Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılacak  (Okunma sayısı 3963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılacak
« : 02 Ocak 2012, 10:53:53 »
Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İznik'teki Roma Tiyatrosunun gün yüzüne çıkarılması için çalıştıklarını belirtti.



Vali Harput, yazılı açıklamasında, İznik'in binlerce yıl geçmişe uzanan tarihiyle sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin müstesna köşelerinden bir tanesi olduğunu ifade etti. Böyle bir güzelliğin Bursa'da olmasının kentin zenginliğine zenginlik kattığını ifade eden Harput, İznik'in son dönemlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ilgi ve himayesinde 'medeniyetler ittifakı' şemsiyesinin temel iki ayağından biri olma yolunda ciddi mesafeler alındığını vurguladı. Özellikle Bursa-Endülüs ya da İznik-Endülüs adıyla yürümekte olan projenin İznik'i dünyanın önemli merkezlerinden birisi yapma noktasında çok ciddi ve önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Harput, "Bu büyük projenin hayat bulması için İznik'te bir taraftan çinilerimizin hayat bulması için çalışıyoruz, diğer yandan İznik'in gerek Selçuklu gerek Osmanlı gerekse Bizans ve Roma dönemine yönelik tarihi zenginliğinin ortaya çıkarılması için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dönemde yaklaşık iki aydan beri İznik'te tarihi Roma tiyatrosu üzerinde ciddi bir çalışma yaptıklarını anlatan Harput, şu bilgileri verdi: "Özel İdaremizin bütçesinden ayırmış olduğumuz yaklaşık 200 milyon liralık para ile orada hem çevre düzenlemesi hem de kazı faaliyetlerine başlanacak. Tarihi Roma Tiyatrosu'nun bir an önce restorasyonunun tamamlanarak yerli ve yabancı insanların gezisine, ziyaretine açılması değil aynı zamanda orada sosyal, kültürel ve benzeri faaliyetler yapılmasına da imkan sağlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarla ilgili Kültür Bakanlığı'mızın çok özel ilgisi ve desteğini belirtmek istiyorum."

Zaman
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

Tuba Aksu

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılacak
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2012, 22:43:57 »
Aslında İznik ile ilgili yapılabilecek birçok çalışma var. Birkaç ay önce İznik'e geldim ve maalesef tiyatroyu göremedim. Böyle bir çalışmanın başarıyla sonuçlanmasını ve bu tür çalışmaların devamının gelmesini temenni ediyorum. Böylece hem sosyokültürel hem de ekonomik anlamda kente katkı sağlanacağına inanıyorum.

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal