karayolları ile ortak bir karar almadıklarını, bunu Karayolları değerlendireceklerini söyledi. Şu anda köprüyü araç trafiğine açtıklarını kaydeden Büyük, üzerinden alınan malzemeler sonrası yükü azalan köprünün yenilendiğini, güçlendiğini ve ömrünün uzadığıhı vurguladı. Teknik olarak bir zorluk olursa tonaj uygulaması getirebileceklerini belirten Vali Büyük, `Şu an için bizi bağlayan bir karar yok. Bu köprülerin ayrı bir özelliği insanların Edirne`ye girişte tarihi köprülerde trafiğin yavaşlaması etrafın farkına varması önemlidir. Köprülerimizle övünüyoruz, köprülerin çevre de kullanım açısından iyi olması önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.` diye konuştu. Açılışa Valisi Mustafa Büyük`ün yanı sıra Vali yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Havsa Kaymakamı İlhami Doğan, Lalapaşa Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Süloğlu Kaymakamı Levent Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin de katıldı.

Kaynak : CİHAN / 2009-02-12
Fotoğraf : http://vdb.gib.gov.tr
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal