Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı


Yanıt gönder

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Doğrulama:
Resimde gördüğünüz harfleri giriniz
Harfleri dinle / Farklı bir resim göster

Resimde gördüğünüz harfleri giriniz:
Restorasyon kac harflidir ( Rakam yaziniz ):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: Arkeoloji
« : 16 Eylül 2012, 01:01:04 »

Side, Tyche Tapınağı'yla da kültür turizminde öncü olacak

Side Belediyesi'nin katkılarıyla Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından yapılan Tyche(Tüke) Tapınağı'nı ayağa kaldırma çalışmasının ay sonunda tamamlanacağı bildirildi. Tapınağın açılışı ekim ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla yapılacak.



Antalya Side Belediyesi'nin Tüke Tapınağı yanı sıra Athena ve Apollon tapınaklarını koruma ve restorasyon çalışmasına da destek verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, hedeflerinin Side'yi dünyada kültür turizminde marka yapmak olduğunu kaydetti. Uçar, Side Antik Tiyatro'nun arka kısmında bulunan ve daire şeklinde olan Tüke Tapınağı'nda bir yılı aşkın Anadolu Üniversitesi'nin ayağa kaldırma çalışması yaptığını ve çalışmanın bu ay sonunda tamamlanarak ziyarete açılacağını söyledi.

Bakanlığın Side'de kültür ve tarihi varlıklarını koruma ve ayağa kaldırma çalışmaları destekleyerek tapınaklar bölgesini belediyeye tahsis ettiğini hatırlatan Uçar, "Belediye olarak Anadolu Üniversitesi'nin Side'de yaptığı tarihi eserleri ayağa kaldırma ve onarma çalışmasına her zaman destek olacağız. Athena, Apollon tapınakları yanı sıra Tüke Tapınağı'nda Side'nin dünya kültür turizminde her zaman söz sahibi olmasını sağlayacaktır. Side'yi turizmde farklı kılan özelliği kültürel ve arkeolojik zenginliği. Bu zenginliğimizin farkındayız." diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı Hüseyin Alanyalı, Tüke Tapınağı'nı ayağa kaldırma çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve çalışmalarını bu ay sonuna tamamlamaya yönelik yaptıklarını söyledi.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Side Belediyesi'nin bölgedeki tarihi eserleri koruması ve ayağa kaldırmasına yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi. Side Antik Kent'in Türkiye'nin kültür turizmine açılan ilk kapısı olduğunu belirten Arıcı, antik kentte ilk kazı çalışmasının 1947 yılında Ordinaryüs Prof.Dr. Arif Müfid Mansel tarafından yapıldığını ifade etti. Bölgede kazı çalışmalarını Anadolu Üniversitesi'nin yaptığını belirten Arıcı, İtalya Roma'da bile olmayan bazı Roma dönemi eserlerinin Side'de bulunduğunu kaydetti. Arıcı, "Side Antik Kent'in, Antalya turizmi için özel bir yeri var. Side'yi özel yapanda kültürel ve arkeolojik zenginliği. Bu zenginlik Side'yi farklı kılıyor. Bakanlık olarak Side'deki kültür ve arkeolojik varlıkların korunması ve ayağa kaldırılmasına özel önem veriyoruz. Bunlarda biri de Tüke Tapınağı'nın kaldırılması." dedi.

star gazete

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[Dün, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[Dün, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]


rmiljyhy Gönderen: generic tadalafil 2019
[16 Nisan 2024, 17:59:05]


RÖLÖVE-RESTİTÜSYON-RESTORASYON-PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETİ Gönderen: gül_can
[16 Nisan 2024, 17:13:10]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal