Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Restorasyonun çok büyük bir sektör olduğu ortaya çıktı  (Okunma sayısı 3519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi
Restorasyonun çok büyük bir sektör olduğu ortaya çıktı

18-21 Ekim 2012 tarihlerinde Antalya Expo Center'da gerçekleştirilen 20.Yapex Yapı Restorasyon Renovasyon Kültür Mirasını Koruma Fuarı; her anlamda ilkler ve yenilikleri ile geniş yankı yarattı.



Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar ile fuarın genel değerlendirmesini yaptık. İşte fuara yönelik beklentiler ve sonuçlar, hedefler ve projelerden satırbaşları:

'' Hem Akdeniz Tanıtım AŞ'nin hem de YAPEX Yapı Fuarı'nın 20.nci Yılı nedeniyle bu yıl farklı bir heyecan yaşadıklarını '' belirten Onkar; '' bu heyecana eş zamanlı düzenlediğimiz Türkiye'nin ilk Restorasyon Renovasyon Kültür Mirasını Koruma Fuarı'da eklenince beklentiler en üst düzeyde oldu. Tarihi Kentler Birliği ile Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı( ÇEKÜL) işbirliğinde düzenlenen Fuar'ın açılışından itibaren sürekli artan bir ilgi ile karşılaştık. Ayrıca basının da ilgisi büyük oldu. İlk 3 gün itibariyle geçen yıl rakamları karşılaştırıldığında ziyaretçi sayısında yüzde 22 civarında bir artış var. 30 bin ziyaretçi hedefimizi yakaladık“ dedi.

TURİZMCİLERİN İLGİSİ FAZLAYDI...
Fuarın ziyaretçi sayısı kadar ziyaretçi profilinin de önemine dikkat çeken Onkar; istatistiklere göre bu sene turizmcilerin ilgisinin çok fazla olduğunu, Restorasyon Fuarı'nın da devreye girmesinin turizm sektörünü heyecanlandırdığını ifade etti. Mimarlar, turizmciler, yerel yönetim yetkilileri ve halkın da bu sürece dahil olduğunu belirten Onkar şunlar söyledi:

“Fuar kapılarını açmadan nasıl bir performans olacağını anlamak mümkün değildir ancak restorasyon yapı malzemeleri katılımının çeşitliliği, Tarihi Kentler Birliği Ödül Töreni'nden dolayı belediye Başkanlarının katılımı, Avrupa Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve üyelerinin gelmesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın fuara teşrifleri nedeniyle ülke genelinde medya da büyük ilgi gösterdi.. Bakan Günay'ın fuarımızda 4 saat kalması önemliydi, bizler için onur kaynağı oldu. '' şeklinde konuştu.

FUARDA RESTORASYONUN ÇOK BÜYÜK SEKTÖR OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Restorasyon Fuarı'nın hedefleri ve atılacak yeni adımlar konusundaki sorumuzu yanıtlayan Akdeniz Tanıtım AŞ Genel Müdürü Fatih Onkar şu açıklamalarda bulundu:

“Çekül ve Tarihi Kentler Birliği ile bu ilk çalışmamızın değerlendirmelerini yaptık. Fuar bünyesindeki konferans, panel ve etkinlikler büyük ilgi gördü. Restorasyonun çok niş bir konu olmakla birlikte çok büyük bir sektör olduğu ortaya çıktı. Bu alanda epey gecikmişlik var. Restorasyon projelerinin sergilenmesi bu boşluğu ortaya çıkardı. Restorasyon Fuarı 2 yılda bir tekrarlanacak. Bundan sonraki Restorasyon Fuarında müzelerle ilgili çalışmalara da yer vermeyi planlıyoruz. Müze ekipmanları, araç gereçleri, mimari tasarım, tesis üniteleri, aydınlatma gibi konular eklenecek.

RESTORASYONDA BALKANLARIN VE ORTADOĞU'NUN EN BÜYÜK FUARI OLMA HEDEFİ..

Yerel yönetimler dışında devlet tarafından yapılan restorasyon projelerinin hayata geçirilmesi anlamında teknik büroların da bu fuarda olması gerektiğini düşündük. Balkanlardan Ortadoğu'yu kapsayan uluslararası çok önemli bir fuar olduğu konusunu değerlendirdik. Yapex Yapı ve Restorasyon fuarının aynı çatıda olmasının olumlu bir etkileşim yarattığını gördük. İlk Restorasyon fuarı tek başına yapılsaydı bu etkiyi alamazdık diye düşünüyorum.

Ziyaretçilerle yaptığımız sohbetlerde çok olumlu görüşler paylaşıldı. Örneğin Trabzon'dan gelen 13 kişilik mimar heyeti; fuarın beklentilerini aştığını ve çok faydalandıklarını belirterek teşekkür ettiler. Uşak'tan 100 yıllık bir bina satın alan ziyaretçimiz malzemeler konusunda bilgi almak için fuara geldiğini aktardı. İstanbul'dan gelen mimar çift ise restorasyon konusu için geldiklerini 2 gün boyunca çeşitli firmalarla görüşmeler yaptıklarını, Restorasyon Köyünü gezdiklerini, projeleri incelediklerini, yeni malzeme ve sektördeki gelişmeler hakkında fikir sahibi olduklarını söylediler. Tüm bunları dinlemek bizleri çok mutlu etti. '' dedi.

21.YAPEX YAPI 2013 HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR..
Fuarcılık oldukça yorucu ve yoğun emek gerektiren bir alan.. Fuarcılar için en mutlu an ise fuarın başarıyla sonuçlanması, katılımcı ve ziyaretçilerin fuar alanından memnun ayrılmasıdır. İşte Yapex Yapı Restorasyon Fuarı'ın en üst düzey yöneticileri ve tüm çalışanlarının yüzünde bu başarı ve mutluluk duygusu vardı... Onlar şimdiden 2013 Yapex Yapı Fuarı'nı konuşmaya başladılar bile....

 NİLGÜN ATAR-Turizmhaberleri / ANTALYA

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal