Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: SULTAN MURAT TÜRBESİ SELAMLIK BİNASI KÜLTÜR VE TANITIM EVİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR  (Okunma sayısı 3508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Balkanlarda Osmanlı tarihi ve Kültür mirasının korunması kapsamında Kosova`da bulunan Sultan Murat Türbesi içerisinde yer alan Selamlık binası, Başkanlığımız tarafından `Sultan Murat, Kosova Savaşı ve Balkanlarda Osmanlı mirası` konulu bir kültür ve tanıtım evine dönüştürülüyor. 2008 yılı sonlarında ihalesi tamamlanarak çalışmalarına başlanacak projenin en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.



Kosova`daki kültür varlıkları içerisinde yer alan ve Balkanlarda Osmanlı mirası ve Türk kültürü içerisinde ayrı bir yere sahip olan Sultan Murat Türbesi, 500 yıllık Osmanlı geçmişinin nadide sembollerinden birini temsil ediyor. Birinci Kosova Savaşında Sultan Murat Hüdavendiğarın şehit olması üzerine Klasik Osmanlı Mimarisinin karakteristiğini yansıtacak biçimde inşa edilen Türbe, 2004 yılında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yeniden restore edildi.


Sultan Murat Türbesi içerisinde yer alan ve uzun yıllar boyunca Türbeyi ziyaret edenlerin dinleneceği ve konaklayacağı bir misafirhane olarak kullanılan selamlık binası ise Osmanlı`nın 1912 yılında balkanlardan çekilmesi ile kaderine terk edildi. 2004 yılında uygulanan proje kapsamında onarımı ve restorasyonu yapılan selamlık binası, TİKA tarafından başlatılan proje ile Sultan Murat Hüdavendiğar, I. Kosova Savaşı ve Balkanlarda Osmanlı Medeniyeti hakkında bilgi edinebilecekleri bir tanıtım ve kültür evine dönüştürülerek kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Kaynak : http://www.tumgazeteler.com
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Bugün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Bugün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[Dün, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[Dün, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal