Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Rum Kilisesi Türkiye`yi AİHM`e şikayet edecek  (Okunma sayısı 5095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi, adanın kuzeyinde yüzlerce kiliseyi tahrip ettiğini öne sürdüğü Türkiye`yi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne şikayet edecek.

Kilise dün yaptığı açıklamada, 522 ibadethanenin uğradığı tahribat nedeniyle açacakları davanın hazırlıklarının yapıldığını bildirdi. Açıklamada, `Türkiye bilinçli bir biçimde adamızdaki kiliseleri tahrip ettiği için bunun yapılması gerekiyor` denildi.

Adadaki Türk ve Rum toplumlarının liderleri, Eylül ayından bu yana adanın birleştirilmesi için ikili müzakereler sürdürüyorlar. Ocak ayında yapılan görüşmede, taraflar Kıbrıs`ın kültür mirasının korunması ve restorasyonu konusunda bir danışma kurulu kurulması için uzlaşmışlardı.

Kiliseye göre, kuzeydeki kiliseler morg, ahır, gece kulübü ve kümes gibi amaçlarla kullanılıyor. Adadaki kiliselerde bulunan çok sayıda paha biçilmez tarihi eserlerden bazıları, 1974`ten sonra ülke dışındaki koleksiyonlarda ortaya çıkmıştı.

MÜLKİYET KONUSUNDAKİ GÖRÜŞMELER ERTELENDİ

Bu arada Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile sürdürdükleri görüşmelerde, mülkiyet konusundaki anlaşmazlık noktalarından dolayı bu konuyu ertelemeye ve müzakereleri diğer konularda sürdürmeye karar verdiklerini söyledi.

Kaynak :www.timeturk.com Tarih :06 Mart 2009 Cuma
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

MaviMoR

  • Restorasyon Forum
  • ***
  • İleti: 193
  • Cinsiyet: Bay
  • 3D Parça modellemeleriniz yapılır.
Ynt: Rum Kilisesi Türkiye`yi AİHM`e şikayet edecek
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2009, 21:33:13 »
sormak lazım acaba bu rumlara bizim sizin topraklarınızdaki ecdad yadigarı taşınmaz eski eserlerimizi ne kadar koruyosunuz diye.
Ey Oğul! Sabretmesini Bil, Vaktinden Önce Çiçek Açmaz...Şunuda Unutma! İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın.(Şeyh Edebali)

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal